Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Paralen a dál asi nic. Čaj s citronem a vyležet to. Když by si porodila tak budeš mít k novorozenci roušku a budeš si víc umývat ruce. Mě taky mamka rodila s chřipkou a přežila jsem to.
Já jsem měla v 37-38 týdnu covid. A taky jsem jen srážela teplotu. Porodila jsme v termínu.
Tak pokud skutečně teď onemocnis na dítě přejdou protilátky od tebe..jinak můžeš paralen a sirup Stopkasel. Vím to moc dobře, chytla jsem takhle taky buď chřipku nebo nějakou jinou virózu asi 10 dni před porodem před 2 lety…k porodu (plánovaný císař) jsem šla ještě s doznívajícím kašlem…bylo to fakt super když mě pak s rozřezáním břichem přepadl záchvat kašle
…každopádně mimino bylo vpohode..přes placentu k němu dorazily protilátky a ještě další pak dostalo při kojení takze mu nic nebylo…
Na termín porodu jsem od dcery chytila nějakou virózu. Dcera byla celkem 2 týdnů úplně grogy, jen spala, horečky mezi 39 - 40 a sotva klesly. Týden nesnědla ani sousto ničeho.
No a já měla horečky k 38, které naštěstí šly srazit Panadolem a rozjel se mi kašel a rýma. Po asi 8 dnech tohoto nachlazení jsem rodila. Kašel a rýmu jsem ještě trochu měla a necítila se úplně fit. Syn se nenakazil.
Holt porodit budeš muset tak jako tak, to neovlivníš. A určitě nebudeš první a ani poslední nemocná rodička. ![]()
Děkuju za uklidnění holky. Je mi jasné, že jinak než porodem to neskončí. Jen mě to celé děsí. Několik dní málo spím, protože dcera v nemoci spí jen na mě nalepená. U toho zas ale špatně spím já a když už se podaří, tak se zase vzbudí ona. Takže mě asi čeká porod v nevyspání a nemoci. Doufám, že mě adrenalin nakopne, protože teď nevydržím vzhůru ani dvě hodiny v kuse a bojím se, jak to celé zvládá mimino.
Já rodila nemocná. Během porodu nemoc záhadně zmizela, chytré tělo… Ale po porodu se hned vrátila. Povím, lahudka mít dusivy kašel, když jsi zasita
![]()
Držím palce ![]()
Určitě hlídej teplotu a ber Paralen, hodně pij a odpočívej. Pokud se zhoršíš nebo bude horečka přes 38,5, zavolej gynekologa nebo rovnou do porodnice. Po porodu můžou miminko chránit protilátky z těla i mléka, ale určitě bych to konzultovala s doktorem.
Ahoj, máte někdo zkušenosti?
Jsem v 39tt a přestože dvouleté dítě už 14 dní izoluji, něco nám minulý týden domů donesla. Má teploty těsně pod 40° a ošklivý kašel. Já od včera také kašlu, bolí mě svaly a klouby a teplota se mi taky pomalu zvedá. Výsledky stěrů od dcery budu vědět zítra ráno, ale vzhledem k té bolesti svalů se bojím chřipky.
Zažil jste někdo něco podobného? Vím, že na teplotu můžu Paralen, ale co dál? A jak porod a rizika dokud neporodím? Plus představa, že na sotva hodinové novorozeně prsknu chřipku je fakt skvělá.