Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak jedovate neni zadne, u tech drahých se často plati za značku. Musíte zkoušet co komu sedne, moje deti treba to levné z dm nechtěly, protoze proste hnusne chutná. Po kendamilu se pokaždé poblili, ze sunaru byla zácpa, proste trvalo než sme našli to pravé ![]()
Rozdil tam je, na Instagramu jsem narazila na peknej profil, kde to paní rozebírala, ty jendotlivá slozeni. Vsechny UM musej obsahovat urcity slozky, ktery jsou pevne dany, ale pak maj i nejaky veci navic. Jako top mlika, co se slozeni tyka, vyhral Kendamil, Sunar Premium a Nutrilon Profutura.
Dohledala jsem profil : babyfoodbyadela, tak muzes mrknout na ten prispevek. ![]()
@Kriss Tina píše: Více
No a mě na DM Bio syn odrostl a i po změně na jiné z důvodu nedostupnosti Dmka jsme se k němu bez problému vrátili. To je prostě fakt individuální. Starší měl třeba totální zácpu po Nutrilonu Profutura, ale nenašli jsme nic lepšího, vše bylo jen horší a naštěstí to trochu rovnaly probiotika.
První dítě vyrostlo na Nutrilonu a druhé má Hami. Oběma vyhovuje a nemají z toho potíže.
Rovná do značky DM bych šla, mívají kvalitní věci. Třeba mléčné kaše kupují nejradši DM - mají dobrou chuť, která není moc sladká ani chemická.
Můžeš zkusit koupit jedno balení a uvidíš, jestli vám sedne.
@Anonymní píše: Více
Myslim, ze zrovna i DM znacka tam palmovej olej má. ![]()
Nojo, koukala jsem na slozeni dm mlika a je tam furt. Plus jsem koukala, ze je z odstredenyho mlika, ted se dost prechazi na plnotucny.
@DandátkoP píše: Více
Aha, diky, dobry bod.
Kamaradka mi radila kupovat plnotucna mleka, protoze mimi zustane dele nasycene…
Příspěvek upraven 04.04.25 v 04:16
Hele ono fakt strasne zalezi na diteti, ty muzes vybirat co chces a tomu diteti to pak treba vubec nesedne.
Prvni dcera skoncila na Kendamilu (prvni mela Hipp a zabetonoval ji) takze u druhy jsme automaticky koupili ten a neslo to, hazela po nem strasny savle, mela dost vodovou a zapachajici stolici. Tak jsem koupila Sunar Premium, po nem sice tolik nezvracela, ale zas byla furt hladova. Pritom Sunar je taky z plnutucnyho. Nakonec jsem zkusila ten Nutrilon Profutura, ikdyz jsem moc Nutrilon nechtela a super asi 3 mesice, hezky kakala pravidelne, uz tolik nezvracela. Ja spokojena, ze mame UM, ktery ji sedí a vse funguje jak ma, hlavne jsem mela strach z ty stolice. Nakonec to vypada, ze se v 5 mesisich plne projevilo ABKM a ma UM na predpis… no a slozeni si muzu studovat jak chci, ale nemam stejne na vyber.. ![]()
Takze treba ja za sebe bych UM z DMka nekupovala, myslim, ze jsou proste lepsi mlika. Vetsinou deti dobre snasej ten Kendamil, i si myslim, ze nepatri mezi ty nejdrazsi mlika. Treba ten nas Nutrilon byl uz celkem drahej, na druhou stranu uplne neresime financni stranku, takze jsem to tolik neresila.
Jinak proti privatnim znackam nic nemam, treba vlhceny ubrousky povazuju nejlepsi ty z Rosmannu a jsou i sakra levny.
@DandátkoP píše: Více
Ja vim, ze to pak neni jednoduchy, ze kdyz ma mimi nejake intolerance a clovek pak zoufale hleda, co by mu sedlo, jde pak cena stranou.
Cenu take neresime, kdyz to blbe prirovnam, mame dve kocky, a taky jim kupujeme pomerne specialni drahe granule, tak natoz diteti UM.
Jen me to proste zajimalo, zda ta cena je casto jen za hezke baleni a znacku, nebo to opravdu obsahuje TOP slozeni a vyplati se zainvestovat, napr. do toho Kendamilu.
V porodnici mi odpovedeli toto:
“všechna umělá mléka vhodná pro novorozence považujeme za srovnatelná a jednotlivé značky na odděleních pravidelně střídáme..
Pokud budete chtít dávat dítěti umělou výživu stejnou jako u nás, připravte si formuli Beba1, nicméně naše zkušenosti s přechodem mezi jednotlivým značkami jsou dobré a novorozenci s případnou změnou nemívají žádný problém.”
Je mezi nimi fakt takovy rozdil v kvalite? Samozrejme za predpokladu, ze dite nepotrebuje nejake special napr. hypoalergenni. Pokukuji po UM co prodavaji v D&M, libi se mi baleni a cena, at koukam jak koukam, jsou v tom stejne slozky jako treba v drahem Kendamilu… tak nevim.
Bavim se o tech kojeneckych, cili hned po narozeni. Dekuji.