Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj.chtěla bych poprosit o radu.Matýsek mi poslední 2 dny nechce pít z pravého prsu.vždycky jen chvilku pije,ale pak se pustí a křičí.když mu pak dám z levého tak ještě baští.pokud poprvé dostane z levého,tak je klid.tak nevím co s tím.nemůžu přeci kojit jen z jednoho,už ted je o něco větší než druhé:-(máte to taky někdo…
Stalo se mi to u obou holek, vysvětlovala jsem si to tím, že z každého to jinak teče, takže to, které chce víc je „jednodušší“. Vytrvala jsem a pořád prsa střídala, časem to přešlo, dítko si zvyklo.
My to tak měli také, ale až když měl malý víc jak rok. Já s tím potom už nic nenadělala. Dokonce jsem zjistila, že po nějaké době jsem měla v tom nepoužívaném prsu kyselé mlíčko. Také jsem zvědavá na rady ostatních.
Mám něco obdobného, ale já už teď kojím jen 2-3× denně, tak už to nějak moc neřeším. Když byl Adámek menší preferoval taky jen jedno prso, ale občas si dal říct i z druhého. U mě je to tím, že v pravém prsu mám mléka méně.
Radí se, vždy nabízet to odmítané prso jako první, taky je dobré ho nejdřív promasírovat nebo nahřát, aby se mléko lépe spouštělo.
A ještě jsem chtěla napsat, že jen z jednoho prsa klidně kojit můžeš. Kámoška takhle kojila od porodnice plně 5 měsíců.
Děkuji moc za rady.no snad se to spraví:-)a když ne tak hlavně že malej bude spokojený!
ahoj, kdyby pořád to jedno odmítal, tak holt se nedá nic dělat, to jedno prso mu bude bohatě stačit ((-: já mám dvojčata a už od začátku mělo každé svůj prs, mléka mělo každé dle své potřeby a stačilo to. Syn sál víc a měla jsem trochu velikostní rozdíl, ale nevadilo mi to. dcera se pak v 8 měsíci úplně odstavila a já syna z toho jednoho prsu ještě kojila 2 měsíce než se odstavil i on (-: v druhém jsem také měla kyselé mléko.