Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
S tím výtokem bych zašla na gyndu. Ano, výtok je normální ale ne zapáchající. A jinak si nech udělat vyšetření na funkci štítné žlázy a nebo nějaké testy na hladinu hormonů. Dále bych zkusila pít kontryhelový čaj a zkusit gynex kapky. Tohle vypadá na hormonální nerovnováhu.
Je to přesně rok co jsem ha vysadila, do dnes to není úplně ono. Vlasy mi taky padaly úplně brutálně, pleť horší, pocení,…k tomu jsem byla i psychicky velmi rozhozená
nyní je to tedy rok a já se cítím mnohem líp, vlasy se srovnaly, pleť taky, pocení se řídí cyklem, někdy je to lepší, někdy horší, ale není to žádná tragédie, už vím že bez deodorantu se nikam nehnu
jediné co je u mě tedy děsný pořád je pár dní před ms a první den, ale na to už jsem si zvykla a naučila se s tím pracovat
každopádně můžu říct, že ten rok utrpení za to fakt stal, protože se fakt cítím mnohem líp, než když jsem ha brala, už se k tomu životě nehodlám vrátit ![]()
Jo a výtok mám také více méně pořád, ale pravda je, že jsem to tak měla už i před ha ![]()
Brala jsem HA asi jen 2 roky, ale telo se z toho davalo dohromady tak pul roku. Na obliceji a na celisti jsem mela silene akne, bolaky tak 1.5 cm, tri mesice jsem brala antibiotika. Nastesti se to casem srovnalo, ale za HA si nadavam dodnes.
Zapachajici vytok bude nejaka infekce, kvasinky, bez na gyndu.
15 let jsem brala antikoncepci a pohoda, pak 10 let snazeni a dve tehotenstvi. Ted jsem 2 roky po porodu a pred rokem mi zacal cyklus, je mi 41 a tedy je to strasny, navaly, silne krvaceni, mam snad vsechny projevy co jdou vymyslet. Uz jsem nechtela nic uzivat, ale zacinam nad tim vazne uvazovat:-(
@Martina84 : Nevím, zda mám v pořádku štítnou žlázu, ale pravidelný cyklus mám ![]()
@meduzka23 : U svého gynekologa jsem byla. Různá vyšetření, stěry a vše OK. I na pohled řekl, že je vše v pořádku. Doporučil mi výplachy Rosalgin - tak uvidíme, zda to zabere. Děkuji za radu!! Zkusím kapky i ten čajík ![]()
Anonymní: Kdyby mi někdo před lety řekl, co mě čeká skrz „konec s antikoncepcí“ - NIKDY bych to do sebe necpala!!
Pokud to po roce bude dobrý nebo minimálně lepší, budu opravdu šťastná! 8 měsíců jsem již bez antikoncepce, moje tělo a problémy jsou horší a horší!! ![]()
Nejvíc mě asi trápí to pocení – vlastně se vůbec nepotím, ale doslova smrdím potem
Napatlám deodorant a do hodiny se cítím, ač sedím doma v klidu
Mastné vlasy se dají přežít, hold umývám každý den ![]()
Kdyby jsme s přítelem nechtěli po létě se snažit o miminko okamžitě se k antikoncepci vrátím - protože tohle je prostě šílený hnus, co všechno se s mým tělem deje!!! ![]()
@Anonymní píše:
15 let jsem brala antikoncepci a pohoda, pak 10 let snazeni a dve tehotenstvi. Ted jsem 2 roky po porodu a pred rokem mi zacal cyklus, je mi 41 a tedy je to strasny, navaly, silne krvaceni, mam snad vsechny projevy co jdou vymyslet. Uz jsem nechtela nic uzivat, ale zacinam nad tim vazne uvazovat:-(
Koukám, že jste na tom stejně jako já
akorát mě je tedy 28 let a doufám, že brzy budeme mít miminko. Doufám, že se to porodem srovná? Nebo časem? Ale jak tak všude kolem poslouchám, po porodu to je ještě horší… Nevím, jak z tohohle ven! ![]()
Zapáchající výtok není typický pro kvasinky ale pro bakterie. Kvasinky - hustý, tvarohový výtok, bez zápachu, svědění. Bakterie - zápach, průhledný našedlý výtok, bolesti v podbříšku.
A být tebou… Rosalginu se vyhnu obloukem. Kord výplachu. Taky jsem to měla doporučeno od doktora a totálně jsem si tím zničila přirozený pH a teď mám neustálé problémy. Pochva se čistí sama od sebe… Nepotřebuje k tomu žádné výplachy.
A jinak k té antikoncepci. Já brala nízkohormonální kroužky rok, poté jsem je vysadila a už dva roky se potýkám s problémy jako jsou: nabírání na váze, návaly vedra, extrémní výkyvy nálad, pms atd. Já to dřív vědět nikdy bych do toho nešla ![]()
@meduzka23 píše:
Zapáchající výtok není typický pro kvasinky ale pro bakterie. Kvasinky - hustý, tvarohový výtok, bez zápachu, svědění. Bakterie - zápach, průhledný našedlý výtok, bolesti v podbříšku.
A být tebou… Rosalginu se vyhnu obloukem. Kord výplachu. Taky jsem to měla doporučeno od doktora a totálně jsem si tím zničila přirozený pH a teď mám neustálé problémy. Pochva se čistí sama od sebe… Nepotřebuje k tomu žádné výplachy.
A jinak k té antikoncepci. Já brala nízkohormonální kroužky rok, poté jsem je vysadila a už dva roky se potýkám s problémy jako jsou: nabírání na váze, návaly vedra, extrémní výkyvy nálad, pms atd. Já to dřív vědět nikdy bych do toho nešla
Výtok našedlý není, ani v podbříšku mě nebolí
Jen na kalhotkách mám opravdu bílou a tužší hmotu ( nevím, jak jinak to nazvat)
Chápu-li to dobře. Lepší je to teda teď neřešit? Prostě se tělo čistí a je to?
Žádné výplachy a dát tomu čas? ![]()
Já ti pouze radím, rozhodnutí je na tobě. Já měla maličko zapáchající výtok vždy po menstruaci. Stěry vše ok a proto mi doktor doporučil ten rosalgin. Vždy jednou po menstruaci… A teď? Už rok jsem neměla alespoň týden klid od těchto breberek a všeho možného. Když jsem to řekla mé nové doktorce, tak na mě vyvalila oči a řekla ať s tím okamžitě přestanu. Jen říkám můj případ. V tom tvém to samozřejmě takto vůbec být nemusí a můžou ti ty výplachy jen pomoct. Ale za mě teda do puliny nestrkat nic, co tam nepatří, pokavaď je na výsledcích vše ok.
A jinak… Míváš tento výtok v průběhu celého cyklu?
Takový výtok je taky typický pro ovulaci
@meduzka23 : Tak to je jasný! Nevyplachovat! Děkuji za cenné rady! ![]()
Většinou po celou dobu mám výtok a pár dní před menstruací se to maličko uklidní. Je to dost nepříjemné, třeba svlékat se před partnerem a mít „tohle“ v kalhotkách ![]()
Dobrý den, od 10/2019 žiji bez antikoncepce - spíš přežívám

Padají mi vlasy neuvěřitelným způsobem! Mastné jsou po pár hodinách od umytí! Na potivost jsem nikdy netrpěla, ale od té doby, co nepoužívám antikoncepci jsem dost cítit potem, i když třeba jen sedím doma! Pleť mám horší, ale tragédie to není! Výtoky mám každou chvíli a přítel mě občas cítí!
Pokud by měl někdo radu, jak z tohohle pekla ven, budu velice ráda!