Jak dobrovolně přejít na UM

1666
17.7.10 19:27

Ahoj holky,
mám 7 týdenního chlapečka, kterého plně kojím a dobře mi prospívá, ale.....Některé z vás si budou klepat na čelo, že bojovaly za každou kapku mlíčka, ale já jsem si za tu dobu prostě vypěstovala nechuť ke kojení.Zní to asi šíleně, ale já si nemůžu pomoct:(A tak bych vás ráda poprosila o rady jak pomaličku přejít na UM(chtěla bych vydržet alespoň do 3 měsíců),které zvolit, jaký láhve a savičky, no prostě všechny základní věci.Mockrát děkuju všem =o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14210
17.7.10 19:31

Lahvicky a savicky zalezi spis na miminku, nektera jsou dost vybirava, u nas vyhrala znacka MAM. Jinak mliko Nutrilon, Beba nebo Sunar, to jsou tak 3 nejlepsi.
A ja teda presla rovnou, proste sem ji jednou supla UM a kdyz ji to chutnalo, tak uz sem davala jen to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
17.7.10 19:33

A ještě jsem se chtěla dozeptat co potom s laktací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
17.7.10 19:35

Můžeš dostat injekci od gynekologa na zastavení, ale zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
17.7.10 19:41

Tak nám taky vyhovují lahvičky mam,UM dávám sunar.S tím zastavením laktace ti pomůže gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
17.7.10 20:25

Mně malej od začátku při dokrmování začal pít na obyčejné savičce Baby Nova, láhve mám skleněné opět Baby Nova. Začínali jsme na Nutrilonu Comfort kvůli prdíkům a spokojenost.
S laktací určitě za gynekologem, dá ti léky, dál většinou pomáhá šalvějový čaj, můžeš ho pít jako doplněk, dva hrnky denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
17.7.10 20:31

Mne se laktace zastavila sama, kdyz sem prestala kojit, jen sem parkrat odstrikla pod sprchou, abych nemela zatvrdliny a pak uz jen masirovala a postupne to prestalo. Ale taky jsem tedy nebyla nejaka extra kojna, pokud mas mlika hodne, tak radsi ten doktor. Taky jsou homeopatika na zastaveni laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.10 20:49

Tak já také přestávala nedávno: a postup? jak jsem dala z flašky nechtěla už odemě.. dávala jsem Nutrilonek.. mno a s laktací..jestli nechces ten driák od gyndaře, tak odstříkávej jen do úlevy (prsa se ti budou nalévat míň a míň..) A hlídej si boule (může vzniknout zánět) nejlepší je teplá sprcha a promasírovat to.. Za měsíc jsem úplně bez mlíčka..

• Citovat
  • Upravit
5463
17.7.10 21:38

S laktací i dr. nepomůže na zastavení nic není sama jsem něco potřebovala dr. mi poradila prsa stáhnout a jedla jsem homeopatika na zástavení laktace a hodně stáhnout hrudník to jsem dělala obinadlem a neodstříkávat mléko to lakataci podporuje.
UM používáme Nutrilon comfort a spokojenost a lahvičky Avent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
17.7.10 21:51

Tak ja zas slysela, ze se prave prsa stahovat nemaji :nevim: jinak odstrikavat jen trosku, aby prsa nebyla na prasknuti, jinak se muze udelat zanet a na zastaveni laktace je Dostinex, pouze na predpis takze pomuze doktor, jak uz tu bylo psano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
17.7.10 21:55

Ještě otázečka-a jak je to s dávkováním?Na obalech mi přijde , že je to dost orientační teda alespoň u SUNARu.Kojím 8× za 24h a tam jsou třeba dávky rozepsaný jenom na 6×, je možný že by si malej na to časem zvykl?A jak je to v noci?UM je asi sytější, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
17.7.10 22:01

tak to musis vyzkouset, kazdy dite pije jinak, zacni tak jak ste zvykly a uvidis, jestli to bude vyhovovat nebo intervaly protahnes, vetsinou to tak byva, ze je UM sytejsi nez MM a treba i v noci dele vydrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
17.7.10 22:34

Já bych možná zkusila přejtí postupně, buď místo některého kojení nabídnout UM a ty jen odstříkej do úlevy a postupně nahrazuj další kojení. A nebo odstříknout a dát z flašky aby si zvykl na flašku.

Laktaci bych pozastavila jak píšou holky odstříknout do úlevy a nebo postupně nahrazovat UM.

Co se týče dávkování je to fakt orientační, spíš se řiď podle kg než podle měsíců, ale některá mimča jsou hladovější a jiná zase vypijí míň. A my jsme krmily po 3 hodinách už od porodky (dokrm na každé kojení) a malá si na tento rytmus zvykla takže pak to bylo těch zhruba 7-8 krmeníza den. UM se říká že bys neměla dávat dřív jak po 3 hodinách kvůli strávení (říkaly nám v porodce) ale občas když byla malá hladová tak jsem dala i dřív po 2 hodinách a v pohodě.

A lahvičky nám se osvědčili Avent, chce to vyzkoušet. Hodně zdaru.

Pak doporučuju pořídit malou termosku, sterilizátor do mikrovlnky taky není špatná věc a dávkovač taky splnil svůj účel. Je to ale pak finančně někde jinde než kojit. :wink: :wink: (čímž tě ale neodsuzuju za nekojení) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
18.7.10 08:59

ja kojila ze zacatku, ale pak musela prestat a to jsem mela mleka pro pul porodnice…kojila jsem ho vzdy mene a mene /nejdriv 10 min, pak 5 apod..a dokrmovala UM/…maly si na UM zvykl velmi rychle… takze mu proste zkus dat UM a uvidis- chvili bude mit mozna problem s dudlikem a mozna ho bude 1-2 dny bolet brisko ze zmeny mleka… Ianik ma 8 tydnu a krmim UM 5-6× denne, vypije mi 180 ml…
Ja tim, ze jsem ho jeste trochu kojila a snizovala davky, zacala mit min a min mleka, pak jsem odstrikavala/vzdy jen do ulevy/ a v pohode se mi laktace zastavila…/ i kdyz ja v pohode nebyla, kojit jsem chtela :-D /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
23.8.10 14:17

ahoj, na celo si neklepeme chapeme to co prozivas, myslim, ze si tim projde dost z nas.. urcite konzultovat s pediatrem, ale kdyz teda to mliko je a vsechno.. tak co takhle elektrickou odsavackou odsavat a krmit z lahve? kdyz to mliko je? odsajes, v lednici vydrzi 24hodin, muzes zamrazit.. jinak odsavacku avent delaj i elektricky..
ja teda kojila 6nedel plne, pak dokrmovala nutrilon mela jsem problem s nedostatkem mlika, mohla jsem kojit kazdou hodinu 20a 20minut, mala rvala hlady. Pak problemy zdravotni, transfuze, takze uz jsem nemohla vubec, pouzivam nutrilon.. ted comfort jelikoz uz nekojim.. a lahvicky a sterilizator avent, ty mi moc vyhovuji..
urcite koupit i zatky na trepani, malou termosku na vodu, kojeneckou vodu.. u nutrilonu neni potreba zadnou pixlu na skladovani, ma celkem dobry obal.. pak stetku na savicky, sterilizator..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová