Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak starší syn přestal sám od sebe pít nějak po druhém roce..měl delší čas průjem kdy jsme mléko dávat nemohli a pak už ho sám od sebe nechtěl, jenže on měl od mala plnou hubu zubu..jinak obyč mléko nepije doted..ani granko ani žádné jiné ovocné, nic. Malá má jen pět zubu, sunar ještě vypije, ale čím dál mín..moc toho do ní nedostanu..z jogurtu jen mléčnou rýži, je polévková, kaše vubec..tak mám strach že nebudu vědět co do ní místo um na snídani a večeři no.. ![]()
@smurfka Tak jestli jí mléčnou rýži, tak bych zkusila nějakou rýžovou kaši. A pokud má k obědu nějaký klasický oběd, tak by mohla mít tu polévku k večeři ![]()
A naše děti pily UM taky různě. První dvě byly kojené 9m, první pil UM do 3 let, druhá to v 18m zabalila z UM uplně. Třetího jsem kojila nějakých 11m a UM pil do dvou let. Ale oni z jinýma mléčnýma produktama nemají problém. Nejvíc jim jedou acido mléka, zákysy, sýry, jogurty v podstatě jakékoli, ale nejradši mají tučný bílý ![]()
A neboj, ono se to u ní s tím jídlem nějak utřepe. Starší dcera byla od mimina zvláštní případ. Z příkrmů jedla jen zeleninu a maso, takže do roka v podstatě žila z toho a UM. Sladké nevzala do pusy, ovoce, kaše, přesnídávky, možná tak banán jsem do ní dostala. Ale postupně začala ochutnávat věci, co jedl starší brácha a nějak se to ustálilo.
Mě teda malej těm mléčným výrobkům taky moc nedá, kefíry, acida apod. vůbec a když si jednou za čas dá tvaroháčka nebo něco takovýho, je to svátek
aspoň že ty jogurty mu celkem jedou. Ale jak který a ideálně s piškotem nebo křupínkama ![]()
@MisaHanuska tak na obed mame jen jeden chod. Bud polevku nebo pak omacky, nebo jine moc nekousaci jidla..dva chody urcite ne..a teple vecere nedelam. Tak extra jen pro ni asi ani nezacnu..uvidime, zatim pije, nekdy celou davku, nekdy jen polovicni, pak ji kdyz tak zacpu mezi obedem vice svacinky..snad ji to bude jeste chvili chutnat nez ji naroste par dalsich zubu.. ![]()
@NikysekR tak maly jogurty jo, jakykoliv, jen samotne mleko nepije..ale mlecne vyrobky oka.
@anlii píše:
Ahoj maminy, chtěla sem se zeptat, jaké máte zkušenosti se Sunarem? Kamarádka říkala, že její prcek měl problém s kaděním, baštil nutrilon a šel jednou za 5 dní … přešli na sunar a kadí v pohodě každý den a víc chutná. Malý má 2,5 měsíce a kadí jednou za 4 dny, nijak u toho netrpí, jen mění barvu jak tlačí, ale to asi každé miminko. Baští Nutrilon Comfort a na podporu kadění sirup Lactulosa.
kadí, kadí, kadí… proč to pořád zmiňovat?
![]()
Kamarádka dávala synovi nejdříve Sunar, ten mu nechutnal, poté Nutrilon, ten po chvilce vyzvracel, babylove z DM drogerie, to vůbec nechtěl, tak nakonec Hipp a ten sedí báječně.
A zkoušela jsi Sunar? Oni mají mléka i na to koliky. https://www.sunar.cz/…necka-mleka/ nám hodně pomohly.
No, co se týká sunaru, tak my od něj hodně kupujeme křupky a kapsičky. Ty se nám osvědčily.
@anlii píše:
Děkuji všem za napsání. Ono asi každé miminko reaguje na vše jinak a je to potřeba zkusit, ale je někdo, komu kadí po cca 4 a více dnech a neřeší to?
Ahoj,
Ja mela malou na Nutrilon profutura a des bes. Nechodila klidne tyden. Pediatr mi na to rekl, ze nektera mimina to tak maji. Presla jsem na Kendamil a stolice se srovnala a mala “chodi” denne, to nemela ani jako plne kojena. A na tom Nutrilonu, mela i Bebu, teda hrozne blinkala, i to ji na Kendamilu z 90% preslo.
Svagr byl plne kojeny a chodil snad jednou za 14 dni, ale pak to bylo vsude teda.
@MisaHanuska tak ona rohlík nebo chleba pokouše.,ale nic na tom, protože to by rozmazala všude kolem a ne do sebe..