Konec šestinedělí a kojení

18.7.10 13:37

Konec šestinedělí a kojení

Ahoj holky chtěla bych se zeptat jestli jste na konci šestinedělí pocítili,že máte málo mléka.Někdy se mi totiž stane,že malá vypije celý prs a pak chce ještě druhý,který taky vypije,tak na hodinku dá pokoj,a pak chce znovu mlíčko,já to kojení prokládám ještě čajíkem,který taky pije…Zítra jdeme k doktorce tak se optám tam-ale zajímalo by mě jestli s tím některá z vás má zkušennosti.Díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17909
18.7.10 13:43

Ahoj, vypadá to na 6týdenní spurt, normální, vytrvej, mlíčko se nastaví podle poptávky :-) Čajíkem neprokládej, jen zmateš systém poptávka - nabídka, zasytí se na něm a tím méně bude sát - stimulovat vyšší tvorbu, čajíky ne!
Klidně pokud chce, dej během jednoho kojení první prso, druhý prso, první prso, druhý prso /záleží jak dlouho pije, pokud krátce, přehodit k druhýmu a pak vrátit k prvnímu). Fakt podle jejího zájmu, pokud není spavá - to pak určitě nabízet, nabízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
18.7.10 14:56

Laktační krize… 3. a 6. týden, 3. a 6. měsíc, pokud se nepletu…

Vydrž a nedokrmuj, upraví se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.10 15:42

Super děkuju moc :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
30.11.15 10:32

Oživuji diskuzi, chci se zeptat, co se vám po šestinedělí upravilo, režim v kojení, spalo mimčo dýl nebo naopak to bylo horší, co hormony? Já byla jednu dobu zralá na psychinu, jen jsem brečela a brečela, nechtěla jsem s malým být sama, bála jsem se nocí atd. No naštěstí už je to lepší a konečně si malého začínám užívat, i když dnes jsme toho moc nenaspali…a co sex? Chuť by byla, ale přes den, večer jsem ráda, když malý usne, že zavřu oči taky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
30.11.15 11:09

Tak pro mě je pojem „šestinedělí“ skoro jako mýtus. U prvního dítěte jsem měla psychiku rozházenou déle kvůli kojení (asi 3m) a u druhého zase naopak, hned po porodu jsem byla ok. Po šesti týdnech jsem žádnou změnu nezaznamenala ani u sebe, ani u dětí ;)

• Citovat
  • Upravit
lolink
22.11.18 17:04

• Citovat
  • Upravit
lolink
22.11.18 17:08

Ahoj, nemam s kojenim moc zkusenosti a proto prosim radu. Jsem na konci sestinedeli. Celoubdobu byl maly spavy, budil se tak po teech hodinach na kojeni, v noci klidne i po peti. Poslednich nekolik dni se budi casto. Hlavne v noci po hodine a pul. Trochu se napije s pak je videt, ze uz jen zuzla, takze to asi hlady nebude. Probihalo to u nekterych take tak? Mam ho prikladat pokazde nebo az po tech trech hodinach? Po pravde jsem z toho uz trochu unavena a vyhlizim trochu lepsi zitrky :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová