Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děvčata prosím Vás o radu…několikátý měsíc, mám menstruaci, kdy ze mne nejde krev, tedy ano, jde, ale krev je v dlouhých provazech. Nevím jak to popsat. Prostě, když vyndám kalíšek, visí ze mne jakoby krvavý provazec. Stejně, když kalíšek vyliji, jsou to provazy krve, ne krev tekutá. Krev je hodně tmavá a menstruace je většino 1-2 dny a pak jen lehké špinění. Dočetla jsem se, že to může bát známka rakoviny. Na gyn jsem objednaná za 3 týdny. Mám 3 malé děti. Před rokem jsem měla dost špatný nález na čípku. Po následných dvou kontrolách, vždy po 3 měsících mi bylo řečeno, že je vše ok. Trochu mě ale vyděsila ta podivná ms. Budu ráda, pokud se ozve někdo, kdo to tak má běžně a nic to není. Moc Vám děkuji! ![]()
Obcas to mam taky, nekdy tahly krvavy hlen a nekdy kusy sliznice..myslim, ze je to v poradku
@veeeraf píše:
Obcas to mam taky, nekdy tahly krvavy hlen a nekdy kusy sliznice..myslim, ze je to v poradku
Moc děkuji…asi blbnu, ale ten nález na čípku byl hodně blbej…můj muž mi pak doma dělal intenzivní infuzní terapii s vit C mega dávky do žíly 3 měsíce v kuse, přestala jsem jíst maso a přešla na živou (syrovou) stravu a nakonec nálezy ok…ale takovéhle nekonečné krvavé provazy mám až poslední 3 ms. Ale trochu jsi mne uklidnila ![]()
@Boudová píše:
Taky to tak mam, akorat tyden.
Jééé, tak třeba to nic nebude…jen jsme exotky ![]()
@Dovesilke píše:
Taky to mám, odcházejí docela velké kusy sliznice…
U mě to není jakoby sliznice, ale spíše jako by to byla obrovská dávka plodného bílkového hlenu, jen je krvavý, ale snad to není nic děsného. Dám pak vědět jak jsem dopadla ![]()
@Peťulka2608 píše:
Ja take
Díky
no hned je mi lépe. Brala mě panika ![]()
@Venuše28 Tak já nevím pořádně co to je, ale kdyby to nebylo byla bych raději. Kolikrát to jsou obrovské několika centimentrové kusy ![]()
Já mám ms jen ve velkých kusech. Žádná tekutá krev.
Velké kusy, kolikrát 5-7 cm chuchvalce. Tampon to nepobere. První tři dva dny měním co půl hodina.
@carambol píše:
Velké kusy, kolikrát 5-7 cm chuchvalce. Tampon to nepobere. První tři dva dny měním co půl hodina.
Chuchvalce to musí být taky docela nepříjemné…já mám fakt dlouhé táhlé hlenovité provazce…děsné. Ale třeba by ti sedl ms kalíšek. já se dlouho bránila, ale teď na něj nedám dopustit. A pobere fakt hodně!
@carambol píše:
No holky, jsou to někdy nepříjemnosti…
@Venuše28 píše:
Chuchvalce to musí být taky docela nepříjemné…já mám fakt dlouhé táhlé hlenovité provazce…děsné. Ale třeba by ti sedl ms kalíšek. já se dlouho bránila, ale teď na něj nedám dopustit. A pobere fakt hodně!
No on ten tampon nevsákne tu hustější chuchvalcovitou hmotu, ta prostě steče po něm a rovnou ven…kolikrát co deset minut, bych msuelě měnit. V práci fakt chutovka.
Já mám i provazce i chuchvalce. První dva dny se pohybuji pouze mezi koupelnou a WC. Sprcha co hodinu, jinak řezničina. Pomáhají mi ajurvédské čaje.