Konflikt v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.10.23 15:10

Přiznala ses, omluvila ses a vyříkaly jste si to. (Tečka) Podle mě jsi udělala maximum pro nápravu. Kdo občas něco neprokecne, co ho následně mrzí. :roll:
Už bych se v tom nepiplala, stalo se. Já si teda do práce chodím pro peníze, to že jsou tam fajn lidi beru jako bonus. Myslíš si, že za 2 roky si na to někdo vzpomene?

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
7.10.23 15:35

Přijde mi, že se těch kolegyň bojíš. Nežebrej o jejich přízeň. Kamarádíš se s tou neoblibenou, s tou sis své „pochybení“ vyříkala, vztah máte spolu zase dobrej, jsem pochopila, tak na ostatní se vykašli. To tak bejvá, že ochladne jejich vztah k tobě, kdyz se kamarádíš s tou neoblibenou. Hlavně nebuď s nikým nepřítel, ale kamarádky všichni dohromady nebudete, to nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.23 16:34
@Sandra.B1 píše:
Přijde mi, že se těch kolegyň bojíš. Nežebrej o jejich přízeň. Kamarádíš se s tou neoblibenou, s tou sis své „pochybení“ vyříkala, vztah máte spolu zase dobrej, jsem pochopila, tak na ostatní se vykašli. To tak bejvá, že ochladne jejich vztah k tobě, kdyz se kamarádíš s tou neoblibenou. Hlavně nebuď s nikým nepřítel, ale kamarádky všichni dohromady nebudete, to nejde.

Jo bojím. Všechny jsou tam dlouho, jsem jediný „nováček“. A právě že ten vztah s neoblíbenou mi nepřijde úplně dobrej, přitom když jsme si to vyrikaly, tak jsme spolu pak byly i na kafi apod. Teď je taková odtažitá.. Bojím se, že se stalo ještě něco, o čem nevím… Bojím se, že mi ostatní kolegyně ohrozí kariéru.. Že jí nakecaly něco, co není pravda a ona už neví, komu věřit.. Což chápu.. Nechci jejich přízeň.. Chci se na to jen vykašlat a dělat si svou práci.. Ale tyhle myšlenky mě úplně blokujou.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
952
7.10.23 17:12

To se děje, když chceš být zadobře s oba tábory a nestranná. Že nakonec si ta nejhorší. Ale dokázala by jsi to mít jinak? Být s ostatními proti neoblíbené? A být v tom spokojená? Teď má neoblíbená nejspíš šanci s ostatními se sblížit a konečně být v jiné pozici, ale nezdravý kolektiv dál potřebuje obětního beránka.
Když jsi říkala jiný úhel pohledu, nejspíš nebyl Tvůj cíl pomlouvat, ale situaci mezi nimi urovnat. To přece není tak strašný hřích.
Být na Tvém místě bych se snažila situaci oslovit. Zeptat se kolegyň a zeptat se kamarádky, jestli se něco stalo - jestli si udělala něco, co vadí. Pokud řeknou, co jim vadí, omluv se i obhaj se dohromady. Dej si sama hodně podpory a řekni si o podporu i ve svém okolí mimo práce. Vydržet podobné situace bývá náročné. Nejspíš si nic tak strašného neprovedla, aby na Tebe byli všichni takto nepříjemní - to spíš kolektiv je nezdravý, ne ty ve svých reakcích.
A pak přemýšlej, co dál. Možná se situace vyřeší tím, že ji oslovíš. Každopádně jsi jen jeden dílek kolektivu, který je nezdravý a ten se jen tak nejspíš neuzdraví. Možná se nepřízeň kolektivu opět přesune na někoho jiného a bude Ti lépe. Možná na chvíli bude klid. Možná Ti pomůže zadat si vnitřní hranice v práci - být příjemná, ale jen formálně příjemná, mít svou bublinu a za ně ostatní nepouštět, všem se trochu vzdálit, míň s nimi mluvit, víc pracovat. A možná Ti v tom nepůjde být a a budeš muset přemýšlet nad jinou prací, ať chceš, nebo nechceš.
Teď najdi sílu situaci oslovit, vyříkat si - a dát si hodně podpory. (Třeba alespoň ve vztahu ke kamarádce, pokud ke kolegyním je to hodně nebezpečná půda). Na zvažování, jestli změnit práci, máš času dost. Někdy se polévka nejí tak horká, jako se uvařila. A někdy se polévka jenom vaří, ty jsi v ní a i když máš zpočátku pocit, že tu teplotu ustojíš, časem stejně nemáš na výběr, než z polévky vyskočit, pokud se v ní nechceš uvařit.
Držím moc pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
7.10.23 17:14
@Anonymní píše:
Jo bojím. Všechny jsou tam dlouho, jsem jediný „nováček“. A právě že ten vztah s neoblíbenou mi nepřijde úplně dobrej, přitom když jsme si to vyrikaly, tak jsme spolu pak byly i na kafi apod. Teď je taková odtažitá.. Bojím se, že se stalo ještě něco, o čem nevím… Bojím se, že mi ostatní kolegyně ohrozí kariéru.. Že jí nakecaly něco, co není pravda a ona už neví, komu věřit.. Což chápu.. Nechci jejich přízeň.. Chci se na to jen vykašlat a dělat si svou práci.. Ale tyhle myšlenky mě úplně blokujou.. :zed:

Aha. Tak to jsem nepochopila. Takže ta neoblibena je teď odtazita :think:. A co se jí narovinu zeptat, jestli ji kolegyně o tobě něco říkali?. Důležitý je taky být zadobre s nadřízeným. Pokud má k tobě důvěru, tak si nenechá od kolegyň nic nakukat. A pokud nemáte práci, kde nějak spolupracujete, ale každý jedete na svém písečku, tak pak by snad tvou kariéru nemohl nikdo ohrozit.

• Citovat
  • Upravit
11559
7.10.23 17:23

Hned toxický kolektiv. Hm…
Nikdo nic pořádně neví, ale odtažitost bude asi nový hřích. Nebylo by lepší nesnažit se hned všechno rozpitvávat a prostě jen fungovat? Protože když si budu myslet, že po mě každý jde a začnu se podle toho chovat, tak to by byl div, aby se to celý nepo…kazilo.
Ale nemyslím, že snaha si to s každým „vyříkat“ bude k něčemu dobrá. Vždycky tam budou různé kroužky, co jsou spolu a proti a neutrální…takový Tajuplný ostrov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
7.10.23 17:31
@Anonymní píše:
Ahoj,
je mi jasné, že mě spíše odsoudíte, ale potřebovala bych vidět úhel nezaujatých.. Řeším velký konflikt v práci, který mě moc mrzí a nerada bych, aby jeho důsledkem byl odchod kohokoliv, proto jsem připravena nést veškeré důsledky.
Předem rokem jsem přišla do nové práce, kolektiv super a ochotně se mě ujalo několik kolegyň. S jednou z nich jsem si rozuměla nejvíc, dost jsme se navzájem podporovaly.. Časem jsem zjistila, že celý kolektiv nemá rád jednu z kolegyň a často se o ní baví.. S touto kolegyní jsem se několikrát bavila a ona mi řekla svůj úhel pohledu, který jsem na jaře ze sebe prostě vypustila před kolegyněmi, kteří se o ní bavily a pomlouvaly jí.. No hrůza.. Vyčítala jsem si to neskutečně.. No jenže časem se ze mě a neoblibene kolegyně staly kamarádky i mimo práci.. Tak nějak jsem tu situaci na jaře vytěsnila..
No jenže… Teď ta kolegyně, s kterou jsem si velmi rozuměla na začátku, měla konflikt a neoblíbenou kolegyní a použila proti ní to, co já jsem na jaře řekla.. Ale neřekla jí, kdo jí to řekl.. Kolegyně kamarádka mi volala, říkala co se stalo a že na ní někdo donášel.. Přiznala jsem se, omluvila jsem se a vyříkaly jsme si to.. Řekla jsem jí, že pochopím a budu respektovat, pokud to zlomilo její důvěru ke mě.. A teď zpátky ke kolegyni ze začátku.. Přestala se se mnou úplně bavit a k tomu další kolegyně.. Já samozřejmě chápu, že to všichni vidí jako zradu, ale s tou, které se to týkalo nejvíc to máme vyříkané a sama mi řekla, že jí spíš štve, že se vytahujou starý věci, které a jejím aktuálním konfliktem vubec nesouvisí..
No jo, jenže já mám pocit, že se něco děje dál.. Kolegyně jsou víc a víc odtažité a kolegyně kamarádka se chová.. No prostě jinak.. Což samozřejmě chápu, ale chová se jinak než včera, předevčírem kdy se nic jiného nestalo.. Čekám, že teď to asi padne celé na mě, že jediná kdo pomlouval jsem byla já.. A jsem ochotná nést následky.. Jen bych s tím potřebovala poradit… Dá se tohle vůbec vyřešit? Hrozně toho lituju, svojí práci v této firmě miluji a nechci o ní přijít.. Ale pokud to jinak nepůjde.. Jsem připravena.. Ale nechci abych byla pak jediný viník.. Nebyla jsem jediná kdo pomlouval.. Jen jsem prostě blbá… :zed:

Podle mě ze sebe děláš drama queen :roll:

O co teda šlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
7.10.23 18:13
@Da12 píše:
Přesně tak. Asi tam nemají, co dělat. Chtělo by to, aby si vedení udělalo personální audit a některé propustilo. Těm zbylým přidalo práci, aby neměly by čas drbat.

Přesně tak. Vyházet a zbytku přidat práci. :palec:
Všude, kde jsem kdy pracovala, to bylo podle stejného scénáře - největší mrchy a slepice byly ty, co měly nejméně práce, rozuměj šetřily si jednu věc celý den a ještě u toho fňukaly, kterou navíc flákaly, nic nedotáhly… Ale tak proč ne, když vedení to nevidělo, protože mu podlézaly, lichotily a drbaly. Hnus.

Pak jsme my normální tu práci dělaly za ně s tím, že jsme rychlé, šikovné, pečlivé, schopnější. :potlesk: Plno jejich chyb opravit a dělat si svoje, to pak není čas na pomlouvání.
O kolegialnosti ani nemluvím. Hrozný problém někomu pomoct.

Zakladatelko, tím chci říct, že by sis obchodem nepomohla. Práci máš ráda, takže vydrž, dělej co musíš, tím myslím minimální konverzaci s kolegyněmi „ahoj“ a „čau“. a jinak se od nich distancuj, nic jim nesvěřuj, neříkej, nebav se. Nasaď sluchátka a dělej si svoji práci. Nikoho nepomlouvej, nikomu o nikom neříkej ani pravdu. Je to zbytečný.

Do práce chod jen pro peníze.
Přátele si dělej jinde.

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.23 18:25
@Zeoli píše:
Přesně tak. Vyházet a zbytku přidat práci. :palec:
Všude, kde jsem kdy pracovala, to bylo podle stejného scénáře - největší mrchy a slepice byly ty, co měly nejméně práce, rozuměj šetřily si jednu věc celý den a ještě u toho fňukaly, kterou navíc flákaly, nic nedotáhly… Ale tak proč ne, když vedení to nevidělo, protože mu podlézaly, lichotily a drbaly. Hnus.

Pak jsme my normální tu práci dělaly za ně s tím, že jsme rychlé, šikovné, pečlivé, schopnější. :potlesk: Plno jejich chyb opravit a dělat si svoje, to pak není čas na pomlouvání.
O kolegialnosti ani nemluvím. Hrozný problém někomu pomoct.

Zakladatelko, tím chci říct, že by sis obchodem nepomohla. Práci máš ráda, takže vydrž, dělej co musíš, tím myslím minimální konverzaci s kolegyněmi „ahoj“ a „čau“. a jinak se od nich distancuj, nic jim nesvěřuj, neříkej, nebav se. Nasaď sluchátka a dělej si svoji práci. Nikoho nepomlouvej, nikomu o nikom neříkej ani pravdu. Je to zbytečný.

Do práce chod jen pro peníze.
Přátele si dělej jinde.

:kytka:

Díky moc. Teď už jsem tak poučená, že se v životě nestane z mé kolegyně kamarádka.. Jak jsem již psala, nechci odcházet dobrovolně, spíš mám strach aby mě oni jakkoliv nevyštípaly (hromadná stížnost vedení, donášení vedení mých chyb vedení apod.) Mám sice smlouvu na dobu neurčitou, ale pokud za vedením půjdou, bude to muset řešit.. Kdyby šlo o dvě kolegyně, ale jde o celý kolektiv, který je aktuálně proti mě.. Řeším teda hlavně toto.. Bublinu okolo sebe, nutnou komunikaci a soustředění se pouze na práci mám v plánu.. Že jsem to neudělala dřív :zed: :zed: ježiši, jak já bych si nafackovala.. Nejhorší ještě je, že se nemám komu svěřit.. Jsme přestěhovaní, kamarádek tady moc nemám.. Manžel by mi řekl, že jsem to holt neměla dělat a víc neporadí.. Holky díky za Vaše názory i přesto, že pořád nevím, jak se zbavit strachu z dalšího jednání kolegyň.. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.23 19:39
@smile_xxx píše:
To sis z toho vzala zvláštní poučení. Na kamarádění v práci není nic špatného. Tvé poučení mělo být neroztrubovat něco, co ti někdo svěří mezi čtyřma očima.

To jsem už zmiňovala.. ;)

• Citovat
  • Upravit
2092
7.10.23 23:16

Se mi pak někdo diví, že mám radši kamarády chlapi. Kdákárnu jsem zažila 2× a lepší by bylo si pronajmout Bohnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
7.10.23 23:27

V Bohnicich je nejspíš kdakarna taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
7.10.23 23:29
@Bramborova píše:
V Bohnicich je nejspíš kdakarna taky.

To jo, ale tam je ti to už jedno. Tam nerozeznáš Kolumba od Saxány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.10.23 04:53

Jednoduche pravidlo. Kdyz mi v praci nekdo rekne, ze by se to nemelo sirit dal, nesirim dal. Kdyz se me nekdo zepta, o cem jsme mluvili, reknu, ze je to jedno, nebo ze dotycny si nepreje, aby se to roztroubilo a konec. Lidi se mi s duverou sveruji. A ja vim, komu muzu rict duverne informace ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat