Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rozhodla jsem se pořídit menstruační kalíšek. Jsem 30+, rodila jsem normálně, ale myslím, že jsem dole hodně úzká a říká to i můj gyndr. Menstruaci mám spíš slabší. Mám vzít ten menší nebo větší kalíšek? ![]()
Co se stane, když mi bude kalíšek menší? A co když bude větší?
Díky za rady ![]()
Když bude menší nemusí sedět a může protýkat, když bude velký můžeš ho cítit a bude ti třeba nepříjemný. Kamarádka se radila se svým gynekologem, kterou velikost zvolit a trefila se ![]()
Chuanitko myslím že jsou tam 2 druhy, pro rodící a nerodící ![]()
Já jsem si kdysi objednávala pro nerodící a sestry pro rodící a rozdíl při porovnání nebyl. Velikost byla stejná snad jen pro ty rodící byl o něco tužší ![]()
Ahoj, muzu se zeptat jak funguje kalisek? A to se jako vyliva a dava zpet nebo? ![]()
Kolegyně je taky úzká, drobná a vzala si větší, protože už 2× rodila a má přes 30 (radila se i s prodejcem) a má ho dobrý…
Já mám taky větší (ale úzká asi nejsem, nevím, nikdo nic neříkal
), zato mám pod 30 a mám ho taky OK.
Když jsem se radila u prodejce (nebo výrobce nebo kde), tak mi paní psala, že rozhodující je ten vaginální porod ![]()
Luciska001 píše:
Ahoj, muzu se zeptat jak funguje kalisek? A to se jako vyliva a dava zpet nebo?
Jj, jako vylívá, vymývá a dává zpět. A je to super ![]()
Angua píše:Luciska001 píše:Jj, jako vylívá, vymývá a dává zpět. A je to super
Ahoj, muzu se zeptat jak funguje kalisek? A to se jako vyliva a dava zpet nebo?
Souhlasím s tebou. ![]()
Když jsem se o kalíšku prvně dozvěděla, dost jsem trpěla předsudky a přišlo mi to nechutný.
Nakonec jsem se ale ségrou nechala přesvědčit a kalíšek objednala, že to zkusím.
A je to super, vymýt stačí ráno a večer ve sprše a jinak na to nemusíš myslet.
No, při silnějších musím i přes den, ale je to lepší mnohem. Teď jsem ho měla 3. cyklus a je to čím dál lepší
Při prvním mi protékal dost, ale vydržela jsem a nemůžu si stěžovat… Fakt už jsem párkrát zapomněla, že to mám, včera jsem s ním byla i na plavání… Tož boží ![]()
Angua píše:
No, při silnějších musím i přes den, ale je to lepší mnohem. Teď jsem ho měla 3. cyklus a je to čím dál lepšíPři prvním mi protékal dost, ale vydržela jsem a nemůžu si stěžovat… Fakt už jsem párkrát zapomněla, že to mám, včera jsem s ním byla i na plavání… Tož boží
U toho protékání, je to většinou způsobeno tím že kalíšek špatně zavedeš. člověk ho má tendenci cpát dozadu jako tampón ale to je špatně.
Jinak přes den jsem nemusela měnit nikdy.
manisa píše:
U toho protékání, je to většinou způsobeno tím že kalíšek špatně zavedeš. člověk ho má tendenci cpát dozadu jako tampón ale to je špatně.
Jinak přes den jsem nemusela měnit nikdy.
Ne ne, to určitě nedělám a nedělala jsem, to jsem měla nastudované
Ale asi jsem nějaký grif chytla, když už se mi to neděje… Nebo jenom malinko teda, tak na intimku… Spíš jsem si říkala, že nemám dost silné pánevní dno a to se mi trochu posiluje, když tam „držím“ ten kalíšek ![]()
Ta moje 1. MS s kalíškem byla 2. od porodu, dost silná, ale už mi to slábne, ještě by trochu mohlo
Ale i tak při nejsilnějším dnu nasbírám za půl dne až nad dírky
Pak si právě myslím, že to trochu prosákne
A vylít tím pádem musím…
Díky za názory, hlavně díky Angu za informaci, že rozhodující je porod ![]()
No jo, rozhodijící je porod, a co když jsem rodila stylem, že jsem se otevřela na 10 a nakonec mě stejně museli fiknout? a teď baby raťe, protože nevím jakou velikost. Ms mám silnou, takže logicky by to měl být ten větší kalíšek, ale nejsem si tím jistá…
Ahoj holky, taky bych potřebovala poradit s velikostí :-/ chtěla bych si koupit kalíšek ALE!
není mi 30+,a rodila jsem císařem (otevřená na 7 cm). Myslíte, že když používám i tampony super plus, tak vzít radši ten větší (47mm)? Díky za rady
@Teruna000 tampon a kalíšek jsou odlišné věci, co se materiálu, velikosti a rozvinutí týká. Mně je 30+ a mám dvě děti porozené klasicky, mám vel L a i když sedí a nemám problém, myslím, že i menší bych klidně snesla a fungoval by. můj má průměr 46mm.
Ja to mam takhle: pred porodem jsem pouzivala v pohode mensi (Mooncup B), vylivala jsem rano a vecer a pohoda.
Porod - byla jsem otevrena na 2 prsty a rodila jsem cisarem a kalisek protekal. Koupila jsem si vetsi a zsse funguje bez problemu ![]()