Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminy, chtěla sem se zeptat, jaké máte zkušenosti se Sunarem? Kamarádka říkala, že její prcek měl problém s kaděním, baštil nutrilon a šel jednou za 5 dní … přešli na sunar a kadí v pohodě každý den a víc chutná. Malý má 2,5 měsíce a kadí jednou za 4 dny, nijak u toho netrpí, jen mění barvu jak tlačí, ale to asi každé miminko
. Baští Nutrilon Comfort a na podporu kadění sirup Lactulosa.
Ahojky,já jsem přestala kojit ve 4M,zkoušela jsem nutrilon,ale ten nám nechutnal,tak jsem koupila sunar,a spokojenost.Malá žádné problémy neměla a nemá.Jsme na něm stále a do 3 let určitě budu.
Taky jsem asi od 3 mesicu na Sunaru… zkousela jsem nutrilon ale ten ji nechutnal. Kadění v připadě potřeby s rourkou.ale to i kdyz jsem ji kojila…strasne nas trapily prdiky. ted uz dlouho v pohode a sunar davame dal:-)
po nutrilonu horsi kakani,tuhe bobky,jednou za den,nekdy ob den,sunar - kajdi i trikrat dene
Ahoooj
, tak my máme Sunar a v pohodě, ale Honzík je ještě malinký a tam by se mléka neměli moc měnit, zkus se radši poradit s doktorem.
Ja jsem dokrmovala sunarem hned po narozeni, mela jsem malo mleka, pak jsem prestala a zacalo zase od 4 mesice a krmime dodnes, je nam rok. Nezaznamenala jsem jediny problem. Nutrilon jsem zkusila taky a po pravde jsem zadny rozdil nezaznamenala. Nekdo mi rikal, ze deti, ktere trpi na prdy, sunar snaseji hur, to ale nebyl nas problem.
karolínka.sofinka píše:
Ahoooj, tak my máme Sunar a v pohodě, ale Honzík je ještě malinký a tam by se mléka neměli moc měnit, zkus se radši poradit s doktorem.
Zdááár
, vidíš a já myslela, že Vy valíte jen na Nutrilon
. Často se to malému miminku měnit nemá, ale Honzík v podstatě nic jiného než Nutrilon neměl a moc se mi nelíbí, že kadí jednou za 4 dny … prdí pořád a nijak ho kadění nebolí, ale přeci jen je to jednou za 4 dny. Navíc první stolice je hodně hustá, skoro bobek a pak to postupně řídne … nakadí 3 plíny
.
Děkuji všem za napsání. Ono asi každé miminko reaguje na vše jinak a je to potřeba zkusit, ale je někdo, komu kadí po cca 4 a více dnech a neřeší to?
Ahoj,tak mi jsme byly do půl roka na Nutrilonu-kadění v pohodě,ale pak jí přestal chutnat,tak jsme přešli na Sunar ze začátku teda měla malá zácpu,ale jak si zvykla tak se to srovnalo a je to OK ![]()
Ale jak psala Karolínka Sofinka radši se ještě poraď s dr.. ![]()
christy píše:
Ahoj,tak mi jsme byly do půl roka na Nutrilonu-kadění v pohodě,ale pak jí přestal chutnat,tak jsme přešli na Sunar ze začátku teda měla malá zácpu,ale jak si zvykla tak se to srovnalo a je to OK
Ale jak psala Karolínka Sofinka radši se ještě poraď s dr..
Můj doktor moc na rady není … řekl mi, že při UM kadí mimčo i jednou za týden a pokud ho nebolí bříško, tak že to nemám řešit a je to v pořádku … on je to takovej typ doktora, kterej odsuzuje za to, že mimčo není kojené … ale u někoho to kojení holt nejde, jenže to chlapovi nevysvětlíš
.
tak když budeš zkoušet měnit - tak napřed 1 dávku mléka denně, pak 2 denně atd. jinak bych ti doporučila mléko Hami - to je levné a složením stejné jak Nutrilon a mnohem levnější. Jinak teď malé po roce kupujeme, co je v akci, protože už mléko pije jen 2 krát denně. Nejhorší na kadění, když jsme ještě testovali byla Beba, ale to je prý strašně individuální a každé miminko to má jinak. Kamarádka hodně chválí mléko Hipp.
karolínka.sofinka píše:
tak když budeš zkoušet měnit - tak napřed 1 dávku mléka denně, pak 2 denně atd. jinak bych ti doporučila mléko Hami - to je levné a složením stejné jak Nutrilon a mnohem levnější. Jinak teď malé po roce kupujeme, co je v akci, protože už mléko pije jen 2 krát denně. Nejhorší na kadění, když jsme ještě testovali byla Beba, ale to je prý strašně individuální a každé miminko to má jinak. Kamarádka hodně chválí mléko Hipp.
Ono jak píšeš, každé mimčo je jiné. Mě by jen uklidnilo, kdyby Honzík kadil každý den.
a na Nutrilonu jsme valili na AR do půl roku, protože blinkala, pak až přestala, tak jsme testovali ostatní mléka.
doktoří propagují většinou Nutrilon, asi jim dává nejvíc peněz na propagaci.
anlii píše:christy píše:Můj doktor moc na rady není … řekl mi, že při UM kadí mimčo i jednou za týden a pokud ho nebolí bříško, tak že to nemám řešit a je to v pořádku … on je to takovej typ doktora, kterej odsuzuje za to, že mimčo není kojené … ale u někoho to kojení holt nejde, jenže to chlapovi nevysvětlíš
Ahoj,tak mi jsme byly do půl roka na Nutrilonu-kadění v pohodě,ale pak jí přestal chutnat,tak jsme přešli na Sunar ze začátku teda měla malá zácpu,ale jak si zvykla tak se to srovnalo a je to OK
Ale jak psala Karolínka Sofinka radši se ještě poraď s dr...
Ztoho si nic nedělej já mám doktorku a její sestra taky dělá vědu z nekojení a nepřipouští nějaký problémy,a když právě při tom přechodu na Sunar měla malá zácpu,tak jsem si taky něco vyslechla ![]()
christy píše:anlii píše:Ztoho si nic nedělej já mám doktorku a její sestra taky dělá vědu z nekojení a nepřipouští nějaký problémy,a když právě při tom přechodu na Sunar měla malá zácpu,tak jsem si taky něco vyslechlachristy píše:Můj doktor moc na rady není … řekl mi, že při UM kadí mimčo i jednou za týden a pokud ho nebolí bříško, tak že to nemám řešit a je to v pořádku … on je to takovej typ doktora, kterej odsuzuje za to, že mimčo není kojené … ale u někoho to kojení holt nejde, jenže to chlapovi nevysvětlíš
Ale jak psala Karolínka Sofinka radši se ještě poraď s dr...
Někdy by těm dr. a sestrám patřilo nakopat do sedinky … kdyby člověk kojit mohl, tak kojí … nemusel by vyvařovat sklínky, vstávat a ohřívat jídlo a taky by ušetřil …