Konec smlouvy a já nevím, co dál
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj,
normálně dál maroď, zaměstnavatel Tě sice propustí ale pokud budeš marodit tak Tě povede jak na neschopence tak na mateřský.
Všechno je stejné jako kdyby jsi byla dál zaměstnaná akorát se po rodičáku nebudeš mít kam vrátit a budeš muset hledat práci jinde.
Hanka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nech si nemocenskou až do konce…potom jenom 6-8 týdnu před porodem nastoupíš na mateřskou. ![]()
Vejdeš se do podpůrčí doby takže i na tu mateřskou budeš mít nárok. ![]()
Vůbec bych neřešila ukončení nemocenské a nástup na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když ukončíš pracovní poměr tak máš 180 dní na to aby jsi nastoupila na mateřskou…pokud nestihneš nastoupit v těch 180 dnech tak nárok strácíš, ale ty bud v klidu…je to šest měsíců…ty končíš v září, tudiž podpůrčí doba ti trvá do konce března…a to už dávno budeš na mateřské ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak snad to stihnu,vychází mi to az koncem února a zacátek brezna,nemám ještě přesný termín.Tak děkuji za odpověd,dost mi to pomohlo.
- Citovat
- Upravit
Na mateřskou se nastupuje 6 nebo 8 týdnů před porodem, takže to stihneš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejně jsem to měla já. V říjnu jsem otěhotněla a v únoru mi skončila smlouva. Po skončení smlouvy jsem byla v ochranné lhůtě nebo jak se to jmenuje a až do nástupu na mateřskou mi zaměstnavatel platil nemocenskou. 8 týdnů před termínem jsem nastoupilana na mateřskou a následně na rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám ještě čas,ale když na mateřské budu 3 roky,tak pak jak se vypočítává ten rodičák?a na jak dlouho ho budu asi mít?
- Citovat
- Upravit
Na mateřské budeš jenom 28 týdnu (myslím,že to tak je) a počítat ti to budou se mzdy, kterou jsi měla před nástupem na nemocenskou.
Délku rodičovské si potom zvolíš, pokud chceš tři roky tak budeš dostávat tuším 7200 - to je daná částka, ta se z ničeho nepočíta a nemění, mají ji všechny co jsou na rodičáku 3 roky stejnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ted to nechápu,takže mateřská není na 2-3-4 roky?tomu se říká teda rodičák?Je to moje první mimi,tak sem to nikdy tak neřešila jako ted.
- Citovat
- Upravit
tak jak říkají holky, naprosto stejně jsem to měla já, končila jsem 31.12., porodila jsem 7.7., nástup na „mateřskou“ 6 týdnů před porodem. Mateřská se mi počítala z platu, pak jsem si zvolila rodičák na 3 roky. Buď v klidu, bude to v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když zajdeš na sociálku tak ti to všechno vysvětlí.
ivule18 píše:
Tak ted to nechápu,takže mateřská není na 2-3-4 roky?tomu se říká teda rodičák?Je to moje první mimi,tak sem to nikdy tak neřešila jako ted.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jen abych něco nezameškala:-) ale co jsem četla diskuse tak holky radši chodily 6 tydnu před porodem na mateřskou,je teda lepší 6 nebo 8 tydnu před?Připadam jak blbec,že nic nevím.
- Citovat
- Upravit
Ahojte maminy zkušenější jako já.Já ted marodím a budu marodit do konce těhu.Mám smlouvu na dobu určitou do konce září.Jak mám potom pokračovat když vlastně marodím a nemam práci?To mám jít na ÚP?To je na mě nějaké složité,radši se ptám aby ze mě pak na úřadech neudělali vola:-) děkuji za odpověd.Iva.