Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.Rada bych vedela, jake mate zkusenosti s kontrolou po sestinedeli. Ja jsem na ni sla zvesela (porod byl sice dlooouhy, ale bez komplikaci, mrnous taky prospiva, kojeni nam jde, navic jsem se ani pred otehotnenim kontrol na gynekologii nijak nebala, a to musim chodit co pul roku). O to neprijemnejsi mi pak bylo vysetreni. Pan doktor bral ster, urcite se snazil, ale me to opravdu hodne bolelo (a nejsem zadna fnukna) a pripadalo mi, ze jsem pak min. o mesic zpatky (co se tyka bolesti) v hojeni…:( Tak me jen zajima, jak to bylo u vas, protoze jsem slysela, ze nekteri doktori delaji stery az na pozdejsi kontrole, aby mamky zbytecne netrapili… ![]()
Příspěvek upraven 12.05.10 v 17:25
byla jsem včera a taky mi bral cytologii, tuším je to rutinní postup, ale mě to teda nebolelo, spíš by mě zajímalo…děla vám dr. UTZ po šestinedělí? Jak může poznat že je vše v pořádku bez UTZ? Můj to totiž včera hrozně odbyl, neb vyletěl jak čertíček z krabičky, když jsem mu řekla že za 4hodinky po jeho vyšetření jsem porodila sama doma v koupelně…Cítil se hrozně dotčen že ho obvinuji z něčeho za co vůbec nemůže a nějak si nedal vysvětlit že mu jen říkám fakta a v žádněm případě ho z ničeho neviním… ale to je na dlouho
Koukám že jsi nováček nechceš k nám do diskuze? Dokonce si můžeš i vybrat jestli je ti sympatičtější Březen2010(https://www.emimino.cz/…nkovani/706/) , nebo duben2010(https://www.emimino.cz/…kovani/1048/ ) dle příspěvku si taky na přelomu…
Baru, mně doteď doktor vyšetřuje jen rukou ![]()
A taky nejsem žádná fňukna…
EDIT: Kam se mi ztratil metřík?
Mám 7 měsíců po porodu.
Příspěvek upraven 12.05.10 v 16:53
Ahoj, tak mě taky hned brala stěry a když jsem vyjekla bolestí, tak mi řekla naštvaným hlasem : To musíte vydržet! Tak jsem si jen utřela slzičku co mi od té bolesti vyhrkla. Porod jsem neměla nic moc a byla hodně sešitá, takže jak říkáš ty vrátila jsem se zpátky o měsíc co se týká bolesti. Kdybych to věděla tak nebudu tak spěchat na tu kontrolu, protože 6-nedělí mi končilo těsně před Vánocemi a šla bych až v lednu. Ale říkala jsem si, ať to mám z krku. ![]()
ahoj. já byla na kontrole zrovna včera - přesně na den mi skončilo šestinedělí. Doktor mne vyšetřil nejdřív pohmatem, poté vnitřním ultrazvukem a nakonec mne upozornil že musí vzít stěr a že to bude nepříjemné. Trošku to bolelo ale dalo se to vydržet. ![]()
Mně doktor vyšetřil pohmatem a řekl, ať přijdu na podzim (tj za půl roku) ne preventivku.
Lacenko a co by měl tím UTZ vlastně zjišťovat? Mi to myslím po prvním prckovi dělal, po druhém ne…
lacenko, diky za tip, mrknu se na breznacky, rodila jsem 21. 3. na kontrole jsem byla min.ctvrtek. UTZ mi doktor delal. Kamco, taky me sice upozornil, ze bude brat ster, ale ne uz, ze to bude neprijemne. i kdyz to mi mohlo dojit samo, ze? ![]()
Chuanitko, Ty mas asi moc hodnyho doktora - kde se takovi shaneji? ja mam sice taky prijemnyho, ale ze by se se mnou nejak mazlil, to ne… no, on by mu to asi manzel ani nedovolil… ![]()
Idusko, uplne Te chapu, snad se vsechno dobre zahojilo a ted uz jsi uplne ok? ![]()
Hanule píše:
Lacenko a co by měl tím UTZ vlastně zjišťovat? Mi to myslím po prvním prckovi dělal, po druhém ne…
mno víš co pořád mám „nepříjemné“ pobolívání v podbříšku a pořád ze mne cosi vytéká, už teda ne krev, ale očistkuji…kdyby udělal UTZ mohl by vyloučit "zbytky placenty(tkáně) v děloze, miom, či detekovat chystající se MS…Po porodu mi vlastně UTZ nedělali a tak teď nevím na čem jsem ,ale to je fuk po včerejší KO si njdu jiného gyndr a ten to jistě zkontroluje, jen aby už nebyl nějaký průšvih ![]()
Nazdárek,
mě Dr. na prohlídce po šestinedělí vyšetřovala pohmatem veeelice opatrně, skoro jsem to necítila a to se ještě omlouvala, že je to určitě nepříjemné. Porod mi ukončili VEXem, byla jsem opravdu hodně šitá a hojení pro mě bylo hrozně bolavý a dlouhý, proto jsem se na tu prohlídku vůbec netěšila. Ale mile mě to překvapilo. Moje Dr. je sama o sobě citlivá, opatrná a příjemná, prostě jedna radost k ní chodit. Nikdy se nezapomene poptat na dítko. U ní jsem rozhodně neměla pocit, že by cokoli zanedbala nebo odbyla.
A zpět k dotazu - ultrazvuk mi dělala, prohlížela, jestli tam nezůstaly zbytky placenty a tak. A na cyto mě pozvala za další 3 měsíce, ten stěr by byl asi opravdu bolestivý po tom šestinedělí
baruspol píše:
Idusko, uplne Te chapu, snad se vsechno dobre zahojilo a ted uz jsi uplne ok?
Teď už jo ale bylo to dost drsný, malý šel totiž kleštěma, proto jsem byla tak moc sešívaná.
Iduska píše:Teď už jo ale bylo to dost drsný, malý šel totiž kleštěma, proto jsem byla tak moc sešívaná.
Idusko, ja jsem byla sice taky dost sesita, ale to s klestema musela byt sila… mne se jizva akorat trochu hur hojila, protoze mi to siti podle PA (kdyz mi prisla potom domu) doktorka zbytecne moc utahla…
Tak za sebou mám dvě šestinedělní prohlídky, stěry mi dělala mudra na obou, UTZ na žádné - ale já chodím k takové už hodně starší paní doktorce, která UTZ v ordinaci nemá…
Helenka byla taky narozená kleštěmi, takže ta prohlídka bolela pekelně, doktorka se za to omlouvala… Podruhé to bylo lepší, byla jsem sice trochu potrhaná, ale proti jizvě po kleštích pohoda…
Lacenko - díky
Alespoň vím že mé půl roku staré rozhodnutí hledat nového doktora asi bude opravdu opodstatněné…
Na kontrole po 6ti nedeli me doktor vzal ster,vysetril,prohmatal bricho a to bylo vse.Nic vic jsem ani necekala.