Kouše u kojení, co s tím?

876
12.7.10 22:33

Kouše, co s tím?

Ahoj holky
mám 7m holčičku a mame 4 zoubky. kojení dost bolí- mám pocit že mně reže pilka.nechci přestat kojit ale je to dost bolestivý.budu ráda za vaše nazory a skušenosti s malými kousáčmi:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
12.7.10 22:47

Kouše pořád, nebo jen občas hryzne? Mě semm tam hryznul, tak jsem zařvala AU, sebrala prso a jako brečela. On většinou začal řvát taky, tak jsme se usmířili a pokračovali dál bez kousání. Většinou kouše, když už je napitej a blbne u toho, tak preventivně končím kojení včas, jakmile přestane polykat.
Pak taky občas jakoby řeže zubama. Není to vyloženě kousnutí, ale ty zuby fakt dost cítím. To zas dělá, než se spustí mlék. To se vehementně přisaje a různě se u toho kroutí, protože se mu nelíbí, že to dot neteče. To zatnu zuby a vydržím.

• Citovat
  • Upravit
876
12.7.10 22:50

ahoj

mám spiš pocit že má nejak ostre zuby nez ze by umyselne kousala. bolí to od tý doby co se prožezali horní jedničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
12.7.10 22:56

Ahoj,
nám na předporodním kursu říkali, že když kouše, tak nesaje - kousala by se totiž do jazyka.
Takže když kousne, sebrat jí prso (třeba přes malíček) a říci jasné „ne, to se nedělá“, pak jí ho zkusit dát znova a když to udělá zas, tak jí ho opět sebrat a nechat třeba hodinku hlady. Neboj, dřív nebo později to pochopí, jenom testuje, co jí dovolíš.
U nás to takhle fungovalo - ta starší to zkusila asi 3×, ta mladší taky tak nějak. A když jsem na ní jendou při tom koukala a viděla, jak jí při tom očička svítí, tak bylo jasný, že mne prostě testuje, jeslti si to nechám líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
12.7.10 23:03

Taky mě malá kousala, bylo to první měsíc po prořezání. Nebylo to často, ale mám z toho pocit, že vyloženě měla radost, že má zuby, tak proč to „nevyzkoušet“. Jakmile jsem jí ale začala prso brát, nechala toho a od té doby se kojení co do citlivosti vrátilo na úroveň bez zubů. Upřesňuji, že to bylo asi v osmém nebo devátém měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
13.7.10 07:57

Taky mám doma hryzálka, ale kouše jen když se mu prořezávají nové zoubky. Tak podle toho poznám, že jsou nějaké na cestě. Za týden dá většinou pokoj. On takhle hryže do všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
13.7.10 08:36

hm tak já bohužel mám doma hryzala taky - dolníma nekouše, zato horníma ano. a to festovně. taky nechci přestat kojit, ale bolí to jak čert a taky nevím, co s tím.

zkusím nejspíš kloboučky a pak taky vysvětlování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
13.7.10 08:39
Brontik píše:
Ahoj,
nám na předporodním kursu říkali, že když kouše, tak nesaje - kousala by se totiž do jazyka.
Takže když kousne, sebrat jí prso (třeba přes malíček) a říci jasné „ne, to se nedělá“, pak jí ho zkusit dát znova a když to udělá zas, tak jí ho opět sebrat a nechat třeba hodinku hlady. Neboj, dřív nebo později to pochopí, jenom testuje, co jí dovolíš.
U nás to takhle fungovalo - ta starší to zkusila asi 3×, ta mladší taky tak nějak. A když jsem na ní jendou při tom koukala a viděla, jak jí při tom očička svítí, tak bylo jasný, že mne prostě testuje, jeslti si to nechám líbit.

Presne tak to probihalo u nas, stacilo asi 14 dni a pochopili ze se opravdu nekouse a ze kdyz kousat budou nebude mliko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
15.7.10 14:52

já jsem zkusila a stačí říct nekousej. jednou jsem trošku lískla na zadeček a pochopil to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová