Dokumenty z UK

595
16.7.11 23:24

Dokumenty z UK

Prosim kdo ma zkusenost s navratem z UK do CR? V unoru tohoto roku jsme se vratili s manzelem a deckem zpatky do CR, cili uz to je pres pet mesicu a porad cekame na veskere papiry pro ceske urady. U me je to o to horsi, ze nemuzu pobirat rodicak, dokud neprijde, ze nic uz v UK nepobirame. Zadali jsme o jisty certifikat /ted si zaboha nemozu vzpomet nazev, ma to byt pro pojistovnu a zamestnavatele v CR/ ktery sice poslali, ale chybne a tak cekame na novy. A muj dotaz je, staci tyhle papiry pro socialku? Nebo musi byt i jiny doklad napr z taxu, ze uz nic v UK nepobirame? A jak dlouho to trvalo vam, nez to prislo? A dalsi otazka, po skonceni materske v UK jsem rok byla doma s ditetem, manzel pracoval, zdravotni me platil stat, ale jaky papir me vydaji pro tento rok placeny statem? Snad jsem to srozumitelne napsala :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenka76
16.7.11 23:35

ahojky,me poslali dopis,na kterym bylo napsano,ze nepobiram zadne davky v UK.to chteli prelozit,prelozila jsem si to sama.prislo mi to docela rychle,ale musela jsem tam 3× volat. posilali mi to jeste na UK adresu,v te dobe jsem tu byla. zkus si tam radsi jeste jednou zavolat,protoze treba si narazila na pitomce jako ja.
s ostatnim nemam zkusenosti.jo a jeste mi poslali neco jako cesky zapoctak,kolik jsem odpracovala let v UK,to trvalo 3 mesice nez to dorazilo do Cech. ted nevim,jestli to je ten certifikat,ktery myslis,nebo neco jineho.
Preji hodne stesti v papirovani :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8384
16.7.11 23:40

zrovna dnes jsem se se segrou bavily oy tom ze od doby co jsem se vratily nam nerpislo nic, je to nejakej dokument nemuzu so vzpomenout asi 320tka? ze tam mam odpracovany 3 mesice..a to uz to je 5 let :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
17.7.11 00:07
Lenka76 píše:
ahojky,me poslali dopis,na kterym bylo napsano,ze nepobiram zadne davky v UK.to chteli prelozit,prelozila jsem si to sama.prislo mi to docela rychle,ale musela jsem tam 3× volat. posilali mi to jeste na UK adresu,v te dobe jsem tu byla. zkus si tam radsi jeste jednou zavolat,protoze treba si narazila na pitomce jako ja.
s ostatnim nemam zkusenosti.jo a jeste mi poslali neco jako cesky zapoctak,kolik jsem odpracovala let v UK,to trvalo 3 mesice nez to dorazilo do Cech. ted nevim,jestli to je ten certifikat,ktery myslis,nebo neco jineho.
Preji hodne stesti v papirovani :kytka:

A kdo ti tento dopis vydal? Zavolala bych si o nej, pak by rodicak sel mozna vyridit i bez tech ostatnich papiru. JJ slo o zapoctak a pojisteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
17.7.11 00:09
Ajla píše:
zrovna dnes jsem se se segrou bavily oy tom ze od doby co jsem se vratily nam nerpislo nic, je to nejakej dokument nemuzu so vzpomenout asi 320tka? ze tam mam odpracovany 3 mesice..a to uz to je 5 let :-))

8-o no to je mazec pokud mas 3 mesice oficialne odpracovane, ale pojisteni jsi nejspis mela placene v CR, ne? Neslo jen o brigadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
17.7.11 07:52

Faldy:ty jo,kdybys me zabila,tak si nevzpomenu.dali mi to cislo na pracaku,bylo to myslim ten,kdo vyplaci materskou. jestli pujdu kolem pracaku,tak se ti poptam a poslu. jenom vim,ze jsem jim fakt volala 3× nez to poslali.zalezi opet na osobe. ten zapoctak prisel za 3 mesice a na zdravotnim chteli myslim ten P60?ale uz si nevzpominam.

• Citovat
  • Upravit
595
17.7.11 23:24
Lenka76 píše:
Faldy:ty jo,kdybys me zabila,tak si nevzpomenu.dali mi to cislo na pracaku,bylo to myslim ten,kdo vyplaci materskou. jestli pujdu kolem pracaku,tak se ti poptam a poslu. jenom vim,ze jsem jim fakt volala 3× nez to poslali.zalezi opet na osobe. ten zapoctak prisel za 3 mesice a na zdravotnim chteli myslim ten P60?ale uz si nevzpominam.

pokud budes tak moc hodna a poptas se me, tak strasne moc diky, ja uz fakt nevim, je to jak v kocourkove :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.8.11 16:20

Millie

Ahoj, mám dotaz na trochu jiné téma, než které se tu probírá, ale nevím kam se obrátit, třeba budu mít štěstí, že o tom něco víte. Mám přílele v UK já jsem zatím v ČR, čekáme miminko. Chci v ČR porodit a pak odcestovat za přítelem. V ČR mám nárok na mateřskou a pak rodičovský příspěvek. Můj dotaz zní. Mohu v ČR pobírat mateřskou, rodičovský příspěvek a v UK si zažádat o sociální dávky? V ČR by jsem o sociální dávky nežádala. Moc děkuju, jestli mi poradíte nebo jestli by mě mohl někdo alespoň odkázat, kde by jsem mohla najít odpověď. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
6.8.11 16:24
Millie píše:
Ahoj, mám dotaz na trochu jiné téma, než které se tu probírá, ale nevím kam se obrátit, třeba budu mít štěstí, že o tom něco víte. Mám přílele v UK já jsem zatím v ČR, čekáme miminko. Chci v ČR porodit a pak odcestovat za přítelem. V ČR mám nárok na mateřskou a pak rodičovský příspěvek. Můj dotaz zní. Mohu v ČR pobírat mateřskou, rodičovský příspěvek a v UK si zažádat o sociální dávky? V ČR by jsem o sociální dávky nežádala. Moc děkuju, jestli mi poradíte nebo jestli by mě mohl někdo alespoň odkázat, kde by jsem mohla najít odpověď. :kytka:

Nedavno se upravoval zakon a rodicovsky prispevek muzes pobirat pouze pokud pecujes o dite na uzemi CR (nemyslim ted trvaly pobyt)… tato nova uprava plati jen pro staty EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.8.11 17:15

Děkuju za odpověď. A co zda-li budu mesíc v UK, pak měsíc v ČR a takto budu stále pendlovat mezi dvěma státy (mám to v plánu). Musím toto nahlásit na úřadě v ČR? Je v tomto případě dávka nějak pokrácena nebo úplně zamítnuta? V případě, že by jsem v ČR pobírala rodičovský příspěvek a přítel by v UK zažádal o dětské příspěvky, nedopustili by jsme se nějakého přestupku? Jemu v zaměstnání poradili, že má nárok zažádat si o dětské příspěvky, ale samozřejmě neví jaké zákony jsou v ČR, tak se snažím něco o tom zjistit. Máme obavy, aby jsme pak neměli problémy s ČR, ale jak všichni víme,každá koruna dobrá :-D a nechtěli by jsme se třeba zbytečnýma obavama o tuto možnost připravit. Děkuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
6.8.11 17:37
Millie píše:
Děkuju za odpověď. A co zda-li budu mesíc v UK, pak měsíc v ČR a takto budu stále pendlovat mezi dvěma státy (mám to v plánu). Musím toto nahlásit na úřadě v ČR? Je v tomto případě dávka nějak pokrácena nebo úplně zamítnuta? V případě, že by jsem v ČR pobírala rodičovský příspěvek a přítel by v UK zažádal o dětské příspěvky, nedopustili by jsme se nějakého přestupku? Jemu v zaměstnání poradili, že má nárok zažádat si o dětské příspěvky, ale samozřejmě neví jaké zákony jsou v ČR, tak se snažím něco o tom zjistit. Máme obavy, aby jsme pak neměli problémy s ČR, ale jak všichni víme,každá koruna dobrá :-D a nechtěli by jsme se třeba zbytečnýma obavama o tuto možnost připravit. Děkuju :wink:

Ty budes kazdy mesic s ditetem jezdit sem tam ??? :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
5
6.8.11 18:03

Příjde Ti na tom něco divného? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
6.8.11 18:08

Nechci plácat kraviny, už je to dlouho, co jsem tam byla a neměli jsme v té době děti…
Tady po mě chtěli P45 myslím :think: kvůli daním - pracovala jsem tam cca rok. Ale jestli i něco jinýho, už si nevzpomínám :oops: A u zdravky jsem měla problémy, protože jsem nevěděla, že tu musím nahlásit, že tam pracuju a nezrušila jsem zdravotní (jen jsem to měla přerušené na 6 měs. :roll: )
Ale to asi není to, na co se ptáš, ty papíry budou asi jiný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
6.8.11 20:37
Millie píše:
Příjde Ti na tom něco divného? :-)

trochu, pripomina mi to jistou skupinu nasich spoluobcanu,ale ber me s rezervou
jinak prestupku by jste se dopustili pokud by jste v obou zemich pobirali stejne davky (napr. zminovane detske pridavky) nebo v zadosti zatajili nejake prijmy z CR
jinak i kdyz pritel zazada o pridavky, muze se priznani davky v UK tahnout i rok , tak pozor na to

• Citovat
  • Upravit
9351
6.8.11 20:44

Mě se na pracáku při žádání o rodičák ptali, jestli nepobírám něco v UK (když je manža brit), i když žijem v ČR a obě děti tu jsou narozené. Takže asi by to nelegální bylo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat