Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky,mam dotaz 19.kvetna me silne pobolivala leva strana a pri milovani jsem myslela,ze se bolesti pocuram,20.5 jsem byla na gynde (chodim kazdy mesic v obdobi ovu na utz) a doktor rekl,ze mam cystu na vajecniku 4×4cm…je mozne,kdyz uz bolest necitim,ze praskla?mohl mit na to vliv ten duphaston?(uzivam prvne od ovu a nemam s nim zkusenost)Na cysty jsem v minulosti dost trpela,ale pak jsem zacala uzivat antiko a byl klid,ted ale mam 3mesic vysazene skz snazeni a bum,cysta jak vysita.Mate s tim nektera zkusenost?diky moc Radka
ahoj, ano, myslim, ze to je celkom pravdepodobne ![]()
a preco Ti dok predpisal duphaston?
Ahoj, obnovuji tema!!! Nechce se mi zakladat nove.
Mela jsem bolesti v podbrisku a doktor mi zjistil folikularni cystu na vajecniku cca 5,5 cm. Rekl ze mam prijit po MS uprostred cyklu, zda se nezmensi. MS mam ted a cysta se zvetsila, ma skoro 6 cm
- mela jsem moznost jit na ultrazvuk bricha. Gynekolog mi predtim rekl, ze pokud se nezmensi, napise mi leky (gestageny), ty budu brat 10 dni. Moje otazka je, kdy se zacnou brat? Hned po kontrole uprostred cyklu nebo az v dalsim cyklu? Snazime se o dite a nechci ztracet cas, nevim zda nemam jit na kontrolu ke gynekologovi drive a zacit brat leky drive. Pokud se ale po nich nezmensi, ceka me operace
driv jsem problemy zadne nemela, tak me to stve
nevim proc tak najednou… Nebo nejaka babska rada na zmenseni? Asi ne ze. Diky.
Já to měla podobně, měla jsem taky takovou cystu, léky jsem dostala ve formě injekcí, taky na 10 dní a mě teda nepomohli, cysta si tam vesele lebedila dál. Navíc jsem měla absolvovat stimulaci na IVF, takže jsem skončila na sále a v krátký narkoze mi ji odsáli. IVF nedopadlo dobře, cysta byla zpátky, takže jsem musela na operaci a tam mi s tou cystou museli vzít i kus vaječníku, takže asi tak.
Teda, nestras, ja je driv nemela nikdy, ani doktor nevi, proc ji mam
ja se ho neptala, zda budu mit injekce nebo leky, asi leky, to se dozvim za 14 dni. Jeste nekdo ma zkusenost??
Taky mam ted cystu
dr mi pichla agolutin na ms a s tou by mela cysta zmizet. Ms ale neprisla
v pindeli jdu zase na kontrolu, tak jsem zvedava ![]()
@Kubiska tak pak napis, jak to dopadlo. Ja ted dostala MS normalne, ale jak rikam, cysta roste ![]()
@blumen hele, tak jsem vcera byla na kontroke
a po cyste ani pamatka
mohu doporucit kontryhelovy caj, na ktery to svadim ![]()
@Kubiska Tak gratuluji
Já jdu na kontrolu za týden, ale v mezičase jsem byla na normálním ultrazvuku a cysta už taky vidět nebyla
tak buď se jen změnšila nebo se SNAD vstřebala úplně, uvidím za týden na gyndě, drž mi palce:-) P. S. Já teď piju 3× denně kopřivový čaj, někde jsem se dočetla, že na to pomáhá ![]()
@blumen píše:
Ahoj, obnovuji tema!!! Nechce se mi zakladat nove.Mela jsem bolesti v podbrisku a doktor mi zjistil folikularni cystu na vajecniku cca 5,5 cm. Rekl ze mam prijit po MS uprostred cyklu, zda se nezmensi. MS mam ted a cysta se zvetsila, ma skoro 6 cm- mela jsem moznost jit na ultrazvuk bricha. Gynekolog mi predtim rekl, ze pokud se nezmensi, napise mi leky (gestageny), ty budu brat 10 dni. Moje otazka je, kdy se zacnou brat? Hned po kontrole uprostred cyklu nebo az v dalsim cyklu? Snazime se o dite a nechci ztracet cas, nevim zda nemam jit na kontrolu ke gynekologovi drive a zacit brat leky drive. Pokud se ale po nich nezmensi, ceka me operace
driv jsem problemy zadne nemela, tak me to stve
nevim proc tak najednou… Nebo nejaka babska rada na zmenseni? Asi ne ze. Diky.
já měla několik takových prášku. duphaston, norethisteron, orgametril a všechny se brali 15.den od začatku menstruace 10.dnu.nemáš to napsaný v příbalovým letáčku? pro doplnění žadné mi nepomohli a teď poslední balíček azase norethisteron a když to nepomůže tak si mě nechají v nemocnici.
@lcj3232 mne ta cysta nakonec zmizela po menses sama a uz jsem i tehotna
Leky nebyly potreba. Tak snad budes mit taky stesti ![]()
Ahoj! Byla jsem dnes na preventivní prohlídce, myslela jsem, že to bude brnkačka a bohužel, velká cysta na vaječníku. Nic mě nebolelo, menstruaci jsem měla pravidelně, takže jsem překvapená. Od prohlídky mě břicho dost bolí, je to tím, že mi dělal vnitřní ultrazvuk?
Nasadil mi Norethisteron a za měsíc mám přijít na kontrolu, že by se to mělo ztratit. Ale když pročítám diskuze, tak se mi nezdá, že by to byl jen takový krátkodobý problém.
Za každou zkušenost díky ![]()