Konflikt v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Bože chraň, ať nikdy nezažiju v práci takovou slepičárnu. Chování na úrovni ZŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medvidka píše:
Bože chraň, ať nikdy nezažiju v práci takovou slepičárnu. Chování na úrovni ZŠ.
Díky za reakci. Ano je to slepičárna.. Jsme čistě ženský kolektiv.. Ty bs to teda vůbec neřešila, být na mém místě, protože je to slepičárna??
- Citovat
- Upravit
Asi bych se spíš zamyslela, jestli chci v téhle toxické slepičárně dál pracovat ![]()
Za mě by byla odpověď jasné ne. Existují i práce, kde se opravdu pracuje a nevyplňuje se čas šikanováním a drbaním nepřítomných ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagwa píše:
Asi bych se spíš zamyslela, jestli chci v téhle toxické slepičárně dál pracovat
Za mě by byla odpověď jasné ne. Existují i práce, kde se opravdu pracuje a nevyplňuje se čas šikanováním a drbaním nepřítomných
Je to práce o kterou jsem usilovala několik let.. Mám malé dítě, práce je v místě bydliště s perfektní pracovní dobou a platem a navíc mě baví.. Jsem ochotná udělat okolo sebe bublinu a věnovat se POUZE práci.. Jenže to teď úplně nejde a to řeším.. Ještě prosím otázka.. Z tvého úhlu pohledu vidíš největšího viníka v čem?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je to práce o kterou jsem usilovala několik let.. Mám malé dítě, práce je v místě bydliště s perfektní pracovní dobou a platem a navíc mě baví.. Jsem ochotná udělat okolo sebe bublinu a věnovat se POUZE práci.. Jenže to teď úplně nejde a to řeším.. Ještě prosím otázka.. Z tvého úhlu pohledu vidíš největšího viníka v čem?
Za mě je bohužel problém ten konkrétní kolektiv a pravděpodobně i vedení, které neřeší, že tam má příšerné mezilidské vztahy, je mu to jedno
S tím podle mě ty ze své pozice nedokážeš nic udělat. Jako momentální řešení bych viděla z tvé strany se bavit se všemi v přátelském duchu jakoby se nic nestalo, ale už hlavně nepouštět další soukromé informace. Hlavně se v té situaci dál nepitvej, jinak to bude horší. Vnitřně si ty lidi nepouštět k tělu.
Neříkám, ze máš hned dávat výpověď. Ale oprášila bych životopis a hledala novou práci s podobnými benefity, ale lepšími lidmi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagwa píše:
Za mě je bohužel problém ten konkrétní kolektiv a pravděpodobně i vedení, které neřeší, že tam má příšerné mezilidské vztahy, je mu to jednoS tím podle mě ty ze své pozice nedokážeš nic udělat. Jako momentální řešení bych viděla z tvé strany se bavit se všemi v přátelském duchu jakoby se nic nestalo, ale už hlavně nepouštět další soukromé informace. Hlavně se v té situaci dál nepitvej, jinak to bude horší. Vnitřně si ty lidi nepouštět k tělu.
Neříkám, ze máš hned dávat výpověď. Ale oprášila bych životopis a hledala novou práci s podobnými benefity, ale lepšími lidmi
Díky za reakci. Jasně, hodlám to dál nijak nepitvat.. Spíš mi ještě lítá hlavou, aby dané kolegyně nešly za nejvyšším vedením s tím, že jsem jim tam já zbořila kolektiv.. Přijde mi, že to teď takhle prostě vnímají.. A co pak já.. Můžu se nějak bránit a získat si u vedení důvěru?? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Díky za reakci. Ano je to slepičárna.. Jsme čistě ženský kolektiv.. Ty bs to teda vůbec neřešila, být na mém místě, protože je to slepičárna??
Tak především, kdybych si našla nějaký vysněný dream job, o který nechci přijít, tak se v něm chovám profesionálně. Aby měli důvod si mě tam nechat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medvidka píše:
Tak především, kdybych si našla nějaký vysněný dream job, o který nechci přijít, tak se v něm chovám profesionálně. Aby měli důvod si mě tam nechat.
Ano s tím souhlasím.. Kromě této situace se snažím chovat co nejvíce profesionálně a hrozně jí lituju.. A vím, že je to velké pochybení v profesionalitě, proto bych to ráda jakkoliv napravila..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Díky za reakci. Jasně, hodlám to dál nijak nepitvat.. Spíš mi ještě lítá hlavou, aby dané kolegyně nešly za nejvyšším vedením s tím, že jsem jim tam já zbořila kolektiv.. Přijde mi, že to teď takhle prostě vnímají.. A co pak já.. Můžu se nějak bránit a získat si u vedení důvěru??
To se skoro určitě nestane. Co by asi tomu vedení řekly? Že tam pomlouváš lidi? A co jako? To by se jim to vedení vysmálo, navíc jít bonzovat k vedení je vždycky ošemetné a může se to obrátit proti oznamovateli. U vedení si získaš důvěru tak, že budeš plnit jejich úkoly včas a bez chyb, že prostě budeš pracovat. Hlavně s nimi tohle neřeš. Pokud nemáš možnost s nima chodit na golf, a lézt jim do p.dele samozřejmě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dej tomu čas. Všechno se ti teď jeví v úplně jiném světle, než to bude třeba za půl roku. Určitě nikam neodcházej. Tohle bys stejně tak měla i v dalších prací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Díky za reakci. Jasně, hodlám to dál nijak nepitvat.. Spíš mi ještě lítá hlavou, aby dané kolegyně nešly za nejvyšším vedením s tím, že jsem jim tam já zbořila kolektiv.. Přijde mi, že to teď takhle prostě vnímají.. A co pak já.. Můžu se nějak bránit a získat si u vedení důvěru??
Predtim nesnasely tamtu kolegyni, ted nesnasi tebe.
Neprijde mi to, ze se nejak bori kolektiv
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano s tím souhlasím.. Kromě této situace se snažím chovat co nejvíce profesionálně a hrozně jí lituju.. A vím, že je to velké pochybení v profesionalitě, proto bych to ráda jakkoliv napravila..
Tak podle mě jedině tak, že se přestaneš vrtat ve vztazích, zatahovat do toho vedení a začneš pracovat a hledět si svého. Když vedení uvidí že svou práci vykonáváš dobře, tak jsi z obliga.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagwa píše:
To se skoro určitě nestane. Co by asi tomu vedení řekly? Že tam pomlouváš lidi? A co jako? To by se jim to vedení vysmálo, navíc jít bonzovat k vedení je vždycky ošemetné a může se to obrátit proti oznamovateli. U vedení si získaš důvěru tak, že budeš plnit jejich úkoly včas a bez chyb, že prostě budeš pracovat. Hlavně s nimi tohle neřeš. Pokud nemáš možnost s nima chodit na golf, a lézt jim do p.dele samozřejmě
To nemám
Jasně, že to zní blbě.. Ale spíš se bojím, čeho jsou schopné.. Aby si věci nepřibarvovaly a nekritizovaly u vedení třeba i mou práci.. Vim, že občas nějakou chybu udělám, ale vždy jí napravím.. Jako každá z nich..
Ale díky moc za konstruktivní nazor..
jsem z toho psychicky úplně v pr… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To nejde. A ta situace vznikla z toho, že se tam profesionálně nejspíš neustále nechová vůbec nikdo a místo práce jen drbou.
Prostě se chovej nekonfliktně, už se v tom nijak nerýpej a doufej, že to vyšumí. Ale beztak teď budeš v pozici té pomlouvané ty. Já bych se zkusila poohlédnout jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
je mi jasné, že mě spíše odsoudíte, ale potřebovala bych vidět úhel nezaujatých.. Řeším velký konflikt v práci, který mě moc mrzí a nerada bych, aby jeho důsledkem byl odchod kohokoliv, proto jsem připravena nést veškeré důsledky.
Předem rokem jsem přišla do nové práce, kolektiv super a ochotně se mě ujalo několik kolegyň. S jednou z nich jsem si rozuměla nejvíc, dost jsme se navzájem podporovaly.. Časem jsem zjistila, že celý kolektiv nemá rád jednu z kolegyň a často se o ní baví.. S touto kolegyní jsem se několikrát bavila a ona mi řekla svůj úhel pohledu, který jsem na jaře ze sebe prostě vypustila před kolegyněmi, kteří se o ní bavily a pomlouvaly jí.. No hrůza.. Vyčítala jsem si to neskutečně.. No jenže časem se ze mě a neoblibene kolegyně staly kamarádky i mimo práci.. Tak nějak jsem tu situaci na jaře vytěsnila..
No jenže… Teď ta kolegyně, s kterou jsem si velmi rozuměla na začátku, měla konflikt a neoblíbenou kolegyní a použila proti ní to, co já jsem na jaře řekla.. Ale neřekla jí, kdo jí to řekl.. Kolegyně kamarádka mi volala, říkala co se stalo a že na ní někdo donášel.. Přiznala jsem se, omluvila jsem se a vyříkaly jsme si to.. Řekla jsem jí, že pochopím a budu respektovat, pokud to zlomilo její důvěru ke mě.. A teď zpátky ke kolegyni ze začátku.. Přestala se se mnou úplně bavit a k tomu další kolegyně.. Já samozřejmě chápu, že to všichni vidí jako zradu, ale s tou, které se to týkalo nejvíc to máme vyříkané a sama mi řekla, že jí spíš štve, že se vytahujou starý věci, které a jejím aktuálním konfliktem vubec nesouvisí..
No jo, jenže já mám pocit, že se něco děje dál.. Kolegyně jsou víc a víc odtažité a kolegyně kamarádka se chová.. No prostě jinak.. Což samozřejmě chápu, ale chová se jinak než včera, předevčírem kdy se nic jiného nestalo.. Čekám, že teď to asi padne celé na mě, že jediná kdo pomlouval jsem byla já.. A jsem ochotná nést následky.. Jen bych s tím potřebovala poradit… Dá se tohle vůbec vyřešit? Hrozně toho lituju, svojí práci v této firmě miluji a nechci o ní přijít.. Ale pokud to jinak nepůjde.. Jsem připravena.. Ale nechci abych byla pak jediný viník.. Nebyla jsem jediná kdo pomlouval.. Jen jsem prostě blbá…