Jídelníček kojence nepijícího mléko

27305
4.7.10 18:04

Jídelníček kojence nepijícího mléko

ahoj maminky,
chtěla bych se poradit ohledně jídelníčku. Malej (skoro 8 měs.) už úplně sabotuje mlíko, ani v tom spánku už nechce. Přes den sní jogurt, masozeleninu, ovoce s mléčnou rýží (ale spíš doslazované přesnídávky, 100% ovoce nechce :cry: ) a večer kaši ze 150 ml vody (teď v těch vedrech ale jí všeho jen půl porce).
Když jsem se radila s MUDr., řekla, že v tomto věku má mít 2× mléko, 1× jogurt a 1× kaši na pokrytí mléčné dávky. Krásné, ale dvě dávky mléka holt nedáme. Když jsem se ptala, kolik mléčných jiných výrobků má sníst, když nechce mléko, abychom pokryli vápník, mléčné živiny apod., neodpověděla.
Navíc v podstatě může jen jogurt a kaši, kefír nechce a na tvaroh je podle mě ještě brzy.
Nevíte některá, jak je to tedy s množstvím ml. výrobků bez mléka, aby se pokryl denní příjem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
4.7.10 18:24

Mary, já bych to zas až tak neřešila… My třeba žádné mléčné výrobky v podstatě nesmíme a UM neberu za mléčný výrobek, takže se dá říct že máme 100-200g mléčných výrobků za týden (dáváme 1-2 malý jogurty týdně), k tomu 2×210ml Beba 3 HA.

Jestli ti nepije UM tak co zkusit vyměnit značku? Prý dětem nejvíc chutná sunar. U nás vedlo (u staršího) Hami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21564
4.7.10 19:12

mě klárka nikdy nevzala žádné UM do pusy. takže když jsem přestala kojit, byla jenom na sýrech a jogurtech. a to jsem od kamarádek měla i pár vzorků mléka. opravdu jsem odmítala dávat těžký peníze za krabice s mlékem, abych z toho udělala 1 dávku, kterou mi dítě stejně odmítne. pravda je, že jsem kojila asi do 15 měsíců, ale poslední 4 měsíce jen jednou denně. doktorce jsem tvrdila, že mi pije UM, protože jsem dostala strašný kartáč, že ho musí pít, ale alternativu nenabídla. klárka teda miluje jogurty, takže sní tak 3 za den… zkusila bych teda jiné značky, pokud máš kamarádky, které můžou poskytnout vzorek, případně se zkus poptat po vzorcích v lékárně. a jinak myslím, že může už v tomhle věku dětské tvrdé sýry, tak bych je dávala jako dobrůtku mezi základními jídly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.10 19:34

Nevím,ale v 8 měsících mi připadá dítě ještě dost malé na to,aby si rozhodovalo co bude pít a co ne.Někde jsem četla,že rodič rozhoduje o tom jaká bude skladba jídelníčku a dítě o množství.Takže se vždycky divím,že mimino už je ve svém věku vybíravé.Možná to chce pravidelně zkoušet a nevzdávat to.My kdybychom to nezkoušeli,tak dcera nejí rajčata,okurky,tvaroh,sýr a různé jiné potraviny.Někdy je to o nervy,ale zatím se nám ta výdrž vždycky vyplatila.Jo a podotýkám že dcera už teda není kojenec.

• Citovat
  • Upravit
338
4.7.10 20:02

neresila bych to, meli jsme to same,nam dr rekla,ze mame nabizet cokoliv co obsahuje mleko (samozrejme co v tomto veku muzou), tak aby davka ml. vyrobku byla cca pul litru na den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.7.10 20:47

U nás je taky mlíčko problém, dávám tabletový calcium - půl tablety denně nebo obden, podle toho, jak zapomínám. Jinak hodně vápníku je prý v brokolici, tak tu jí taky často.

jinak tedy buť ještě ráda, moje mládě nechce svoje spešl UM a jogurt nesmí !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.7.10 20:49
Anonymní píše:
Nevím,ale v 8 měsících mi připadá dítě ještě dost malé na to,aby si rozhodovalo co bude pít a co ne.Někde jsem četla,že rodič rozhoduje o tom jaká bude skladba jídelníčku a dítě o množství.Takže se vždycky divím,že mimino už je ve svém věku vybíravé.Možná to chce pravidelně zkoušet a nevzdávat to.

ha ha ha ha ha ha ha ha ha
do mého mláděte, když nechce,. dostaneš mléko leda nasogastrickou sondou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
4.7.10 21:06

My taky nepijem mlíko už asi od 8 měsíců. Dávám denně jeden jogurt, pak z 180ml UM udělám rýžovou kaši a k tomu pak ještě různě… někdy trochu kefíru po lžičkách, někdy ještě další jogurt s ovocem, někdy tvaroháček, někdy lučinu a eidam do oběda… ale těch 500ml denně asi stejně nedáme. Nebo někdy třeba i víc, někdy míň… ale tak řekla bych, že to je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
4.7.10 22:10

tak mě v těhle vedrech odmítá úplně UM pít…, normálně pije dvě až tři lahve za den, ale teďka jestli dá 150ml za celý den, tak je to hodně. Tak mu dávám denně jogurt (taky ho ale nesní celý), kaši nechce, po té se mi včera poblinkal. Dávám lučinu a žervé teď každý den a občas tvrdý sýr, občas tvaroháček. No a doufám, že až přestanou tyhle vedra, tak se zase vrátí k té své dávce mlíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
5.7.10 06:43

já to dělám tak, že ráno namíchám 120 ml mlíka a co nedopije, z toho udělám kaši - tu do něj kupodivu narvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.7.10 06:57
Pudloslava píše:
U nás je taky mlíčko problém, dávám tabletový calcium - půl tablety denně nebo obden, podle toho, jak zapomínám. Jinak hodně vápníku je prý v brokolici, tak tu jí taky často.jinak tedy buť ještě ráda, moje mládě nechce svoje spešl UM a jogurt nesmí !

a to kalcium ti pro něj předepsal Dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.7.10 07:03

jinak všem díky za odpovědi :-)

Hanule: Značku jsem měnila 3× (Nutrilon, Sunar, Beba), pokaždé to šlo časem do kytek.

Nozu: Dětské tvrdé sýry? Nevím, jak to myslíš - dětské… jaké to jsou?

Anonymní: moje výdrž je zkoušena cca od 4-5. měsíce a řekla bych, že se blížíme nebo možná už jsme na konci s UM…

Lakyna: U nás to bohužel s vedrem nesouvisí, takže nemám naději, přes den mlíko nepije už měsíc. Nehledě na to, že vedra mají být střídavě celé prázdniny :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
5.7.10 08:58

ahoj,já když sem byla malinká,tak mamka měla stejný problém s UM a říkala mi,že nejvíc sem ráda byštila pribináček s míchaný s přesnídávkou a dávala mi to flaškou s velkou dírou :-D byla jsem dost nenažraná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
5.7.10 10:46
MaryClementine píše:
Pudloslava píše:
U nás je taky mlíčko problém, dávám tabletový calcium - půl tablety denně nebo obden, podle toho, jak zapomínám. Jinak hodně vápníku je prý v brokolici, tak tu jí taky často.jinak tedy buť ještě ráda, moje mládě nechce svoje spešl UM a jogurt nesmí !
a to kalcium ti pro něj předepsal Dr.?

nee, ptala jsem se v poradně dr. honzíka a on mi to doporučil. Koupila jsem Vitacalcin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
6.7.10 17:23

Nedá mi to a musím reagovat.
Anonymní: když dítě mléko nechce tak ho do něj prostě nedostaneš. Doufám, že nejsi ten typ matky, co drží dítě v kleštích a stříkačkou do něj rve mléko????!!!! :pocitac:

Náš malý nechtěl mléko snad od narození, nejprve odmítal kojení, pak i UM. Ohledně jídelníčku bych doporučila dávat ještě ráno místo mléka k snídani kaši. My dávali k snídani ze 120 ml, svačina přesnídávka, oběd masozelenina s trochou UM, svačina jogurt, večeře kaše ze 130 ml.
Když si představím tu porci mléka, co doporučuje tvoje lékařka, tak první co bych se zeptala je: a kam dát zeleninu a ovoce???? To je taky důležité.

Opravdu nevěš hlavu, náš Kubík nepije mléko od 11 měsíců a od 8 pil jen 160 ml ráno a taky je živý a zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová