Problém s dělohou a stykem

Anonymní
12.5.10 08:55

Problém s dělohou a stykem

Máte někdo s tím zkušenost… v pubertě jsem slyšela že ji mám zakloněnou nějak se to neřešilo.. Dnes jsem po 10 letech co se to řešilo - mezitím jsem porodila a malý má rok a něco, tak jsem slyšela od gynekologa.. hmm máte ji docela nízko no uvidíme… zatím žádné cvičení lehy sedy, musíte zhubnout, nsmíte mít nadváhu - podotýkám že mám kilo navíc, ale nějak se to neřešilo mám 66 kg na 158kg něco navíc, ale docela mi dal kázání jak to musí dole kvůli tomu…zakázal mi nosit těžké věci.. tak si říkám, že to docela hodně řešil.. navíc s přítelem nechci spát docela mě to bolí, což jsem mu neřekla, asi to byla chyba.. nemyslím vniknutí, ale prostě ty pohyby jak jsou dovnitř, tak jakoby narážel do něčeho bolavého… nemáte někdo s tímto zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.5.10 09:08

Ahoj, jmenuje se to prolaps dělohy a řeší se to operativně. Hlavně fakt nic nezvedat, nezatěžovat se …
 http://zdravi.doktorka.cz/…hy-aneb-jak/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
12.5.10 09:09

No jestli to dobře chápu, jako, že máš dělohu zakloněnou né k břišní stěně, ale směrem k páteři?
Protože to mám já, mě to dr. řekl až při vyšetření ve 14 tt a já 8-o No a pak mi to začlo docházet. Měla jsem totiž dřív při styku také bolesti, né pokaždé, né vždy to nějak hodně bolelo, ale při některých polohách zas docela dost. Ani mi to nepřišlo divný, myslela jsem, že to tak mají všechny ženský.
No a pak když jsem chtěla otěhotnět, zkoušela jsem si sledovat děložní čípek a to jsem si všimla, že ho mám opravdu hodně nízko. Ale nikdy mi žádný dr. nic neřekl, tak jsem tomu nevěnovala pozornost.
A teď když jsem těhu cca od 15-16tt jsem při sexu necítila žádné bolení, šáhla jsem si tam a normálně jak se mi ta děloha už převrátila, celé se mi to vysunulo jakoby nahoru, že jsem prstem vůbec nenahmatala děložní čípek ani konec pochvy.

No ale to je jen můj objev. Vlastně ti neporadím, protože mě dr. nikdy nic neřekli a nikdy to neřešili.
Navíc ani nechápu co s tím má společného váha. Když teda jak píšeš nemáš 120kg. Ale zvedání těžkých věci prý vadí na vazy, no ale…
U mě to nikdy nikdo neřešil. Ani mi neřekla, že mám dělohu „převrácenou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
12.5.10 09:21

Tak mi se to projevilo v těhotenství. Předtím mne to při styku taky občas v některých polohách bolelo a teď při 3. těhotenství mi to doktor taky řekl, že mám dělohu zakloněnou dozadu. Už nevím, v kterém to bylo týdnu, někdy kolem 14.tt jsem cítila, jak by mi chtěla vylézt děloha. Když jsem se podívala, tak jsem viděla čípek. Začala jsem pravidelně cvičit cviky na posílení pánevního dna. Z počátku až 300× denně, protože jsem se fakt bála, abych o mimčo nepřišla a musím říct, že se to zlepšilo. Teď cvičím občas, když si vzpoměnu, ale jelikož je teď děloha dost vysoko, tak se to asi nepozná. Ale byla jsem z toho taky vyděšená, hlavně to bylo taky moc nepříjemné, když mi pořád něco tlačilo na spodek. Tak se drž, najdi si cviky na posílení pánevního dna a cvič, jak jen můžeš, to se trochu upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.16 09:29

problém se stykem

CHtěla bych se zeptat, zda a jakým způsobem jste s gynekologem řešily problém pohlavního styku. Mám dosti suchou sliznici a i nechut na styk a to i doprovází bolest. A nevím jak to a zda to řešit s lékařem.

• Citovat
  • Upravit
9374
20.1.16 10:06

Nechuť na styk - malé nebo žádné zvlhčení - bolest z toho, jak to dře. Ženy to mají nastavené jinak než chlapi. Tohle mi kdysi řekla bývalá gyndařka a já od ní odešla s lubrikačnm gelem. Pokud netrpíš kvasinkami nebo jinými lapáliemi, tak to možná bude tím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí