Jizva - císařský řez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27264
3.6.10 21:11

Marylin do měsíce tam jdu, tak se poptám.
A jinak si myslím, že v případě přepážky, dvojité dělohy a podobných hybridností není k čemu gratulovat. První půlku těhotenství mi hrozil potrat a druhou půlku předčasný porod. Ve finále měl malý ,,jenom" necelý dvě kila ačkoli byl narozený v termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
3.6.10 23:12

No to je vynikající, takže jsem srovnávaná se divokou zvěří či domácím savcem. Marylin, myslím, že jsi se ponožila trošku jiným směrem.
Mimochodem jsem se ptala dneska na gyndě, jestli se druhá sekce bude vést stejnou jizvou i na děloze a bylo mi řečeno, že ano. A co se týče problému dvou děloh, případně přepážek, jsou miliony zdravých maminek, kterým těhotenství z nějakého důvodu nevýjde, neřekla bych, že přepážka či dvě dělohy jsou extra problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
4.6.10 09:49

Honest je pravda, že dřív když nebyly ultrazvuky, tak to ty ženský ani nevěděly a taky porodily.
Každopádně mě to vadí v tom směru, že pokud se mi poštěstí rodit normálně, tak to nikdy nebude porod jenom s PA, pěkně v klidu a v pohodě. Vždycky kolem bude zbytečně moc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
21.6.10 15:29
lleennttiillkkaa píše:
kačenka89 píše:
janinka4444 píše:
já to nemazala ničím a taky se to zahojilo to chce čas za 18 let to ani nepoznáš a stejně to není vidět tak co?
přesně táááák :palec:
Mě třeba nevadí, že je viditělná, vystouplá a já nevím co všechno. Mě vadí, že mě svědí, bolí a zarůstají mi na ní chloupky.

tak to je určitě nepříjemný v tom případě se zkus poradit s doktorem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.10 18:06

Milá Marylin,
náhodou jsem naraszila na tuto diskusi a ani nevím, jestli je ještě aktuální, ale chci jen napsat, že mi pomohl jeden krém-gel aloe vera z Forever living products. Kdybys chtěla pohledám přesný název. Měla jsem jednu jizvu po císaři z roku 1999 a nebyla moc hezká a i po tak dlouhé době hezky splaskla a vybledla…A to jen proto, že jsem při druhém císaři 2007 měla další škaredou jizvu ve stejném místě a navíc mi tu druhou na JIPce na třikrát při revizích břišní dutiny rozdělávali a zase šili… Opravdu vypadala šíleně. Mazala jsem asi rok poctivě denodenně a dnes mám všechny jizvy světlounké a hladké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Winnnie
19.11.11 01:24

aby jizva rychle a lépe splynula s barvou těla je dobré si ji často tlakem masírovat, doporučoval mi to chirurg po vyříznutí znamínka - měla jsem ho totiž na zádech takže ta kůže povolila protože tam byla hodně napnutá a jizva se úplně jakoby rozjela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.15 19:36

Ahoj, jsem 19dní po sekci. Na jizvě mám 4 miniaturní dírky, jizva není nateklá, nebolí, neteče z nich hnis ani krev. Má s tím některá zkušenosti. Dočetla jsem se že je na to vhodný hemagel.

• Citovat
  • Upravit
24858
25.7.15 19:53

Hemagel je zázrak, vřele doporučuji! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
25.7.15 21:09

Mám 2 císaře a vždy jsem mazala měsíčkovou mastí a někdy bepathenem, ten je také bezva a vždy se to hezky rychle hojilo, jizvu nemám skoro žádnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
25.7.15 21:46

Dezinfikovala jsem Jodisolem a natírala bepanthenem, ale hemagel je skvělý všeobecně, takže myslím, že bude i na to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.15 22:12

Děkuji za rady, omývám dezinfekčním mýdlem kdykoliv jdu do koupelny…nebyla jsem si jistá čím to mazat..trochu mě ty dírky polekaly ale nic z nich neteče, nebolí..asi po odpadlých strupech

• Citovat
  • Upravit
960
25.7.15 22:13

Já na to dostala od doktora předepsanou borovou vodu a taky to zabralo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
25.7.15 22:23

Jeste je dobra betadine mast. Ta to vydezinfikuje ;) Ale ty dirky bych mazala hemagelem a az to bude zacelene, tak pak promazavat mastnym kremem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.11.15 22:47

Za sebe a z vlastní zkušenosti moc doporučuji Scar Esthetique krém. Jizvicka po CR krasne zmekla, je skoro neznatelna – asi za čtyři týdny. Pokud někdo potřebujete, vím kde sehnat za lepší cenu než v lékárnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.19 11:00

Cs a druh siti jizvy

Holky chtela jsem se zeptat jak vam sily jizvu po cisari. Jestli klasickym sitim nebo za pouziti svorek? Ja rodila poprve Cs v Prostejove a klasicky mi ji sesili. Dobre se mi hojila a rychle. Ted bych mela rodit v Olomouci a tam rodila i ma sestra Cs a te to nesili jen ji to sesvorkovali. Vim ze ji ty svorky tam strasne vadily a zarustali a pak je sla oddelat. Spatne se ji to hojilo a jizvu ma ted hodne skaredou. Jake mate zkusenosti vy? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí