zvyseny Prolaktin a tehotenstvi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
567
23.8.16 12:00

Tak jsem byla na endokrinologii a tam mi zjistili, nějaký menší zánět. Nechci skončit tak abych šla na asistované otěhotnění, chci přirozeně…:( Nemáš s tím zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
23.8.16 12:47
@Katka G píše:
Tak jsem byla na endokrinologii a tam mi zjistili, nějaký menší zánět. Nechci skončit tak abych šla na asistované otěhotnění, chci přirozeně…:( Nemáš s tím zkušenosti?

IVF (asistovanou reprodukci) bych řešila až v případě, že by se přirozeně nedařilo po vyléčení zánětu. Teď se soustřeď na vyléčení a až pak se snažte doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
23.8.16 13:33

A myslíš, že bych mohla i ted otěhotnět, ale když to doted nešlo tak to nejde říct. Já jenom zda to nemže něčemu vadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
30.8.16 12:05
@Katka G píše:
A myslíš, že bych mohla i ted otěhotnět, ale když to doted nešlo tak to nejde říct. Já jenom zda to nemže něčemu vadit?

Tak zánět určitě může být na škodu, ten se musí nejdřív vyléčit. Pokud můžeš otěhotnět přirozeně, Ti bohužel takhle přes emimino nemůžu říct. Můžeš navštívit CAR (centrum asistované reprodukce) a nechat vyšetřit kompletně sebe i partnera, nemusíte hned jít do IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.17 07:57

Ahoj, jak se ve všech diskusích dočítám, tak jsem celkem překvapená, že lékař ihned nasadí léky na zvýšený prolaktin. Již třičtvrtě roku se snažíme o miminko, bohužel bezvýsledně. Když jsem to řekla na gyndě po pár měsících snažení doktor hned zareagoval, že zkusíme udělat odběr na hormonální profil. První odběr se uskutečnil v lednu a byl zvýšený prolaktin, za měsíc kontrolní odběr znovu, protože první odběr mohl být zkreslen (stres, atd..), druhý odběr zase zvýšený prolaktin přes 1800, ale štítná žláza v pořádku (z odběru krve). Ihned mě poslal ze žádankou na endokrinologii. Na endokrinologii zjištěná zvětšená štítná žláza na sono- nasazen letrox 50. Bylo mi řečeno, že špatně fungující štítná žláza může mít vliv na zvýšenou produkci prolaktinu a první se musí zaléčit a pak se uvidí co s tím prolaktinem. Po 3 měsících opět kontrolní odběry, prolaktin sice klesl na 1100, ale je pořád vysoký- proto jsem byla odeslána na magnetickou rezonanci, která mě čeká v červenci, ale léky na snížení prolaktinu mi nikdo nepředepsal, protože se musí zjistit nejprve příčina proč se to tak děje. :? navíc mě ještě trápí příliš dlouhá menstruace :zed: většinou trvá tak 14 dnů- příliš dlouhé špinění 1-2 dny příliš silná a pak zase špinění už mě to tak rozčiluje a pořád se to nějak nechce urovnat :( :( kdyby měl někdo podobné zkušenosti budu ráda za jakoukoliv odezvu :)

• Citovat
  • Upravit
10
29.6.17 16:08

Ahoj holky :) teď čekám na výsledky… Ale já jsem začala mít hodně špatný ciklus teď naposled mi trval 48 dní než přišli ms. Tak jsem si myslela jsem jsem těhotná ale test neukázal nic. A pak jsem si všimla že se mi udělalo mlezivo. A šla jsem k Dr. Nějak ji to nezajímalo poslala mě na krev a řekla mi že je to běžná věc. Chceme miminko a mám docela strach že nebudu moc otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
29.6.17 16:11

Ahoj holky :) teď čekám na výsledky… Ale já jsem začala mít hodně špatný ciklus teď naposled mi trval 48 dní než přišli ms. Tak jsem si myslela jsem jsem těhotná ale test neukázal nic. A pak jsem si všimla že se mi udělalo mlezivo. A šla jsem k Dr. Nějak ji to nezajímalo poslala mě na krev a řekla mi že je to běžná věc. Chceme miminko a mám docela strach že nebudu moc otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.6.17 16:50

Běžná věc to určitě není :( pokud Vám zjistí vysokou hladinu Prolaktinu a snažíte se o miminko tak bohužel prolaktin brání ovulaci :( taky stim momentálně bojujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
29.6.17 21:59

@opra1 no to ještě nevím čekám na výsledky. Doktorka mi ani k tomu pořádně nic neřekla. Když jsem tam přišla a řekla že mám mlezivo tak její reakce byla že se to ženském stává a nic víc, akorát že mě pošle na krev. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
29.6.17 22:00

@opra1 A léčí Vás nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.6.17 06:27

Ten dlouhý anonymní článek nad Vámi je můj :) mám velmi svědomitého lékaře a už jsem prošla tolika vyšetřeními a teď mě čeká ta magnetická rezonance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.22 14:59

Zdravím,
u nás to nešlo přirozeně dva roky. Zjistili mi vysoký proklaktin a sníženou funkci šťitné žlázy. Do té doby jsem se s ničím neléčila a nebrala léky. Magnetická rezonance v pořádku. Dva a půl roku jsem brala dostinex (strašný svinstvo). Měla jsem po něm migrény, občas zvracela, cca 15kg jsem přibrala a o psychice raději nemluvím. Zkusila jsem bylinky a všechny jiné možnosti. Bez úspěchu. Ivf byla jediná možnost. Zkoušela jsem se vyhnout stresu, začala s fyzioterapií a 2 pokus ivf vyšel úspěšně. Celkem 4,5 roku trápení mělo konečně výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.11.22 19:01

Ahojky, můžu se zeptat, jestli jste v průběhu tehotenství brali Dostinex?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.22 19:03

@Dana2001 Ne. Hned jak jsem otěhotněla tak mi ho vysadili. Možná už těsně před.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí