Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Lili5 těším se na to, až nebude laktace řízena hormonálně
děkuju ![]()
@chcimimi ale stíhal, mateřina je rychle a dobře stravitelná. Máš dost mléka, spíše nemá tu trpělivost si jej nastimulovat, nebo náhodně chce zrovna méně
. Pokud nedáváš dudlík, nemáš se čeho bát.
@Lili5 skutečně a reálně máš z praxe zkušenost, že dudlík někomu pokazil kojení? Jen se ptám, neber to jako rýpání, já jen, že osobně jsem naprosto změnu nezaznamenala, ale hlavně, na FB ve skupině maminek co látkujeme, se už párkrát anketa na toto téma objevila a prakticky všechny odpověděly stejně: dudlík klidně od porodnice, na kojení neměl vliv, miminko dobře pozná rozdíl mezi jídlem a „zábavou“, non-nutritivní sání, které některé děti potřebujou pro usnutí, je úplně něco jiného, prostě to chtějí, i když mají bříško plné.
Příspěvek upraven 26.06.14 v 15:57
@Lili5 dávám dudlík…to je moc špatně?
je s ním klidnější ale nemá ho jako pořád
@chcimimi s dudlíkem se nestresuj…přečti si, co píšu výš. Na té poradně je fakt hodně mamin, do diskuze na tohle téma se jich zapojila dobrá stovka, samozřejmě ne všechny kojí, ale žádná z těch co nekojí nepotvrdila jako příčinu nekojení (odstavení, úbytku mlíka, špatné techniky atd.) dudlík.
@chcimimi a proč musíš za kazdou cenu odstrikávat? Dítě nemá hlad, je spokojené a ty se zbytečně stresuješ. Po šestinedělí se laktace ustálí a přizpůsobí potřebám dítěte a prsa nejsou nalité, ale mléka je kolik je potřeba.
@zelenaprisera no já právě nemívám nalitá prsa a nepotřebuju za každou cenu odstříkávat jen prostě nevím, jestli má malý mlíčka dost…snad jo…ale třeba teď vypil jen 50 ml má 8 týdnů…to je málo ne? já prostě nevím…asi to moc řeším…jen prostě chci aby byl spokojený..jinak pije 90-120 ml…a co dělám špatně když se mi u kojení občas pořád odpojuje od prsa?
@elanaa děkuju od ségry malý měl taky dudu A byl kojený do 18m
@elanaa laktačku dělám už 12 roků a 99% problémů, které řeším jsou způsobené dudlíkem. Kolik mamin z té diskuse bezproblémově kojí do dvou let??? Všechny? Ty co dávají umělinu ji dávají právě kvůli nějakému průšvihu - myslí si, že nemají dostatek mléka apod. (špatné přírůstky, neklidné děti apod.) - a tohle vše dělají dudlíky. Maminka, která dudlík nedává prakticky problém nemívá. dudlíkáři se odstavují sami předčasně (před rokem, rokem a půl života, že prostě odmítají MM), často více pláčou, chtějí pít častěji. Ne všichni, ale spousta z nich je. Takže za mě dudlík ne. Rozdíl mezi sáním z prsu a dudlíku je stejný jako sát si palec a předloktí. sama zkus, zaměř se na položení jazyka, míru podtlaku atd. - poznáš, že je to jiné a miminko to nemusí identifikovat a jako nekojit kvůli dudlíku… když pominu psychologické věci… Nevím já dudlík považuji za zbytečnost a ani jedno z mých šesti dětí dudlík nemělo.
@chcimimi dudlík právě může pokazit nebo oslabit techniku sání - takže ano, dudlík je rizikem, většinou stačí na 10 minut denně a je problém na světě (zbytečný problém…)
@chcimimi mi kluci třeba pili jen 45 ml - a pili si co hodinu a půl a přibývali 2 kg měsíčně… Rekord byl 65…
@chcimimi píše:
@zelenaprisera no já právě nemívám nalitá prsa a nepotřebuju za každou cenu odstříkávat jen prostě nevím, jestli má malý mlíčka dost…snad jo…ale třeba teď vypil jen 50 ml má 8 týdnů…to je málo ne? já prostě nevím…asi to moc řeším…jen prostě chci aby byl spokojený..jinak pije 90-120 ml…a co dělám špatně když se mi u kojení občas pořád odpojuje od prsa?
moc to řešíš
jestli máš váhu, tak ji zahoď a nezkoumej kolik ml vypil, dívej se jestli je dítě spokojené. jednou vypje míň, podruhé víc. ty taky nejíš pořád stejně. jednou oběd a potom jenom jablko. a na to odstříkávání se taky vyprdni, zbytečně se stresuješ a opravdu to moc řešíš.
@chcimimi v půl roce
Nikdy nepili moc - ale to právě dokazuje tu absurditu, že maminky váží a stresují se, srovnávají s tabulkama na umělinu a přitom je vše ok a hledají se problémy… Váhu je dobré občas zahodit, aspoň baterky by mohly dojít… Max. bych kontrolovala týdenní přírůstky, více nic.
@Lili5 jj dekuju tydenni si zapisuju malymel por.vahu 3250g domu jsme sli a mel 3030g a ted v ut v 7mi tydnech mel 4480g…jo a jeste jeden dotaz jak dlouho mam nechat maleho u prsa dr rika ze ne dele jak 20min/kojeni a to si teda musela mit v prsach smetanu kdyz pili tak malo a tak pribyvali i v pul roce… ![]()