Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám dotaz, 20.5. bych měla jít na konizaci děložního čípku. ALE od 12.6. už mám zaplacenou dovolenou u moře, která nejde zrušit. Je možné odcestovat takhle brzo po zákroku? Doktor mi při objednávání říkal, že to nebude problém. Chtěla bych to mít co nejdříve za sebou, ale nevím, jestli by se to nemělo odložit až po dovolené a v případě komplikací moci zůstat doma. Děkuju za odpověď.
@kvetinka122 Myslím, že to bude už OK, ale s koupáním opatrně. Nejhorší ne hojení je zhruba ten 10. den, kvůli krvácení. Ještě jsem na urychlení hojení používala čípky.
Jela bych…, pro urychlení hojení si kup Cicatridina čípky a bude to ok. ![]()
Díky za podporu. No měla bych jet na 14 dní, takže se neplánuju koupat hned od prvního dne pobytu, ale spíš pár dní před odjezdem (tzn. okolo pěti týdnů po konizaci), přeci jenom jede člověk k moři maximálně jednou za rok.
Jela jsem taky po konizaci k mori. Jeste rano jsem byla pred odjezdem na zastavovani krvaceni. Teklo to po asi deseti dnech fakt hodne. I tak jsem jela a prezila ![]()
Koupat se muzes po 14 dnech. Tam nemusis dodrzovat sestinedeli. I tampony po 24 dnech muzes pouzivat. Me to more naopak pomohlo, ze jsem konecne tolik nekrvacela.
No budu odjíždět 23 dní po konizaci, tak snad to už bude bez problémů.