Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny ![]()
Potřebuji poradit - maličký mi moc nepřibíral, tak jsme se dopracovali k tomu, že odsávám mateřské mléko (abych věděla kolik toho vypil, navíc z lahvičky toho víc zbaští) a dokrmuji ho Bebou. Myslíte, že mu mám dávat ještě čajík, nebo mu stačí kombinace MM+UM?
Předem mnohokrát díky za rady
V pohodě mu stačí MM+UM ale v těhle teplech jsem dávala cucnout trošku vody. Malá s tím loni neměla problém a tak nějak jsem si zvykla jí pití nabízet a dnes pije bez problémů.
Taky jsem kojila jen chvilku a měly jsme 3 hodinové pauzy mezi krmením a tak mi přišlo vhodné v teple nabídnout něco na cucnutí. ![]()
Určitě mu stačí to co dostává,ikdyž v tomhle vedru trocha vody neuškodí.Nevím kolik vám je,já kojila jen do 4M,pak jsem přešla na UM,a dávala trochu čajíku.
Malé je dneska měsíc a já teda čajík dávám. Pije fenyklový a perfektně jsme se tak zbavili prdíků
Někdy zírám kolik toho vypije - dr. mi říkala, že je to při UM lepší, hlavně v těhle vedrech. Ale je to na každém. Určitě to při UM podmínkou není, ale my dáváme a malá je spokojená ![]()
![]()
Ahoj, já taky malé dávám buď čajík od ukončeného 2.týdne a nebo kojeneckou vodu.Terezce je 6.týdnů a je schopná vypít klidně i 100ml čaje,takže jí to odtrhávám od pusinky ![]()
malému je taky 1.měsíc,nabízím čajík od hippu a vždy při krknutí všechno vyblinká takže nevím co s tím,jinak je na UM Nutrilon AR,vypije 130ml co 4 hodky,myslíte že mu můžu dát už i za 3 nebo 3,5 hodky když mu „kručí“ v bříšku?
![]()
Carina píše:
malému je taky 1.měsíc,nabízím čajík od hippu a vždy při krknutí všechno vyblinká takže nevím co s tím,jinak je na UM Nutrilon AR,vypije 130ml co 4 hodky,myslíte že mu můžu dát už i za 3 nebo 3,5 hodky když mu „kručí“ v bříšku?![]()
Určitě můžeš. UM se tráví právě přibližně ty tři hodiny, takže po 3 hod. je to v poho.
Ale znám maminky, co krmily i menší množství po 2 hod. a děti to přežily ![]()
Nicméně obecné doporučení je kvůli trošku horší stravitelnosti než MM právě aspoň ty tři hoďky.
Ahoj,nám je 6 týdnů a malá chce UM po 2 hod. dávám 90 ml,víc nevypije.Taky dávám mezi krmením čajík,ale toho by vypila klidně 100 ml,takže jí moc neošidím,ale ve vedrech je to třeba.Kolikrát se mi stalo,že si cucla čaje a spokojeně usnula.
Ahojky, když jsem začala přikrmovat malého UM, tak mi doktor říkal, že i při dokrmování by měl být heřmánkový čajík, aspoň trošinku
Ahojky, když jsem začala přikrmovat malého UM, tak mi doktor říkal, že i při dokrmování by měl být heřmánkový čajík, aspoň trošinku