Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ascorutin se předepisuje v těhotenství když špiníš nebo krvácíš.Brala sem ho asi 4 týdny.
Nevim jestli tet nekecám ale myslim že ascorutin je vlastně vitamin C které zabranuje krvácení
Na začátku těhu jsem slabě krvácela, tak mi dr. také řekl ať ho užívám. Brala jsem ho (teda hodně nepravidelně) cca 3-4týdny.
Na všech lécích je uvedeno, že se v těhotenství nesmí / nedoporučují… výrobci se tak chrání před případnými žalobami.
Ale ascorutin se každopádně běžně dává, právě na špinění a krvácení.
ja ho taky ted mela, a jakmile jsem prestala spinit, prestala jsem jej i brat - taky sem si precetla pribalovy letak, ale davali mi ho i v nemocnici. ascorutin je jeste v pohode, ten se jen ‚nema‘, ale podavali mi i Pambu a tam je vyslovene napsany, ze se v tehu ‚nesmi, pokud nejde o zivot‘ - tak to jsem teda byla nastvana, co mi to davali.
Děvčata, tak vám moc děkuji
mě to zarazilo,že mám brát něco, co se nesmí ![]()
Já ho brala taky pár týdnů asi od 7tt ,protože jsem krvácela:)
doktorka mi místo ascorutinu (vitamín C) doporučila vitamín C - Přírodní Cmix
ascorutin je vlastně vitami C a rutin, který posiluje stěny cév a zabraňuje tak krvácení, neboj klidně ho můžeš užívat, jen se nedoporučuje ve vyšším stádiu těhotenství, kvůli návyku miminka na vitamín C. Taky jsem ho užívala na začátku těhu a ptala jsem se, toto mi řekl vystudovaný farmakolog
![]()
Ahoj holky, chci se zeptat od 8tt jsem krvacela mela jsem hematom 2× v nemocnici mi napsali ascorutin tak na chvili zabral ale pak jsem krvacela znova tak zase ascorutin pak uz jen spineni ted 5.11 jsem byla na kontrole ale jakmile do me doktorka sahla tak jsem doma zase krvacela ale horsi bylo ze kdyz jsem si vzala ascorutin tak jsem krvacela vic takze jsem ho prestala brat a musim rict ze se to pomalu lepsi teda tuk tuk tuk, myslite ze by to vyvoval ten ascorutin? Jsem ted 17tt a mam strach o miminko ve stredu jdu na ultrazvuk tak doufam ze mi nic spatneho nereknou…sice kdyz si natahnu nohy a lezim tak citim takove bublani simrani nevim jak to popsat kazdy rika ze to jsou uz ty prvni pohyby tak se tim tak nejak uklidnuji
Ahoj holky, jsem uplne na zacatku tehu (4.-5.tyden), dnes jsem byla u G a na utz videl malinkou cernou tecku
bohuzel pak vytahl utz od krve, ptal se zda spinim a ja ze ne, pak jsem byla na koze a pry tam je dost krve
napsal mi ascorutin 3×denne a ze to neni dobry znameni ale zaroven at neplasim pokud nebudu mit nejake krece- zatim me lehounce popichava v levem podbrisku, ale to mam od zacatku (dokonce jsem si par dnu myslela, ze to normalne dostanu)- nez jsem dosla domu, tak jsem mela zakrvacenou celou vlozku- svetlounka krev- rikal ze to muze byt treba jen podrazdeny cipek nebo tak… nemate nekdo podobne zkusenosti?
Moc dekuji za rady a pripadne uklidneni, ze je sance, ze bude vse ok ![]()
Taky mi lékařka napsala na pohotovosti Ascorutin, tak nevím, zda jej brát. Raději se zeptám na gyndě, až tam půjdu příští týden.
@Alyss píše: Více
Dobrý den ženy a jak jste krvaceli já mám strach protože takhle sem měla mimoděložní jak to máte vy? Bolelo vás někde nebo něco děkuji
Dobrý den, nevíte někdo, zda se v těhotenství může užívat Ascorutin? Doktorka mi řekla,že ho mám brát, ale na příbalovém letáku je napsáno,že se užívat nesmí.Jsem v 5 týdnu.
Děkuji