Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky!
Mám měsíční dcerku a v pondělí na kontrole u dr. jsme zjistili, že nabrala za 14 dní pouze 8dkg. Začala jsem na radu dr. dokrmovat Hami, neejdřív dostane napít ode mně z obou prsů (zatím ještě chce) a potom 90ml Hami. Vyčetla jsem, že to může být i růstovým spurtem. Malá totiž na té předchozí ko přibrala 22dkg za týden, ale měla zelenou stoličlu, ale podle dr. to bylo prdíkama
Tak se mi začala u kojení odthávat od prsa jako by nic neteklo, přitom, když jsem prso zmáčkla, tak mlíčko teklo ![]()
Teď ale má stoličku normální, tak je mi divné, že nenabírá. Pila cca po 2,5 - 3 hodinách a v noci spí i 7 - 8 hodin i když jsem jí plně kojila. Zkouším odstříkávat i když zatím to moc nejde, ale budu se pokoušet dál. Ráda bych mlíčko udržela ![]()
Má s tím někdo z vás taky takovou zkušenost?
![]()
U syna (dnes 3,5 let) jsem také kojila jen do 6-ti týdnů. Dokonce zhubl, tak jsme přešli na UM a ode mně už nechtěl a mlíčko úplně zmizelo ![]()
Ahoj, nepíšeš, kolik vám je měsíců.Růstový spurt je mezi 3. a 6. týdnem a ve 3. a 6 měsíci.My jsme teď taky byly na kontrole v 10.týdnu, malej se mi odtrhává od prsu, mlíčko teče, za týden taky nabral jen 120g, ale hodně vytáhl do délky.Když se narodil, tak měřil 50cm a v 6ti týdnech měl už 60cm.Některé děti přibírají pomaleji, ale zase rostou hodně do délky.Důležitý je, že přibírá.Zkus odstříkávat a eventuelně ho dokrmuj svým MM, ono se to zase pak srovná, uvidíš, my jsme to měli taky tak.
Aha tak promiň, už vidím, že jsou vám 4 týdny, tak to bude určo růstový spurt.
Já bych ráda dokrmovala vlastním MM, ale to odstříkávání mi vážně moc nejde
Mám toho po kojení vždycky jen trošičku ![]()
Hlavně že baští a že výrazně nehubne. To víš, roste ![]()
Mám opačnej problém. Jenom kojím a moje nedonošené miminko má cca od měsíce lehce naprůměrné hodnoty - jak délkové, tak hmotnostní. Ale dr. mi řekla, že dokud kojím, tak ho mám krmit podle jeho potřeb. Takže i tohle jsem chtěla říct - děti jsou prostě individuality a nelze je úplně tabulkovat. Hlavně že jí chutná, že vůbec baští. Tvoje dr. holčičku sleduje, takže určitě kdyby se něco dělo, zaznamená to
![]()
Když pokaždý po kojení odstříkáš, tak se ti bude tvořit čím dál víc mlíka a pak toho budeš i víc po kojení odstříkávat, neboj, já jsem to měla taky tak a fakt se ti začne tvořit víc mlíka, jen musíš vydržet, je to fakt makačka.Držim palce ![]()
Tak makačka to opravdu je. Po kojení z nich skoro nic nedostanu.
Ségra mi poslala recept na odvar z koření prý jí to pomohlo na tvorbu mléka, tak uvidíme… Ale snad to pomůže
![]()
Tak mám úplně stejný problém jako Lucyus… Nám mrňousek za 10 dní dokonce nic nepřibral. Tak přikrmujeme Bebou. Problém je, že už nechce moc sát z prsa, protože z lahvičky mu to líp teče… tak jsem koupila odsávačku. Vždycky mu odsaju MM a pak ho dokrmím UM. Taky jsme měli zelenou řídkou stoličku - teď už to má spíš konzistenci míchaných vajíček… Tak doufám, že se vše v dobré obrátí a konečně začneme pořádně přibírat.
Mně malá zatím pije i z prsa a řekla bych, že čím dál víc toho vypije ( teda aspoň nevyžaduje tolik Hami po kojení, tak si myslím, že víc vypila
), tak snad to bude dobré. Piju odvar z koření na podporu mlíčka a je to jak kojočaj, akorát silnější, tak uvidíme, jestli bude nějaký výsledek
Ale naděje umírá poslední ![]()