Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobry den, mam dotaz dnes jsem byla na registraci v porodnici doktor říkal ze zkontroluje zda uz se neblíží porod, pri vyšetření říkal že děložní čípek je měkký, otevřena jsem na 1 prst a ze sahá na hlavičku. Myslíte ze to přijde brzy?
Měla jsem tenhle nález 38tt a nakonec jsem ještě necelý týden přenášela
tím tě ale nechci plašit, je to hrozně individuální, můžeš rodit za dva dny ale i za dva týdny (nepíšeš teda v jakým jsi týdnu)
Nevím přesně, ale bylo to takhle dlouho předlouho, až mi naplánovali vyvolávání kvůli přenášení.
Dítě to stihlo samo den předtím.
@idkwhoiam píše: Více
Ahoj,
já jsem byla otevřená na prst asi dva měsíce. Doktorka říkala, že je to obvyklé a u prvorodiček je pak porod stejně delší. A porod jsem měla hezký a poměrně rychlý i na prvorodičku. Takže těžko říct. Jeden prst je nic. ![]()
Já byla též na prst hlavička naléhala velmi doktorka mi udělala Hamiltonuv hmat na moji žádost a ráno byl syn na světě. ![]()
Při druhém jsem takto chodila měsíc. Čípek už nebyl žádný, pro prst volně.
Porod se vyvolával. ![]()
Taky jsem tak chodila přes měsíc, hlavička naléhala už i před, poslíčci pořad, nakonec pomohl až hamilton dva dny po termínu, druhý den jsem porodila🙂 js to famt individuální, také mi říkali, že můžu porodit buď za hodinu, nebo za měsíc🙈
Já mám pocit, že jsem tak chodila snad několik měsíců. I doktorka se divila, že jsem jako prvorodička takhle otevřená. Rodila jsem vyvolávaně horko těžko den po termínu. Prostě jsem se samovolně otevřela na prst někdy po půlce těhotenství, ale pak už se to nehlo ani o píď až do 40+1 a i to víceméně násilím.
Takže to může být jakkoliv.
EDIT: U mě teda hlavička nenaléhala a čípek byl dlouhý, takže u tebe to bude logicky dřív. Ale to je jasné. ![]()
U mne u prvniho mesic a u druheho jsem musela jit na vyvolani. Uplny plany poplach ![]()