Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chci přejít z Nutrilonu Comfort na Hipp. Myslíte že můžu začít dávat už jen Hipp a nebo je lepší přecházet postupně. Jako začít jednou dávkou Hippu na den, pak dvě atd. Díky za rady.
já to nikdy neřešila přecházela jsem normálně, záleží jak to dítěti chutná. Robikovi to nevadilo. měla jsem vzorky - sunar, hipp, hami a nakonec jsme skončili u nestle bifidus.
Zkus to,a uvidíš.Já taky začínala nutrilonem,ale malé nechutnal,tak jsem začala dělat sunar,a pijem ho dodnes.
Tohle jsem u Járy vyřešila jednou jaksi dramaticky. Nutrilon měli předraženej, naopak v akci jiné HA, a já neměla čas jít nakupovat jinam. Takže jsem „vyrobila“ jiné mléko a Járasi nijak nestěžoval. Sledovala jsem ho, jak bude reagovat, třeba bříško jestli nebude bolet, co stolice - bez problémů. ![]()
Petra8a píše:
Ahoj, chci přejít z Nutrilonu Comfort na Hipp. Myslíte že můžu začít dávat už jen Hipp a nebo je lepší přecházet postupně. Jako začít jednou dávkou Hippu na den, pak dvě atd. Díky za rady.
My měnili 2× (Nutrilon - Sunar - Beba), poprvé postupně, jak píšeš, a podruhé nárazově a ani jednou nebyl zdravotní problém.
My měnili taky dvakrát (Sunar - Nutrilon - Hami), z toho poprvé byl čtrnáctidenní miminko a taky bez problémů.
My jsme taky vyzkousely skoro vsechny mleka: ze zvedavosti, protoze zrovna nebylo, protoze ho mel nekdo jiny, akce, atd. Vzdy naraz a vzdy bez problemu. Proste bila barva byla dostacujicim zakladem. Proc zrovna Hipp? Kdyz jsme mela doma jednou zbytky 3 mlek (Nutrilon, Beba, Sunar), tak jsem si udelala test. Sunar jednoznacne nejvonavejsi a nejchutnejsi! Cetla jsem, ze je to tim, ze Sunar neodstranuje z mleka mlecny tuk a ten pak dela tu dobrou chut. A jelikoz mlecny tuk obsahuje cholesterol, dite si tim uz od malicka na nej dobre zvyka a v dospelosti si pak dokaze snaze udrzet jeho nizkou hladinu.
Jo a jeste jeden „odborny“ tip: kdyz delas UM, delej ho presne do 40C vody. Pokud je voda studenejsi, aktivuje jeste vice neprijemneho a umeleho smradku ![]()
Můžu se zeptat, kde jsi sehnala vzorky mlíčka?? Také bych potřebovala.