Praskla mi cysta na vaječníku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41239
28.6.18 11:53
@Anonymní píše:
Ahoj! Byla jsem dnes na preventivní prohlídce, myslela jsem, že to bude brnkačka a bohužel, velká cysta na vaječníku. Nic mě nebolelo, menstruaci jsem měla pravidelně, takže jsem překvapená. Od prohlídky mě břicho dost bolí, je to tím, že mi dělal vnitřní ultrazvuk?
Nasadil mi Norethisteron a za měsíc mám přijít na kontrolu, že by se to mělo ztratit. Ale když pročítám diskuze, tak se mi nezdá, že by to byl jen takový krátkodobý problém.
Za každou zkušenost díky :kytka:

Pokud na cysty trpíváš, nebo jsi začal trpět, je to běh na dlouhou trať.....já jich mám za sebou postupně 5 a čekám, co bude dál, jestli se znovu udělají :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.18 11:54
@Keyllah píše:
Pokud na cysty trpíváš, nebo jsi začal trpět, je to běh na dlouhou trať.....já jich mám za sebou postupně 5 a čekám, co bude dál, jestli se znovu udělají :,(

no, nikdy jsem žádnou neměla, nebo jsem o tom nevěděla, chodím na prohlídku co rok..
a chodíš kvůli tomu nějak častěji k lékaři? máš nějakou medikaci?
no já jsem zvědavá co mě čeká, ten norethisteron je pěkné svinstvo z toho nemám radost :(

• Citovat
  • Upravit
2128
28.6.18 11:56
@Anonymní píše:
Ahoj! Byla jsem dnes na preventivní prohlídce, myslela jsem, že to bude brnkačka a bohužel, velká cysta na vaječníku. Nic mě nebolelo, menstruaci jsem měla pravidelně, takže jsem překvapená. Od prohlídky mě břicho dost bolí, je to tím, že mi dělal vnitřní ultrazvuk?
Nasadil mi Norethisteron a za měsíc mám přijít na kontrolu, že by se to mělo ztratit. Ale když pročítám diskuze, tak se mi nezdá, že by to byl jen takový krátkodobý problém.

Jak je velká?mám zkušenost,že do 5 cm mi vždy praskne nebo se vstřebá(spíš praskne,bolest neskutečná,ale trvá max půl hodiny),větší jsem měla pak 10cm a tu mi museli odstranit laparoskopicky.urcite ti tu holky napíšou i jiné zkušenosti,takto to funguje u me.jinak cysty mám už ca 15let minimálně jednu ročně a většina jich praskla nebo se vstřebala.naposled jedna pred měsícem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41239
28.6.18 11:58
@Anonymní píše:
no, nikdy jsem žádnou neměla, nebo jsem o tom nevěděla, chodím na prohlídku co rok..
a chodíš kvůli tomu nějak častěji k lékaři? máš nějakou medikaci?
no já jsem zvědavá co mě čeká, ten norethisteron je pěkné svinstvo z toho nemám radost :(

mě se začly dělat v prvním těhotenství a teď se mi dělají pravidelně. První praskla sama, druhá a třetí šla punkcí, ale téměř okamžitě se udělaly znova. To jsem čekala zhruba půl roku, co bude, jestli neprasknou, ale bohužel. Až měla čtvrtá cca 5cm a pátá cca 10 musela jsem na laparoskopii. Od února beru antiko, které by mělo vzniku cyst nějak bránit, ale popravdě až tak tomu nevěřím a v září se chystám na další prohlídku, jak to vypadá......ale nenapadá mě, jak to dlouhodobě řešit, přece nebudu chodit rok co rok pod kudlu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41239
28.6.18 12:00
@luca241 píše:
Jak je velká?mám zkušenost,že do 5 cm mi vždy praskne nebo se vstřebá(spíš praskne,bolest neskutečná,ale trvá max půl hodiny),větší jsem měla pak 10cm a tu mi museli odstranit laparoskopicky.urcite ti tu holky napíšou i jiné zkušenosti,takto to funguje u me.jinak cysty mám už ca 15let minimálně jednu ročně a většina jich praskla nebo se vstřebala.naposled jedna pred měsícem.

15 let? no mazec…mě právě vůbec nepraskají a představa laparoskopie rok co rok, je děsivá. pomáhá na to něco? Užíváš něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
28.6.18 12:00
@Anonymní píše:

Měla jsem cystu, která nakonec vyrostla na 11 cm a musela jít ven, bohužel spotřebovala vaječník i vejcovod, tak jsem o ně přišla. Pak jsem měla i na druhém, ale ty se vstřebaly samy v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.18 12:09

neřekl mi, jak je velká, jen, že by to mělo být dobré do měsíce…
tak uvidíme.. ale když mluvíte o té bolesti tak asi před půl rokem, mě postihla tak šílená bolest, zrovna v obchodě, že jsem se nemohla vůbec hnout, už jsem viděla všechny svaté… ale krev žádná :think:

• Citovat
  • Upravit
Nmdl
28.6.18 12:16
@Anonymní píše:

Tak je celkem jasné, že většinou se v diskuzích objevují spíš ty špatné, složitější případy. Cystu na vaječníku jsem měla už jako mladá, asi do dvou měsíců se sama vstřebala. Občas jen bolesti. Nic dramatického. Tak vidíš, i lehký průběh může být. ;)

• Citovat
  • Upravit
19983
28.6.18 12:39

Na cysty trpím od 20. Je mi 32. Ale já mám endometriozu takže tam se tvoří a tvořit budou. Nikdy neprasknou. Třeba loni mám za sebou dvě laparky a jednu punkci. Ale jak říkám já mám endo a tam je to mnohem složitější. Když ti řekl že zmizí tak bych počkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
28.6.18 13:00

Ja mela jednu, kdyz mi bylo asi tak 37 :think: praskla sama, bolelo to fakt hodne, ale od te doby uz zase nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.18 13:05
@Lenka_Hal píše:
Ja mela jednu, kdyz mi bylo asi tak 37 :think: praskla sama, bolelo to fakt hodne, ale od te doby uz zase nic…

díky, chodíš nějak častěji na prohlídky než jednou za rok?

• Citovat
  • Upravit
1226
28.6.18 13:14

Na cysty trpím od loňska, první cca 3 měsíce po vysazení hormonální antikoncepce někdy v únoru, další v červenci a teď od června pro změnu dvě najednou. Předchozí dvě praskly, bolest jak kráva, v tom létě jsem 14 dní lezla bolestí po stropě, zabíraly jen silné prášky od bolesti, velikost měla 7cm když praskla. Teď mi zase rostou, ale jsem těhotná v 1. trimestru takže s tím nemůžou nic dělat, pro jistotu mě nechali doma na neschopence a uvidím na další kontrole co se s nimi děje. Bez hormonální antikoncepce k nim zřejmě budu mnohem náchylnější. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.18 13:23
@CarnivoraKurama píše:
Na cysty trpím od loňska, první cca 3 měsíce po vysazení hormonální antikoncepce někdy v únoru, další v červenci a teď od června pro změnu dvě najednou. Předchozí dvě praskly, bolest jak kráva, v tom létě jsem 14 dní lezla bolestí po stropě, zabíraly jen silné prášky od bolesti, velikost měla 7cm když praskla. Teď mi zase rostou, ale jsem těhotná v 1. trimestru takže s tím nemůžou nic dělat, pro jistotu mě nechali doma na neschopence a uvidím na další kontrole co se s nimi děje. Bez hormonální antikoncepce k nim zřejmě budu mnohem náchylnější. :(

no je to hrůza :( a krvácíš, když ti to praskne?

• Citovat
  • Upravit
26578
28.6.18 13:25
@Anonymní píše:
díky, chodíš nějak častěji na prohlídky než jednou za rok?

Nee…to bych mela ?:think: to musela byt nejaka ojedinela vec, doufam teda, ze uz se to nebude opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
28.6.18 13:27
@Anonymní píše:
no je to hrůza :( a krvácíš, když ti to praskne?

ne, z té cysty se vyleje, pokud to není se zánětem, čirá tekutina do břicha kde se postupně vstřebává, z tebe reálně nic nikde neteče, kromě bolesti o prasknutí vlastně nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí