Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Marylin a jak dlouho máš po porodu? Moje starší se taky narodila císařem a chvíli jsem mazala Contratubexem, ale svědilo mě to potom, tak jsem nemazala ničím a jizva se během několika měsíců prakticky ztratila. Jako dítě jsem byla na slepáku a ta jizva je mnohem horší.
R.
Marylin já to mazala měsíčkovou mastí a musela jsem to masírovat, aby se mě vytratily ty bulky jak tam byly. Teď už se mě to zdá docela v pohodě.
Romi - půl roku - psala jsem to nahoře.. Mám jí fest červenou, na jednom konci je to trošku lepší, ale jinak vypadá děsně. Je to dost blbý si to s kamarádkama ukazovat, resp. nemám žádnou tak důvěrnou, co by taky rodila císařem tady někde po ruce, tak nevím, jestli je to normální, spíš bych řekla, že vypadá hůř - co mám jizvy po vyndání mat. znamének, ty vypadají celkem dobře.
ja teda neporadim. jen me tak napadlo , jestli vam ostatnim taky ta jizva se tak zvyraznila? ja ji mela takovou malo viditelnou po porodu , segra rikala jak mam krasnou jizvu (je po dvou sekcich) , ale ted ji mam strasne tmavou a tim padem dost viditelnou. Me to je teda vcelku jedno - jsou na me horsi veci nez tahle jizva
, ale celkem me to udivilo …
too tmavnuuti je normalni proces, pak zase bude svetlat, ale trva to roky¨
ja jsem na jizvu patricne hrda ![]()
zuzka84 píše: ..Me to je teda vcelku jedno - jsou na me horsi veci nez tahle jizva
Tak to mě fakt pobavilo!
Já už se celkem postavově dávám do kupy, ale tohle se vůbec nelepší, spíš, jak píšeš, po porodu docela dobrá, teď stagnuje na ošklivý žížale..
Fakt myslíte, že by stačila měsíčková mast a masírovat to? ![]()
jizvíková píše:
too tmavnuuti je normalni proces, pak zase bude svetlat, ale trva to roky¨
ja jsem na jizvu patricne hrda
Aha, dekuji za odpoved.
A proc jsi hrda? to ja jsem mozna tak hrda na to zasity po klasickem porodu
, tak ale treba bych nasla nejakou motivaci proc to nebrat tak jako ze jsem selhala ![]()
Marylin, nooo a to ja prave ne, po porodu jsem mela min nez pred tehotenstvim a pak jsem zacla pribirat a nejde to zastavit, uz se fakt dost omezuju, ale max. drzim tu prisernou vahu ![]()
Zuzi, jaký selhala??? Pokud sis nevykoledovala císaře ječením u kontrakcí, svíjením se, místo prodýchávání a že ozvy šly dolu, nebo jinak fakt vlastní vinou, není to žádný selhala!!!! Hlavu vzhůru - bylo to přeci pro záchranu miminka!!!!
Určitě si nic nevyčítej!!! Jsi normální mamina a o nic horší než spodní rodičky! ![]()
Jo a já mám taky něco nahoře, ale z 53 kg na 59 kg, to jsem si spíš pomohla
Předtím jsem byla moc hubená..
Podle mě je důležitý se hejbat, jíst klidně můžeš taky.. ![]()
marylin , no jo, hejbat se to jo, ale to ja tak kolem deti , jeste na nejake cviceni , to vubec nemam energii, vecer uz padam (k pocitaci nebo k telce
) .
A ty sis fakt spis polepsila
. Ale je to fajn,kdyz je vaha akorat, clovek se i citi lip.
No ja nevim, ja mam proste pocit selhani. Vedela jsem to mesic dopredu, myslela jsem ze mam cas srovnat se s tim , ale nejak to nevyslo. I v nemocnici rikali, tak uz jste si tady to miminko vylezela (byla jsem tam mesic pred porodem) , byli hodny, byla to pohoda, zadne komplikace , ale nejak mi to nejde … No ale to sem vubec nepatri ![]()
Ahojky, já používala 100% bambucké máslo bio karité.
Moc mi to pomohlo. Nepíší sice, že je to přímo na hojení jizev, ale přečti si něco o tom… http://www.belle.cz/…/-p-532.html
Jo ještě, dá se koupit i menší balení (třeba na zkoušku). Doma mám 50ml za cca 100,–
Zdravím, holky, prosím, poraďte, jsem po císařském řezu a mám jizvu na můj vkus ošklivou, je to taková ta dost vystouplá růžová žížalka - čím jste to mazaly nebo co na to dávaly, aby se trochu srovnala a nesvítila tolik na bříšku? Já měla Contratubex - ale ten mi nezabírá, doktor říkal, že na starší jizvu (cca půl roku po porodu) je dobrý Dermatix - pomohl Vám někomu? Že Contratubex je na nic.. Ani mi tolik nesejde na ceně, ale hlavně, aby to zabíralo, díííky Vám moc za radu!