zvyseny Prolaktin a tehotenstvi

4507
20.5.10 16:02

zvyseny Prolaktin a tehotenstvi

Ahojte zeny:-) Jestli mate nejake zkusenosti s vyssi hodnotou prolaktinu a chtely jste otehotnet, tak sim piste Vase zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
20.5.10 18:23

mám s tím zkušenost ..dokud je vysokej tak se nadá otěhotnět , brání uzrání vajíčka. Oficiálně se ale tento problém dá řešit léky ( bohuž můj doktor tohle neuznával) O dítě jsme se snažili 7 let ale nakonec se povedlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
20.5.10 19:50

ahojky

tak já budu opak..dostala sem prášky..a říkala si že začnu až po ms..byly vánoce , silvestr, oslavy, alkohol..k práškum už nedošlo..vzáříse narodila zdravá holka…prolaktín byl vyšší o 100, nežjak má být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
20.5.10 19:58

Známá měla vysoký (kolem 300-myslím), musela na magnet. resonanci a našli ji na hypofýze prolaktinom (nádot, který produjuje prolaktin), dostala blokátor tvorby prolaktinu, po nějaké době vše v pořádku, nádor se rozpustil, ale ona neotěhotněla, protože ji zjisili endometriózu. Švagrové ten nádor našli taky a plánuje otěhotnět tak doufám že to bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
20.5.10 20:13

Mela jsem zamlkle tehotenstvi, za par mesicu se zjistil vysoky prolaktin (takze tezko rict, jestli jsem ho mela vysoky uz predtim, nebo az v souvislosti s nevydarenym tehu), doslala jsem prasky na snizeni, k tomu jeste prasky na stitnou zlazu pro hypofunkci a pak jsem otehotnela a donosila.
Obecne vysoky prolaktin brani otehotneni nebo udrzeni tehotenstvi (ale to zalezi…druhe tehotenstvi jsem absolvovala prokazatelne s vyssim prolaktinem, kdyz jsem az do poloviny tehotenstvi kojila starsi dite :nevim: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PeBa
20.5.10 20:30

Ahoj, ráda se podělím se zkušeností.
Po roce marného snažení jsem zjistila sekreci z prsů, jako mlezivo.Na gyndě mi nabrali krev na hormony a bylo jasno… :-(
Dostala jsem hormonální tabletky - bylo mi po nich dost blbě :poblion: ale v touze po dítěti se vydrží všechno. Pak kontrolní krev a bylo vše OK.Jenže dítě nikde. :think: Byla mi nabídnuta laparoskopie - to jsem odmítla a chtěla zkusit vyšetřit bezbolestně muže a to že prý nejde, že se to dělá až po té operaci ženy - trochu na hlavu, ne?! :evil: A pak leda umělé oplodnění, to jsem taky zamítla.Nějakou konzervativnější radu jsem na gyndě nedostala, tak jsem si zkusila pomoci sama. :nevim:
Měřila jsem si bazální teplotu a ovu tam byla, jen krátká luteální fáze.Když jsem věděla, že jsem hormonálně ´´zdravá´´, rozhodla jsem se soustředit pozornost na něco jiného, omezit stres, nenervovat se. Dost mi pomohly bylinky a zadařilo se.Teď kojím měsíčního prcka :dance:

• Citovat
  • Upravit
natulaa
24.5.10 18:45

holky tak já mám prolaktin něco přes 60 ,beru dostinex ,ten prý většinou rychle zabere a prolaktin klesne ,moje kámoška taky tak,brala měsíc dostinex a už ho nedobrala,protože otěhotněla,jinak prolaktin a stres jsou spojenci,tak pozor,já ho budu mít zvýšený ze stresu,protože jsem zaprvé strašná stresmenka a za druhé jdu zítra už podruhé na laparku na první jsem byla před dvěma měsíci s cystou na vaječníku a cysta mi znovu vyrostla ,tak musím dát pryč i ten zbytek vaječníku,tak budu bojovat pouze s jedním :-( ,dám pak vědet i jak s tím prolaktinem , :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4507
30.5.10 18:39

tak ja jsem mela zvyseny prolaktin na posledni navsteve u dr.,kdy jsem se zminila o vytoku z bradavky.Brala jsem jeste HA.Tak me vzala krev a poslala na sono a onkologii.Ale vse bylo ok,resp.mi onkolog rekl,ze jde o hormonalni vykyvy,ze obcas je to mazivo v cyklu vyssi,obcas nizsi.Dokonce i dalsi odber krve byl OK.Takze to dr.neresila,jen rekla,ze kdybych chtela otehotnet a byl prolaktin vyssi,byl by problem.V te dobe jsme dite neplanovali.Ale ted,jak se nam to nedari-sice jen kratce,tak jsem si na to vzpomnela.Na gyndu jsem ale objednana az na cervenec,tak uvidime,jestli se do te doby zadari:-) nebo ne:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
30.5.10 18:41
Ahojky, tak to asi byli i doktori prekvapeni,ne? To je fakt zajimavy.Jedine,ze bys ten prolaktin mela vyssi narazove a sam se Ti snizil??Treba klidnejsim obdobim,Vanoce,oslavy a tak:-)
petra.lovosice píše:
ahojkytak já budu opak..dostala sem prášky..a říkala si že začnu až po ms..byly vánoce , silvestr, oslavy, alkohol..k práškum už nedošlo..vzáříse narodila zdravá holka…prolaktín byl vyšší o 100, nežjak má být
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
31.5.10 15:33
A jeste me napadlo. Merila sis tehdy bazalni teplotu?
Daajik píše:
Ahojky, tak to asi byli i doktori prekvapeni,ne? To je fakt zajimavy.Jedine,ze bys ten prolaktin mela vyssi narazove a sam se Ti snizil??Treba klidnejsim obdobim,Vanoce,oslavy a tak:-)
petra.lovosice píše:
ahojkytak já budu opak..dostala sem prášky..a říkala si že začnu až po ms..byly vánoce , silvestr, oslavy, alkohol..k práškum už nedošlo..vzáříse narodila zdravá holka…prolaktín byl vyšší o 100, nežjak má být
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
10.8.16 14:48

Ahoj holky, jsem tu nová :). Sice jsem ve skupině, začátek snažení o první miminko, ale jelikož 3 měsíce neberu prášky a stále nic. Po 2 měsíci mi začali kapat kapičky tekutiny z prsou po zmačknutí. Myslela jsem nejprve že jsem těhotná, ale po příchodu MS a negativním TT jsem byla zklamaná. Poté jsem navštívila Dr. a ta mě posílá na odběr krve, tak jdu v pondělí 15.8, ale má 99% na zvýšený prolaktin. Můžu zjistit info? Jak dlouho trvají výsledky atd. Vím, je to tu už psané, ale třeba bude nějaká novinka a slečna, která má tento problém taky. Slýchávám pozitivní i negativní zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
22.8.16 18:36
@Katka G píše:
Ahoj holky, jsem tu nová :). Sice jsem ve skupině, začátek snažení o první miminko, ale jelikož 3 měsíce neberu prášky a stále nic. Po 2 měsíci mi začali kapat kapičky tekutiny z prsou po zmačknutí. Myslela jsem nejprve že jsem těhotná, ale po příchodu MS a negativním TT jsem byla zklamaná. Poté jsem navštívila Dr. a ta mě posílá na odběr krve, tak jdu v pondělí 15.8, ale má 99% na zvýšený prolaktin. Můžu zjistit info? Jak dlouho trvají výsledky atd. Vím, je to tu už psané, ale třeba bude nějaká novinka a slečna, která má tento problém taky. Slýchávám pozitivní i negativní zprávy.

Ahoj, já jsem byla na odběru ve středu a v pondělí už mi psala doktorka mail, ať se stavím pro recept, že mám vysoký prolaktin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
22.8.16 18:37

Jinak pozor, rádo se to vrací. Měla jsem zjištěný vysoký prolaktin už asi před 2 lety, brala jsem dostinex, nejdřív 1 tabletu týdně, pak půlku týdně, nakonec půlku tabletky 1× za 14 dní. Prolaktin se mi snížil až moc, měla jsem hodnotu jen 4 jednotky. Tak mi ho vysadili úplně letos v březnu. Je srpen a prý extrémně vysoký, mám si jít znovu pro léky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
22.8.16 20:11

@Bozska dekuju za rady, prolaktin mam v pořádku, zitra jdu na endokrinologii na stitnou zlazu tu mam snizenou funkci. Nikdy jsem nemela zadne trapeni. Vysadim prasky, chci miminko a kolik mam vyšetření. Pořád něco. Snad se dočkáme na vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
22.8.16 20:33
@Katka G píše: @Bozska dekuju za rady, prolaktin mam v pořádku, zitra jdu na endokrinologii na stitnou zlazu tu mam snizenou funkci. Nikdy jsem nemela zadne trapeni. Vysadim prasky, chci miminko a kolik mam vyšetření. Pořád něco. Snad se dočkáme na vánoce

No mně ani nemluv, mám 8letého syna a o druhé dítě se snažíme 6 let. Mám teď za sebou i nepovedené IVF. Respektive povedené, ale pak potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí