Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj!
Prosím vás,kdo prodělal konizaci,proč a jak ten zákrok probíhal,musely jste ležet v nemocnici,nebo se to dělá i ambulantně?Nejspíš budu muset na konizaci jít,kvůli HPV,ale kojím,tak nevím,jak to udělat.
Děkuju za rady ![]()
Ahoj ja taky byla na konizaci deložneho čipku,ve ctvrtek mi dělali zakrok pod narkozou a v sobotu me dr pustil domu,vše bylo pak u mě bez problemu tak nebyl duvod abych tam ležela zbytečne.Ja jen vim ze mi z cipku vlastne zkratili nic vic Ti neřeknu protože nekomu to delaj ambulantne a nekomu takhle pod narokozou.Bala jsem se že budu mit problem mit mimco ale 4mesice po zakroku jsem ostala tehu a dnes nam leži v postilce mesičny chlapeček.Jsem stastna byli tam se mnou na pokoji ženske kterym řekli že už nebudu moct mit deti po tom zakroku.Ach jo.pa
Ohledem toho tviho mimča a kojeni skus najit ambulanci jestli to nedelaj u Vas nekde i ambulantne,ja vim ze i v Liberci a i nas to delaji nektery dr,ale to možna zalezi i na tom jak velkej ten nalez je.A nebo pak s mimcem,ale to nevim jestli udelaj,a odložit to nejde až prestaneš kojit?
Nevím musím to všechno pozjišťovat.Snad to půjde odložit.Moc děkuju ![]()
Ahoj, mně to dělali jednou ambulantně a jednou jsem byla v nemocnici přes noc. Asi bude nejlepší domluvit se přímo tam, kde ti zákrok budou dělat, jestli to jde ambulantně, nebo případně odložit. To my tady asi nevymyslíme ![]()
Držím palce.
ahoj, mě to teprve čeká, v úterý jsem byla u doktora a on mě chtěl operovat už v pátek, ale jsem nemocná takže nejdřív tak za 14 dní, teď zase není místo, žiju v Rakousku, tak i k doktorům chodím tady, tak mi doktor řekl že bych ráno přišla, kolem oběda by mě operovali, pod 10minutovou narkózou a večer by mě pustili domů, ještě když nebudu chtí narkózu si můžu nechat píchnout epidural, tak nevím, já se totiž bojím té narkózy, nikdy jsem žádnou neměla ![]()
Byla jsem, už je to dýl a přišla jsem ráno tuším kolem osmé a ve dvě už jsem byla doma, ale je to zařízení od zařízení.
Tak ať to máš za sebou a výsledky už jen dobré!
Zdenik
Ahoj, já jsem na konizaci byla loni, malému bylo 8 měsíců, byl plně kojený a zvládli jsme to.
Ráno v 6 jsem ho nakojila, na 7 jsem musela být v nemocnici, zákrok mi dělali kolem půl 9 a v půl 12 už jsem byla doma.
Odpoledne jsem odstříkala nalitá prsa a večer už malého normálně nakojila. Aha, ted se dívám, že máš ještě malinké miminko, tak to bude asi problém s tím kojením, leda odstříkat dopředu a dát mu to nějak alternativně bud flaškou nebo po lžičce.. ![]()
A máš ten nález tak akutní, že to nepočká pár měsíců…? Mně vyšla špatně cytologie 2 měsíce předtím, než jsem s Nikysem otěhotněla, během těhu se to hlídalo a po porodu se čekalo, až Niky nebude tak závislý na prsu a bude už baštit i tuhou stravu. Ale je fakt, že se to u mě nijak dramaticky nezhoršovalo, tak dr. nikam nepospíchali, jen to často kontrolovali.
myško, ohledně kojení - předem jim nahlas, že kojíš, ať ti dají šetrnou narkózu, mně nejdřív dělali štráchy, že to nejde a že smím kojit až druhý den a pak jsem si prosadila šetrnou narkózu a kojit jsem mohla asi 5 hodin po zákroku. Byla jsem taky jen ambulantně, dop jsem šla domů.
Pokud by s tou narkózou dělali problémy, odstříkávej minimálně v intervalech běžného kojení, ať nemáš retenci.
Anduli, flaškou není alternativně
V tomhle věku je nejlepší stříkačkou, zkuste si to předem, není to žádná věda, můj muž se to naučil bravurně.
Mně to HPV zjuistili až v těhotenství a doktorka říkala,že se to bude řešit pošestinedělí.Na kontrolu jdu v pondělí,tak jsem chtěla jen vědět,na co se mám ptát.Určitě se budu snažit to odložit jak to jen půjde,Kojim každé dvě hodiny a tatím si nedokážu představit,že by jsem byla pár hodin bez malýho.moc všem děkuju ![]()
myško, taky mi ho zjistili v těhotenství a se zákrokem počkali asi do 1 a čtvrt po porodu, mezitím pravidelné kontroly.
Ahoj, Chtěla bych se tě zeptat, jak ti dopadl ten zákrok.Já mám jít v listopadu, tak jsem z toho celá na trní a nevím ani co mne pořádně čeká :_(
Dámy, nechci nikoho strašit, jen se podělím s vlastní čerstvou zkušeností. Před 3 týdny jsem byla na konizaci v Havířově ambulantně. Mám 3 měs.miminko, kt.kojím a 3 letou dceru. Kojit jsem mohla v pohodě. Údajně to bylo provedeno v lokální anestezii, nechápu tedy proč to bolelo… Budiž. Poté jsem krvácela, na kontrole mi to dr. znovu poleptal - znovu bolelo. Dále krvácelo, už jsem do Havířova nejezdila, lepil mi to vlastní gyndr. 3×. Stále bez úspěchu. Nakonec se mi po 3 týdnech spustilo tak silné krvácení, že jsem musela do nemocnice pod narkózu, málem vykrvácela, sešili mi to a konečně mám klid. Ale pobyt v nemocnici s miminkem, kt. dostávalo mlíčko plné antibiotik, narkózy a sedativ - báječný… Toť má zkušenost, asi bych už na konizaci nešla ambulantně. A taky jedině bez zánětu v těle (já měla silnou angínu, ale doktoři mi tvrdili, že to nevadí, že do krku mi nepolezou…)
Ahoj,před mesicem jsem byla ambulantne na konizaci a od te doby krvacim dvakrat mi to zastavovali,ale pak jsem stejne zacala krvacet uz jsem z toho zoufalá!