Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky neda mne to ,abych se nezeptala jak dlouho kojite.My jsme prave skoncili s kojenim po 3 roce a 10 mesicu.Drive jsme to nezvladla,nebo spis muj maly se stale tak dozadoval, ze jsme nevydrzela nedat a kojili jsme stale..Muj prakticky doktor mne posilal k psychiatrovi a ze jsme asocialni, ze tak dlouho kojim.Nakonec jsme vyuzila u maleho strevni chripky ze uz by mu s mlicka bolelo brisko a klaplo to.Jen bych chtela vedet jestli jsem byla opravdu na pychiatra ,ze jsme tak dlouho kojila ![]()
Promin ale toto je fakt na psychiatra.Ja si myslim ze strop je 2roky max.
Tak já nevím, to je každýho věc jak dlouho kojí
Pro mě za mě, ať si někdo kojí třeba do deseti
![]()
to je to, mela jsme od jednoho doktora nazor, ze jsem na psychitra,muj gynekolog mne zas chvalil a ze je to jen moje vec do kdy kojim dokonce s radou at obvodniho dokrora zmenim.ze zna maminky co kojili do 5 let.Snazila jsem se nekolikrat prestat az ted jsme to zvladla ,ale urcite toho nelituji jak dlouho jsem kojila,uz proto ,ze je maly alergik.
Ahoj, věk 3 roky je považován za jistou hranici, co se kojení týče..po 2. roce už nemá mateřské mléko žádný význam ohledně výživy. Nicméně, je to věc každé maminky ![]()
A proč jsi tak dlouho kojila? Malý opravdu pil, nebo ti bylo líto ho odstavit?
Maly opravdu pil a ja sama chtela kolikrat prestat ,ale maly mi vydrzel plakat treba hodiny a ja zas dala a nevydrzela,ani nevim kolik takovych pokusu bylo,tak jsem rada, ze ted to klaplo a maly si nechalk uz vysvetlit, ze je velky a ne miminko a ze by ho s mlicka bolelo brisko …tentokrat jsme vydrzela 3 noci s placem i kdyz uz to nebylo tak strasne .Ono se to lehko rika prestat kojit.Je to muj druhy syn,prvniho jsme kojila rok a prechod na jine mlicko byl uplne v pohode.
podle me je to hezky a zdravi.Je to dlouho,ale je to zdravi i psychycky a hlavne je to kazdyho vec,pa.
diky janibubu,vim ,ze je to dlouho ,ale urcite toho kojiciho casu s malym nelituju.kazde decko ma jinou povahu a jinej cas se mlicka vzdat,ale taky jsme to zvladli a je to uz chlap
Mam pocit ,ze ti kluci se maminek drzi vice v tom kojeni.
Ahoj, já si myslím, že spíš tvůj doktor by si měl někam zajít…Já jsem kojila „jen“ 2 roky a 3 měsíce. Malej se odstavil sám, když jsem byla ve 4.měsíci a to možná proto, že jsme mu říkali, že se bude kojit miminko, až se narodí. Taky jsem poslouchala kecy, že už ho nemám kojit, že je to dlouho atd atd, ale já jsem to nechala být. Když mu to chutnalo, tak mu to přece nebudu odpírat a nebyl takovej, že by mě otravoval někde venku před lidma, tak to bylo v poho.
Mertinko, z lidí, kteří si o tobě myslí, že jsi nechutná nebo dokonce zralá na psychiatra, si nic nedělej.
To je prostě dnešní společnost, vůbec netolerují názory a přístup druhého.
A že po 2. roce už nemá MM žádný význam z hledika výživy - to už jsem slyšela tolikrát, že to ani nepočítám.
Někteří dokonce tu hranici posunou, už na 1 rok nebo dokonce půl roku ![]()
Jaký mám na to názor snad ani psát nemusím
![]()
Někomu prostě přijde přirozené dát batoleti raději láhev s UM (vždyť podle reklam je plná vitamínů
), někdo radši využije „přírodní zdroje“ ![]()
Proti UM samozřejmě nic nemám, jen si nemyslím, že dokáže plně nahradit mléko mateřské.
Ale každá si to dělejem, jak uznáme za vhodné ![]()
no holky moc dekuju..je vazne pravda ze jsem si vyslechla o sobe tolik spatneho vice jak maminka, ktera se kojeni vzda hned po porodu
Proste nastal ten spravny cas prestat kojit az ted a nemyslim ze by mne to nebo maleho nejak poznamenalo,,jen v tom dobrem.
![]()
To víš, že jo. A když to tak vezmeš, kojit ho můžeš jen, když je malej, to už pro něho nikdy neudělat nemůžeš, zato namíchat mlíko do flašky mu můžeš i ve 30
Vůbec těch prokojených let nelituj!!!
A komu se to nelíbí, ať si škrtne podrážkou ![]()