Konec těhotenství a horečka

Anonymní
9.3.25 11:42

Konec těhotenství a horečka

Ahoj, máte někdo zkušenosti?

Jsem v 39tt a přestože dvouleté dítě už 14 dní izoluji, něco nám minulý týden domů donesla. Má teploty těsně pod 40° a ošklivý kašel. Já od včera také kašlu, bolí mě svaly a klouby a teplota se mi taky pomalu zvedá. Výsledky stěrů od dcery budu vědět zítra ráno, ale vzhledem k té bolesti svalů se bojím chřipky.

Zažil jste někdo něco podobného? Vím, že na teplotu můžu Paralen, ale co dál? A jak porod a rizika dokud neporodím? Plus představa, že na sotva hodinové novorozeně prsknu chřipku je fakt skvělá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35726
9.3.25 11:45

Paralen a dál asi nic. Čaj s citronem a vyležet to. Když by si porodila tak budeš mít k novorozenci roušku a budeš si víc umývat ruce. Mě taky mamka rodila s chřipkou a přežila jsem to.
Já jsem měla v 37-38 týdnu covid. A taky jsem jen srážela teplotu. Porodila jsme v termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11812
9.3.25 11:48

Tak pokud skutečně teď onemocnis na dítě přejdou protilátky od tebe..jinak můžeš paralen a sirup Stopkasel. Vím to moc dobře, chytla jsem takhle taky buď chřipku nebo nějakou jinou virózu asi 10 dni před porodem před 2 lety…k porodu (plánovaný císař) jsem šla ještě s doznívajícím kašlem…bylo to fakt super když mě pak s rozřezáním břichem přepadl záchvat kašle :lol:…každopádně mimino bylo vpohode..přes placentu k němu dorazily protilátky a ještě další pak dostalo při kojení takze mu nic nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4477
9.3.25 13:00

Na termín porodu jsem od dcery chytila nějakou virózu. Dcera byla celkem 2 týdnů úplně grogy, jen spala, horečky mezi 39 - 40 a sotva klesly. Týden nesnědla ani sousto ničeho.
No a já měla horečky k 38, které naštěstí šly srazit Panadolem a rozjel se mi kašel a rýma. Po asi 8 dnech tohoto nachlazení jsem rodila. Kašel a rýmu jsem ještě trochu měla a necítila se úplně fit. Syn se nenakazil.
Holt porodit budeš muset tak jako tak, to neovlivníš. A určitě nebudeš první a ani poslední nemocná rodička. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.25 14:53

Děkuju za uklidnění holky. Je mi jasné, že jinak než porodem to neskončí. Jen mě to celé děsí. Několik dní málo spím, protože dcera v nemoci spí jen na mě nalepená. U toho zas ale špatně spím já a když už se podaří, tak se zase vzbudí ona. Takže mě asi čeká porod v nevyspání a nemoci. Doufám, že mě adrenalin nakopne, protože teď nevydržím vzhůru ani dvě hodiny v kuse a bojím se, jak to celé zvládá mimino.

• Citovat
  • Upravit
821
9.3.25 19:08

Já rodila nemocná. Během porodu nemoc záhadně zmizela, chytré tělo… Ale po porodu se hned vrátila. Povím, lahudka mít dusivy kašel, když jsi zasita :mrgreen: :mrgreen:
Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
10.3.25 06:36

Určitě hlídej teplotu a ber Paralen, hodně pij a odpočívej. Pokud se zhoršíš nebo bude horečka přes 38,5, zavolej gynekologa nebo rovnou do porodnice. Po porodu můžou miminko chránit protilátky z těla i mléka, ale určitě bych to konzultovala s doktorem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100