Konec rodičáku a ÚP

146
27.2.24 23:58

Konec rodičáku a ÚP

Dobrý den,
Prosím o radu. Končí mi mateřská - rodičák. Jsem evidována u zaměstnavatele ale - po dohodě nastoupim až v září a to možná - pokud bude místo. Mateřská mi končí teď posledního února. Ale - prý mi nemusí platit zdravotní pojištění. Chtěla bych se zaevidovat na ÚP a chtěla bych i podporu v nezaměstnanosti. To asi chci moc že. Asi jediné řešení je dát výpověď a případně v září nastoupit znovu, že? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15508
28.2.24 05:53

Pokud jsi evidována a máš platnou smlouvu, tak na ÚP můžeš zapomenout …
Co nastoupit do práce hned a nesnažit se o tyhle oje. bávky, hmmm?
Pokud se chceš válet doma dál, měla sis rodičák natáhnout na víc měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.2.24 06:40
@Lucyyy píše:
Dobrý den,
Prosím o radu. Končí mi mateřská - rodičák. Jsem evidována u zaměstnavatele ale - po dohodě nastoupim až v září a to možná - pokud bude místo. Mateřská mi končí teď posledního února. Ale - prý mi nemusí platit zdravotní pojištění. Chtěla bych se zaevidovat na ÚP a chtěla bych i podporu v nezaměstnanosti. To asi chci moc že. Asi jediné řešení je dát výpověď a případně v září nastoupit znovu, že? Děkuji za odpověď.

Najdi dětskou skupinu, kde bude volno. Látat vyzvedávání a hlídání s chlapem, kamarádkama (na oplátku). A jdi do práce. Sice teď třeba vyděláš na placení hlídání, skupiny. Ale pořád je to lepší, než mít status vysedávací matky na ÚP. To je přece ponižující. Ovšem. Jestli to tobě nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15508
28.2.24 07:10
@Kelsey píše:
Najdi dětskou skupinu, kde bude volno. Látat vyzvedávání a hlídání s chlapem, kamarádkama (na oplátku). A jdi do práce. Sice teď třeba vyděláš na placení hlídání, skupiny. Ale pořád je to lepší, než mít status vysedávací matky na ÚP. To je přece ponižující. Ovšem. Jestli to tobě nevadí.

Samozřejmě, že nevadí. :mrgreen: Hlavně, že bude podpora, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
28.2.24 07:25

Pokud máš platnou pracovní smlouvu, nahlas se na zdravotní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let. Aspoň ti nevznikne dluh na zdravotním pojištění. Ale na jakékoliv dávky v nezaměstnanosti nárok nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35853
28.2.24 07:36

Dneska je 28 ještě si stihneš rozložit rodičák do září pokud ti tam zbývá aspoň 400 Kč a nemusíš nic řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
28.2.24 07:46
@nozu píše:
Pokud máš platnou pracovní smlouvu, nahlas se na zdravotní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let. Aspoň ti nevznikne dluh na zdravotním pojištění. Ale na jakékoliv dávky v nezaměstnanosti nárok nemáš.

Pokud ma platnpu smlouvu, tak ona jen da čestné prohlášení zamestnavateli, s pojistovnou to resi on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
28.2.24 09:55
@Lucyyy píše:
Dobrý den,

Zajímavá úvaha teda. RP sis měla dát tak, abys ho měla do září. Jinak žádná rada není :nevim: Nahlas se na pojišťovnu, že pečuješ o dítě. Pozdě bycha honit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
2.3.24 17:17

🫣 to jsou nektere blbky tady fakt… jako byste za to mohla
Bud si rozlozte rodicak nebo at se postara zamestnavatel
Smlouvu mate
At Vas asi nenapadne davat vypoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
2.3.24 17:37

@Nenuta1 Tak logicky za to muze zakladazelka, ze to zjišťuje az ted, kdo jiny. A jinak jo, oznacila ses správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
3.3.24 09:15
@j.a.n.i1 píše:
@Nenuta1 Tak logicky za to muze zakladazelka, ze to zjišťuje az ted, kdo jiny. A jinak jo, oznacila ses správně.

Ze pocitala s tim ze nastoupi po rodicaku a zamestnavatel ji to neposkytne? Logika jak prase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
3.3.24 16:54
@Nenuta1 píše:
Ze pocitala s tim ze nastoupi po rodicaku a zamestnavatel ji to neposkytne? Logika jak prase

No, jasne pise, ze po DOHODĚ nastoupí až od září, takže ano, je logické, ze se ji to tak vyhovuje. Kdyby nechtěla, mohla nastoupit hned s koncem RD, takže ano, ta logika ti dost pokulhává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat