Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Sháním někoho kdo má zkušenosti s odstavováním se od MM pomocí homeopatik Lac Caninum. Marně se už druhým dnem snažím snížit objem MM, léky dostinex na mě absolutně nezabraly, prsa mám pořád svázaná že už málem nemůžu dýchat, skoro nic nepiju, ale stále se prsa plní jako předtím
. Právě ta homeopatika by měla zabránit nalívání se, ale nikde jsem nenašla za jak dlouhou dobu se tento stav dostaví
.
Ještě podotýkám, že jsem tuhle diskuzi neotevřela s touhou po odpovědích typu: „proč nekojíš“ apod. Důvod pro ukončení laktace samozřejmě mám a jen se teď sháním po pomoci jak toho docílit
.
Raakosnicek píše:
a co homeo ricinus???
a není to náhodou na to aby se odstavilo dítko? prcek už moje mlíčko nepije, vlastně nikdy nepil přímo z prsu, od narození jsem musela odsávat. já potřebuju snížit - ukončit laktaci v prsou, ty jedou pořád jako dojnice
.
akorat pozor na Ch, ty5 (myslim jsou na podporu)a ty vyssi na zastaveni
odstrikavas? Dva dny nejsou zase tak moc, ja jsem odstavovala asi tyden a to to u me s mlikem zadny slavny nebylo. Odstrikavala jsem do ulevy, postupne mene a mene, asi za tyden hotovo.
kdyz jsem to zkusila nechat, asi za 12 hodin jsem myslela, ze mi kozy prasknou.
doufam, ze se me nenastves, ze nepisu svou zkusenost s tim homeopatikem a tak vlastne nezodpovidam primo na polozeny dotaz - jen ze pises o tom stahovani a dostinexu a o odstrikavani nic
U me stahovani moc nepomahalo… Rekla bych dokonce, ze naopak
Tak jsem nosila jen pevnejsi podprdu, jak pise Pudla - odstrikavala jsem jen do ulevy, chladila jsem prsa a pila salvej. S homeo taky zkusenost nemam ![]()
A druhy den je opravdu jeste brzo ![]()
Pudloslava píše:
odstrikavas? Dva dny nejsou zase tak moc, ja jsem odstavovala asi tyden a to to u me s mlikem zadny slavny nebylo. Odstrikavala jsem do ulevy, postupne mene a mene, asi za tyden hotovo.
kdyz jsem to zkusila nechat, asi za 12 hodin jsem myslela, ze mi kozy prasknou.doufam, ze se me nenastves, ze nepisu svou zkusenost s tim homeopatikem a tak vlastne nezodpovidam primo na polozeny dotaz - jen ze pises o tom stahovani a dostinexu a o odstrikavani nic
jaképak nenaštveš
? já jsem ráda
. odstříkávat, odstříkávám. mudra sice tvrdila, že nesmím … ale to už bych měla kozy opravdu prasklé
. zkouším to stahovat, každé odstříkání o 10 ml méně (jen pro představu já jsem schopna „nadojit“ z každého prsu až 150 ml), teď zrovna leduju … snad to fakt zabere.
AjkaZ píše:
U me stahovani moc nepomahalo… Rekla bych dokonce, ze naopakTak jsem nosila jen pevnejsi podprdu, jak pise Pudla - odstrikavala jsem jen do ulevy, chladila jsem prsa a pila salvej. S homeo taky zkusenost nemam
A druhy den je opravdu jeste brzo
ha, tak to máme asi podobné. já mám taky pocit, že to stahování na mě má skoro až opačný účinek. teda prsa tolik nebolí, ale nalitá jsou ještě více než kdykoliv předtím - za stejnou dobu
.
já tak nějak spoléhala na ty léky, u dcerky existoval lék - ten jsem zapila dvakrát, nestahovala ani nic jiného a mléko samo odešlo OKAMŽITĚ - dneska už se nevyrábí, asi to bylo svinstvo - ale fakt zabíralo. tohle x-denní mučení mě ničí
.
daloulo, tak zkus jeste tu salvej - u me proti laktaci pomohla asi nejvic!!
ok, odpoledne vezmu lékárnu útokem … šalvěj je myslím i protizánětlivá, že?
Bohužel zkušenosti s homeopatiky nemám ale jsem právě ve stejném období, jen si k tomu užívám ještě zánět a antibiotika ( z odsávačky dorasované prsa až do krve a díky tomu infekce.....). Vřele ale doporučuji šalvěj, jsem prakticky jen na ní a na ledování a už je to 4 den a z plných prs už mám opravdu poloviční. Odstříkám taky jen do úlevy, tak jednou za 6-8 hodin. Přeju ať se to brzo zlepší Lucka
jj, to je ![]()
Ja mam doma porad aspon Florsalmin (je to koncentrat pro vyrobu kloktadla), ale je to vyborne i koncentrovane treba na potirani aftiku a v pripade nouze i k rychle priprave cajiku (moje uchylne dite tu nahorklou chut miluje
)
zimovka píše:
Bohužel zkušenosti s homeopatiky nemám ale jsem právě ve stejném období, jen si k tomu užívám ještě zánět a antibiotika ( z odsávačky dorasované prsa až do krve a díky tomu infekce.....). Vřele ale doporučuji šalvěj, jsem prakticky jen na ní a na ledování a už je to 4 den a z plných prs už mám opravdu poloviční. Odstříkám taky jen do úlevy, tak jednou za 6-8 hodin. Přeju ať se to brzo zlepší Lucka
tak moje sou-trpitelko, přeji ať už je brzy lépe. vidím, že člověk musí zkombinovat možné i nemožné aby se to povedlo. já teda zkouším odstříkávat méně, ale déle než 5 hodin nemůžu - to bych potom byla kompletně nalitá
.
dej určitě vědět, jak postupuješ - prosííííííím ![]()