Konec ve zkušební době
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Konec ve zkušební době
Ahoj holky. Zajímá mě jedna věc ohledně konce ve zkušební době. Rozhodla jsem se skončit ve zkušební době a nevím, jaký den mám napsat do toho písemného ukončení pracovního poměru ve zkušební době. Když budu chtít např. skončit 14.9, budu moci ráno 14.9. přinést podepsané to ukončení a v něm datum 14.9 a už následně nepracovat v ten den? Nebo ještě toho 14.9. musím ten den odpracovat? Protože zkušební doba samozřejmě nejde ukončit tak, že bych 14.9. ráno prinesla ukončení, kde bude datum ukončení 13.9., abych už 14.9. nemusela do práce, nebo to lze? A vím také, že zpravidla se to má dávat 3 dny předem, ale to já tedy opravdu nehodlám, aby tam na mě pak všichni kolegové koukali jak na vyvrhela, co za tři dny skončí ve zkusebce.
Děkuji Vám moc za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky myslím že ve zkušební době můžeš skončit ze dne na den bez udání důvodu. stačí asi výpověd sepsat klidně k dnešnímu datu a dát jí do kanclu rozloučit se a nazdar. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tam dáš datum 14.9., tak ten den budeš muset odpracovat. Dej jim ukončení v pátek, pokud už v pondělí nechceš chodit. Stejně budeš muset vyřídit výstupní papíry, předat pracovní pomůcky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olivie31 V patek na konci pracovni doby predej ukonceni PP. Pak si uz jen domluvis formality.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meleys píše:
Ahojky myslím že ve zkušební době můžeš skončit ze dne na den bez udání důvodu. stačí asi výpověd sepsat klidně k dnešnímu datu a dát jí do kanclu rozloučit se a nazdar.
To tedy nestačí, pokud ji prinese dnes, tak musi dnesek jeste odpracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mackA159 píše:
Znám lidi co jen zavolaly, a druhej den už nepřisly.
Ja znam lidi, co podvadi a kradou a budu to proto prezentovat jako spravny postup?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Píše už to tam bejt nechce ani o chvíli déle. Jo jinak manžel vlastně taky v jedné práci nepřišel ze dne na den. Jestli to je správný nebo ne, nám bylo absolutně jedno. Jeho zdraví je nám přednejsi než to co je správný. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ja bych mrkla do smlouvy, ja kdysi mela v jedne smlouvě, ze ukončit prac poměr ve zkusebce se má s dvoudenním predstihem, tak aby tam nebylo nake podobne ustanovení.
- Citovat
- Upravit
@mackA159 Jojo, az nekdo bude chtít tvoje auto, tak mu taky treba bude jedno, ze je tvoje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde o to, že jsem zaměstnaná přes agenturu a agenturu mám asi 30 minut od práce. A po pracovní době už bych nestihla zajet do té agentury a podat jim tam ukončení tak, abych druhý den do práce nemusela. Takže mě právě napadlo, že bych jeden den před prací sjela do té agentury a podala jim tam to ukončení, jenže to ten den budu muset ještě určitě do práce, ne? Když tam pojedu toho 14.9, tak tam nemohu napsat datum ukončení 13.9, abych už 14. do práce nemusela, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@mackA159 Jojo, az nekdo bude chtít tvoje auto, tak mu taky treba bude jedno, ze je tvoje…
Srovnavas dvě úplně různý věci. Od toho ta zkušební doba je, vyzkoušet a kdyztak odejít ze dne na den. Kdyby to legálně nešlo, tak to asi lidi nedělají. Jde vidět že jsi asi nedělala v práci co by ti nesedla, a neslo tam vydržet. Ať se to týká práce, či lidí v ní.
- Citovat
- Upravit
@Olivie31 píše:
Jde o to, že jsem zaměstnaná přes agenturu a agenturu mám asi 30 minut od práce. A po pracovní době už bych nestihla zajet do té agentury a podat jim tam ukončení tak, abych druhý den do práce nemusela. Takže mě právě napadlo, že bych jeden den před prací sjela do té agentury a podala jim tam to ukončení, jenže to ten den budu muset ještě určitě do práce, ne? Když tam pojedu toho 14.9, tak tam nemohu napsat datum ukončení 13.9, abych už 14. do práce nemusela, ne?
Manžel jednoho dne v září zavolal ráno do práce že už na noční ten den nepřijede. Nikdo nic neměl, pak si akorát dojel pro papíry. Za zbytek odpracovaných dní mu přišla výpověď.
- Citovat
- Upravit
@mackA159 píše:
Srovnavas dvě úplně různý věci. Od toho ta zkušební doba je, vyzkoušet a kdyztak odejít ze dne na den. Kdyby to legálně nešlo, tak to asi lidi nedělají. Jde vidět že jsi asi nedělala v práci co by ti nesedla, a neslo tam vydržet. Ať se to týká práce, či lidí v ní.
Nesrovnavam, i to ukončení ve zkušební dobe ma sva pravidla a ty se maji dodrzovat. A odejit ze dne na den samozřejmě jde, odpracujes smenu, na jejim konci odevzdas ukonceni a muzes jit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
Ja bych mrkla do smlouvy, ja kdysi mela v jedne smlouvě, ze ukončit prac poměr ve zkusebce se má s dvoudenním predstihem, tak aby tam nebylo nake podobne ustanovení.
Toto ujednání je ale v rozporu se zákoníkem práce, tudíž neplatné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit