Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, ráda bych se zeptala kolik vypijí vaše miminka UM na 4 měsících. Naší malé jsou v sobotu 4 měsíce od třetího jsme na Sunaru. Vypije někdy i 150ml, ale spíš kolem 90-100ml 5× a v noci 1× více, někdy jí stačí po 3 hodinách i jen 60ml.Teď se u jídla začíná kroutit a nepije vůbec v klidu, tak zkouším nabízet na několikrát. Někdy si už nevezme. Mám pocit, že toho vypije málo, ale víc do ní nedostanu, nezasaje a vystrkuje savičku z pusinky.Jsem z toho docela špatná, každý říká ať to neřeším a nechám kolik si vypije, ale to by byla taky jen na 60 ml za krmení. Nebo jí mám nechat a opravdu to neřešit.Na váze má tak 25dkg za 14 dní.Dále se chci zeptat, zda čekáte s jídlem až se mimi přihlásí nebo mu dáváte třeba pravidelně po třech hodinách, nebo i déle. Já s tím stále bojuji.
ahoj, my už jsme sice starší, ale jukla jsem do tehdejších svých záznamů - jedli jsme 6× za 24 hod 110-180 ml, ale tehdy už začínal zlobit a krmila jsem i na 2×, po 20 minutách nebo v kočárku dopíjel zbytek.
Asi bych ze začátku nenutila, zkus malé nechat 2 dny její režim a uvidíš, jak to bude a podle toho se zařídíš. Jinak já dodržovala +- 3-4 hodiny, protože malej si NIKDY v životě o jídlo neřekl, nebrečel, nic. Ale když jsem přišla v ten určitý čas s flaškou, normálně pil. Asi mu vyhovoval stanovený režim.
Já jsem ve 4m přestala kojit,a šla na UM,a malá taky pila asi po 4hod. asi 100-120ml.Postupem času jem pak dávky zvedala.Zkoušej to,pokud bude chtít,tak si vezme.
ahoj - taky jí nemusí šmakovat mě napadlo😉 sunar jsme zkoušeli i u malé,ale smrděla chudák jako tchoř a pokaždém jídle byla pokaděná a měla opruzený zadek.. takže jsme přešli na nutrilon a dobré ![]()
jinak naše mládě vypije mezi 100-200v jedné dávce, ale je schopna si to korigovat a vypije za den akorát
Naše Beruška se taky většinou o jídlo nehlásí, a proto je to docela stres jestli teď je ten správný okamžik.
Zkusím jí tedy nechat zítra jen to co si vypije a nijak jí už nenutit. No a pak zkusím ještě vyměnit mlíčko.Budu muset vyzkoušet nějaké AR, protože taky začala pěkně ublinkávat. Ublinkává i tři hod po jídle. Je pěkně živá, ale po třech hodinách mi to přijde dost.
Borisko nevadilo Vaší malé přejít ze sladkého Sunaru na Nutrilon?Ještě bych se chtěla zeptat jak zkoušíte nová mlíčka. Když nechutná dáte až další jídlo nebo nabídnete hned původní mlíčko, aby aspoň něco snědla.
Taky máme problém se savičkou. Čtrnáct dní pije v pohodě od Avent č.3 a najednou se začala zalikat a topit. Když jí dám č.2 mám pocit, že se u toho nudí a vypije málo a končí.Někde jsem četla , že mu mimi pije 100ml 15min. no to by naše malá nevydržela tak dlouho v klidu. Ani tak nepije v klidu natož 15 minut.
U nas to bylo to same. Nikdy si o jidlo nerekla a musela jsem ji pravidelne nabizet. Jedla a dnes v roce ji porad celkem malo,ale at jsem zkousela cokoliv, tak si vzala jen tolik kolik ona sama chtela. Nelam si s tim hlavu, mate porad celkem fajn prirustky.
Ahojky,
malou asi měsíc krmím UM. Dávám Babylove PRE, ale hrozně moc mi toho vypije.. Jsem moc ráda že jí, když jsem kojila tak to byl boj. Ale i doktorka říkala že to mám omezovat (jsem s ní hodně nespokojená, přecházíme k jiné tak její názory moc neberu). Jenomže když má hlad tak ji přece nenechám o hladu ![]()
Vypije mi 7-8× 150 ml vody - 180 ml mléka a to by si i ještě dala. Na krabici je napsáno, že má pít 5 dávek za 24 hodin..
Mám to tak nechat, nebo třeba začít dávat už UM 2? Vím že je tam napsáno až od 6. měsíce, zeptala bych se dr. ale není s ní řeč..Nebo změnit UM, myslíte že jiné zasytí víc?
Děkuji moc:)
Malá bude mít za týden 5 měsíců, ale příkrmy ještě dávat nemůžeme k vůli atopii.
@soleile Já bych změnila značku UM, je možné, že to Babylove je víc hladové. Já dávala Bebu a Elina mi vypila 5-6× denně 200-240ml (v těch 4 měsících). Pak jsem přešla na Sunar a to vypila před 5.měsícem 5× denně 200ml. Teď, s příkrmama v 6.měsíci, vypije 3×200ml a jednou 100ml (po ovoci ke svačině)…
@soleile A jak ti prospívá? Naše měla ve 4 měsících 8600g (porodní 3690g)…
Tak malá má teď 6600g. Ale za poslední měsíc přibrala 600 g. Zato minulý měsíc přibrala 200, proto jsme přešli na UM. Porodní váha 3115g
Zacala bych s prikrmy, je ji skoro 5m a mliko ji evidentne prestava stacit ![]()
@Aliik Taky bych ráda začala, ale raději měsíc počkám, než se roky trápit se zhoršenou atopií..
Tak nedávej babylove pre ale babylove 1- to je taky od narození a je sytivější než pre
http://www.dm-drogeriemarkt.cz/…mlecne_kase/
@soleile Jestli máte atopii, určitě příkrmy ne… Zkus opravdu změnit buď značku, a nebo alespoň vyměň Babylove PRE na jedničku… Eventuelně zkus nahradit jedno mléko kaší, ale nevím, jestli to pomůže. Sní méně sytějšího… A kolikrát ti jí v noci? Nemá jen „návyk“? U nás Elina jedna jednou v noci a dvakrát jsem prostě nedala, zkusila dát dudlík a od té doby nejí v noci…
Dudlík právě nemáme, ale v noci je to docela v pohodě, nestěžuju si
Jí v 7 pak v 1 a pak ve 4 ráno. Když jsem kojila, tak jsem kojila asi po dvou hodinách a nepřibírala. Zkusím vyměnit za tu 1. Já jsem právě četla, že je to stejné, jen že je to proti ublinkávání. Ale určitě zkusím. Máme doma krabici ještě, takže tak na čtyři dny ![]()