První mateřská

6
15.7.11 14:33

První mateřská

Hezký den všem, chtěla bych se ujistit, jak je to se žádostí o vyplácení peněžité pomoci v mateřství. Odevzdávala jsem ji jen zaměstnavateli s přesvědčením, že to stačí, že nemusím dávat zvláštní žádost na okresní správu soc. zabezpečení. Ale vzhledem k tomu, že je už 15. a stále mi žádné penízky nepřišly (a navíc vzhledem k protichůdným informacím na internetu), začínám trochu zmatkovat :( Jinak, na MD jsem od 3. 6. 2011. Děkuji předem za vaše rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
15.7.11 14:35

Já jsem pouze dala zaměstnavateli potvrzení z gyndy a pak už se o nic nestarala :nevim: Oni by to měli zanýst na sociálku, myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
15.7.11 14:35

No tak si cinkni na OSSZ, zda to tam zaměstnavatel odeslal..někomu chodí papír o přiznání PPM a někomu ne, mně přišly penízky rovnou na účet..u nás je výplatní termín 8 den v měsíci.
Na sociálce mi říkali, že PPM a RD vyplácejí přednostně oproi ostatním dávkám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
15.7.11 14:37

také jsem dávala papír od dr. zaměstnavateli a jinak jsem ohledně PPM nevyřizovala nic. Radši bych si zavolala na OSSZ, jestli jim to zaměstnavatel postoupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
15.7.11 14:58

Já jsem odevzdala papír od Dr. v práci a nic víc jsem nedělala. ZAvolej si na sociálku a oni ti řeknou více. A taky je tím třeba trochu popoženeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.7.11 15:01

Ahoj, díky moc za vaše postřehy. No je to nějaké podezřelé. Dneska už mají na naší OSSZ zavřeno, ale hned v pondělí si tam brnknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.7.11 15:29

Taky jsem odevzdala jen papír v práci, přišel mi dopis o přiznání a peníze chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.7.11 15:47

Aha, tak mi žádné vyrozumění o přiznání příspěvku nepřišlo. To je fakt divné :nevim: No ať už je pondělí a já si to můžu pozjišťovat (teda jestli už do té doby nebudu v porodnici :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
15.7.11 15:49

ahoj
já nastupovala na mateřskou stejný týden jako ty a penízky mi už dávno dorazily. taky jsem jen nechala papír od Dr. zaměstnavateli, a to jsem to tam nesla ještě asi o 14 dní později než jsem to dostala od Dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
15.7.11 15:56
Ivula81 píše:
Aha, tak mi žádné vyrozumění o přiznání příspěvku nepřišlo. To je fakt divné :nevim: No ať už je pondělí a já si to můžu pozjišťovat (teda jestli už do té doby nebudu v porodnici :lol: )

To ti přjít nemusí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.7.11 16:14
Boudice23 píše:
Ivula81 píše:
Aha, tak mi žádné vyrozumění o přiznání příspěvku nepřišlo. To je fakt divné :nevim: No ať už je pondělí a já si to můžu pozjišťovat (teda jestli už do té doby nebudu v porodnici :lol: )

Přesně tak, každá OSSZ to neposílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.7.11 20:43
adell píše:
ahoj
já nastupovala na mateřskou stejný týden jako ty a penízky mi už dávno dorazily. taky jsem jen nechala papír od Dr. zaměstnavateli, a to jsem to tam nesla ještě asi o 14 dní později než jsem to dostala od Dr…

Tak teď jsem z toho ještě víc nervozní. Radši jsem napsala naší účetní, ale nejspíš má dovolenou. No jsem zvědavá, co v pondělí pozjišťuju. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.7.11 20:45
gabi.design píše:
Boudice23 píše:
Ivula81 píše:
Přesně tak, každá OSSZ to neposílá.

Tak aspoň že tak. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.7.11 13:57

Ahoj, teď jsem si tam zavolala (na ossz) a prý mi dneska penízky poslali, tak snad brzy dorazí :-D Ještě jednou díky za rady a postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat