Odstříkávání mat.mléka

66
15.7.10 14:51

odstříkávání mat.mléka

Ahoj,chci se zeptat při kojení mám levé prso o dost větší a tvoří se mi více mléka,kojím z obou vždy nabídnu to horší kde je mín a pak dokojím.Malej hlady nepláče,ale přemýšlím zdali ho mám odstříkávat ať se ho tvoří víc..co myslíte?Jsou nesouměrná,ale zase abych neměla mléka moc.Nevim,nevim. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37
15.7.10 16:56

Já bych neodstříkávala - když říkáš, že má malý dost, nepláče a přibírá, není důvod chtít mít mléka víc… Nesouměrnost není neobvyklá, ale zkus prsa střídat pravidelně,třeba to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.10 21:19

Ahoj

taky bych si s tím nelámala hlavu.Je pravda,že miminka jsou vybíravá,tak se ti může stát, že se malý bude dožadovat jiného prsa než mu ty budeš nabízet.Moje malá to dělala taky.Každá má prsa nestejnoměrná,i když nekojíš nikdy nemáš stejná prsa.A když je malý spokojený a nepláče hlady tak si myslím,že není důvod odstříkávat mléko.Každému se tvoří mléko podle potřeby miminka.

• Citovat
  • Upravit
cher
16.7.10 15:23

A proč kojíš z obou? Právě se má kojit jen z jednoho, aby se dítě dostalo i k zadnímu mléku- každé kojení jedno prso a prsa střídat,tím by se to určo vyřešilo. Kojit z obou se má jen na podporu laktace, třeba u růstového spurtu, když je mléka nedostatek.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
16.7.10 15:40
sieta.m píše:
A proč kojíš z obou? Právě se má kojit jen z jednoho, aby se dítě dostalo i k zadnímu mléku- každé kojení jedno prso a prsa střídat,tím by se to určo vyřešilo. Kojit z obou se má jen na podporu laktace, třeba u růstového spurtu, když je mléka nedostatek.

A já si zas myslím, že je lepší z obou. Zvlášť pokud má nestejné množství mléka v jednom a druhém. A švou mě laktační poradkyně, které donekonečna melou „kojte z jednoho“. :zed: :cert: Ať si kojí každý tak, jak mu to vyhovuje. MOje dítě pokud dostalo jedno prso, tak po určité době kojení začalo řvát. Ani násilim bych ho u prvního prsa neudržela, takže žádné další zadní mléko by nevypil. Protože měl pořád hlad a řval, tak dostal druhé a byl klid. Nevidím problém. Dítě má hlad, z prvního už se nenapije, takže nabídnutím druhého prsa ho o žádné zadní mlíko neochudím. Zatím mi žádná laktační poradkyně nedokázala poradit, jak donutit dítě, aby si to slavné zadní mlíko :roll: dalo.

• Citovat
  • Upravit
7693
26.6.14 14:43

Ahoj holky,

chtěla bych se zeptat, kdy jste odstříkávaly aby se vám tvořilo více mléka? já když nakojím, tak pak odstříkám a pak při dalším kojení mi přijde, že je toho mlíčka málo, takže to nemá žádný efekt…více mléka se asi netvoří, malý má 8 týdnů - vypije cca 80-110 ml..hlady nepláče..ale musím mu dát z obou prs z jednoho by tolik nevytáhl, proto bych chtěla tvorbu mléka trošku zvýšit, ale prostě jak někdo říká čím větší poptávka tím větší nabídka tak u mě to asi neplatí. piju čaje pro koj. matky, meltu…děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
26.6.14 14:48

Nevím, ale určitě je to v pořádku…malou taky kojím z obou co tři hodiny…a je nám dva a půl měsíce. Máme to tak od začátku, prospívá mléka je dost.Co je zajmavé odsaji toho hrozně málo. Přitom ho je dost, prý to že mín odstříkáš nemusí znamenat že mléko tam není…Jinak..častěji přikládat, prsa nahřívat, před kojením třeba teplý čaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
26.6.14 14:51

@Andy27 děkuju já přikládám cca co 2,5 - 3 h…a když jsem zkoušela odstříkat bez kojení tak jsem odstříkala 140 ml, což je celkem dost…ale po kojení odstříkám třeba 20-50ml ale na další kojení už mám třeba jen 70-80 ml takže prostě mléko se nestihne „dodělat“ proto si myslím, že to odstříkání nemá efekt, ale nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.6.14 15:03

@chcimimi Jestli je prcek spokojený, tak to neřeš a nemordi se s odsáváním, Já kojila od tří týdnů vždy z obouprsou a kojila jsem skoro deset měsíců. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
26.6.14 15:11

@Svistice já myslím že je spokojený a přibírá..jen taky nechápu moc rady laktačních poradkyň kojit z jednoho prsa, to bych ho v životě nenakojila prostě toho mléka tolik nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31385
26.6.14 15:25

Malé je bez pár dnů půl roku a kojím od začátku pořád z obou…je mi to prostě i příjemnější, to jedno prso vypité a druhé plné mi vadilo, tak jsem si to zavedla takhle. I kdyby si jen cucla z toho druhého už, tak je to ok (tj. zřejmě to mám jen v hlavě, ale to je fuk), takže pokud mimčo normálně přibírá a je spokojené, tak bych to vůbec neřešila. Jaký si to uděláš, takový to máš, hlavně aby to vyhovovalo oboum zúčastněným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
26.6.14 15:38

@elanaa já co slyším tak fakt témeř každá mamka kojí z obou, moje ségra kojila 18 m a pořád z obou…já bych prostě jen z jednoho ani nedala tolik, co malý potřebuje…akorát mám strach aby se tvorba mléka zvyšovala s potřebami malého..kolik by tak cca měl vypít ve dvou měsících? kolik pije malá v půl roce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
26.6.14 15:42

@chcimimi já jsem kojila všechny své děti z obou prsů, přibírali luxusně, nikdy nepoznali dudlík ani flašku, takže techniku mají správnou, ale špatného na kojení z obou prsů nic není - a mimochodem, jsem laktační poradkyně :-) :-) Odsávání má smysl ve chvíli, kdy se odsává pravidelně - tzn. po nakojení oběmi prsy a opravdu ve dne i v noci… jinak je lepší pro zvýšení laktace více přikládat - co hodinu klidně, prostě jak si řekne… A neřešit. Každá maminka má mléka dostatek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31385
26.6.14 15:44

@chcimimi přiznám se, že netuším, už dáááávno ji nevážím před a po. Já bych to fakt neřešila, pokud by mu mlíko nestačilo, tak to poznáš, nebude přibírat, bude nespokojený, plačtivý, vytrhávat se ze spánku/nebo naopak hooodně a atypicky spavý (jsou miminka, co se hlad naučí zaspat, i když je jich méně než těch co si jídlo chtějí vykřičet). Navíc ono cca. od 3. měsíce přestane být laktace řízená hormonálně, ale tou poptávkou a prsa se přestanou nalévat předem, ale většinou se mlíko bude dělat kontinuálně s tím, jak miminko tahá, takže bych se fakt nebála, že bude mít málo. Ale tak stát se může…ale pak, upřímně řečeno, já asi neznám nikoho, kdo by to fakt zachránil nějakou babskou metodou…prostě ne každá žena je kojná, co by uživila jesle a každá kapka dobrá. Ale nějaký čárymáry ozlomkrk vedou jen k vystresované matce, která místo aby se těšila ze společných chvil, tak morduje prsa odsávačkou ve dne v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
26.6.14 15:45

@Lili5 :D :D co hodinu by zase nestíhal trávit, ne? a co když se malý v noci budí po 4-6 h? To nevadí? a říkám když odstříkám po kojení, tak pak nemám dost mlíčka pro další kojení :? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová