Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, dnes mi doktor volal výsledky z rozboru na děl.čípku a budu muset na operaci, hrozně se bojím, nikdy jsem na žádné operaci nebyla
chci se zeptat jak to probíhá, ještě nemám děti, za jak dlouho se budu moci znovu snažit? a nevíte jak je to s tím číslováním podle stupňů vážnosti? děkuji za veškeré informace ![]()
Ahoj, jak to je s číslováním nevím, já šla pod kudlu s výsledkem CIN 3 CIS 3, u nás to je tak že tě přijmou do nemocnice, druhý den tě vezmou na sál na krátkou narkozu (bez toho tubusu do krku) a v podstatě druhý den jdeš domů… Snažení nám dovolili po půl roce, nám to vyšlo po 7 měsících od konizace - těhu v pořádku, bez problémů (ale to nemůžu zaručit že bude i u tebe). Držím pěsti ![]()
děkuji, já doufám, že to bude v pohodě, taky mám č.3
víc nevím to se dozvím v úterý, a to pak bude tak rychle ta operace?? nebo budu teď několik měsíců čekat?já teda bydlím v Rakousku tak nevím jak to probíhá tady:-(
ahoj,
já byla také na konizaci. Před konizací jsem musela hned vysadit antikoncepci a do měsíce poté jsem šla na operaci. Zákrok samotný je na pár desítek minut, ale pod celkovou narkózou. Poté jsem byla ještě asi 3-4 dny ve špitále. Doma jsem pak měla nakázané klasické „šestinedělí“ - bez sexu, žádné zvedání věcí atd. Hrozilo nebezpečí, že by to prasklo a poté se začne hodně moc krvácet. Měla jsem klasickou neschopenku a byla doma. Snažení o mimčo nám povolili po třech měsících (my se ale začali snažit až po roce).
Jsem nyní podruhé těhotná (na operaci jsem byla červen 2005 ve 24letech), první těhu i porod naprosto bez problémů, nyní zatím také (klepu na dřevo, jsem 23tt). Snažení o mimčo taky v poho, první se povedl po půl roce, druhé okamžitě napoprvé
)
Na prohlídky na gyndu už ale od té doby chodím pravidelně každý půlrok a jsem ráda, že se to hlídá. MUDr. mi řekl, že na tuhle nemoc 100% neumřu, tak mu věřím ![]()
Výsledky po té konizaci byly v pořádku, tzn. žádné bujení ani rakovina, takže vše podchyceno krásně včas. Ptala jsem se doktora, co by se dělo, kdyby výsledky po konizaci nebyly dobré a on mi řekl, že by mě stejně nechali nejdříve otěhotnět. Víc už jsem se po ničem nepídila, vše bylo OK. Jen na výsledky se čeká myslím pár týdnů, tak je to dlouhé. Ale oni lékaři už u té konizace většinou vidí, zda je to podchyceno včas. Už před konizací mi doktro bral nějaký vzorek z čípku, tak už z něj bylo něco vidět.Já chodila pravidelně na gyndu, tak to bylo dobré.
Držím palce
.
Tak proběhne to v termín kdy tě objednají… Já čekala cca měsíc (a to se můj gynekolog divil že mne vzali tak rychle). Nepochopila jsem trošku co myslíš tou rychlostí ![]()
ahojky, doporučila bych ti toto:
http://www.novyobzor.cz/…0/5/4-IMUNEX
Imunex, užívej ho, pokud nejsou výsledky moc špatné, rozhodně bych si ho pořídila, minimálně 3 lahvičky a brala ho - jako tehdy já a výsledek? nikam jsem nemusela:-). Nastartuje to imunitu, takež se s tím popere:-). Klidně napiš panu Kolárovi, který ho vyrábí, uvidíš. Účinkuje, znám případy známých, které nikam po užívání tohoto preparátu nikam nemusely:-).
tak to ten měsíc, by bylo ideální, abych se nějak psychycky připravila, ach jo ![]()
Ahoj, jsem 14 dní po konizaci. Ničeho se neboj, nic to není. Taky jsem byla poprvé v narkoze, strašně jsem se bála, než se stačíš rozkoukat na sále, tak už spíš. Po narkoze mě zavezli rovnou na pokoj, 4× změřil tlak, za dvě hodiny mi donesli večeři a pití…nebylo mi vůbec nic,a ni mě nic nebolelo. Cvhilku jsem i přemýšlela, jestli mě fakt operovali
). Je to krátkodobá narkoza, vůbec mi poní nebylo zle…
Jen vzhledem k tomu, že jsi snažilka, pokud jsem dobře pochopila, tak špatné výsledky cytologie by neměly být jako jediné směrodatné ke konizaci. Já byla ještě na biopsii (vynětí kousíčku čípku - to pak poslali na histologii) a na kolposkopii (vyšetření čípku mikroskopem).No a na konizaci mě poslali, protože ta biopsie dopadla špatně CIN III. Tak aŤ ti to dobře dopadne a fakt se neboj
).
Jo a mě vzali na operaci do měsíce od zjištění špatných výsledků biopsie. Ale všude je to jinak.
Janka75 píše:
Ahoj, jsem 14 dní po konizaci. Ničeho se neboj, nic to není. Taky jsem byla poprvé v narkoze, strašně jsem se bála, než se stačíš rozkoukat na sále, tak už spíš. Po narkoze mě zavezli rovnou na pokoj, 4× změřil tlak, za dvě hodiny mi donesli večeři a pití…nebylo mi vůbec nic,a ni mě nic nebolelo. Cvhilku jsem i přemýšlela, jestli mě fakt operovali). Je to krátkodobá narkoza, vůbec mi poní nebylo zle…
Jen vzhledem k tomu, že jsi snažilka, pokud jsem dobře pochopila, tak špatné výsledky cytologie by neměly být jako jediné směrodatné ke konizaci. Já byla ještě na biopsii (vynětí kousíčku čípku - to pak poslali na histologii) a na kolposkopii (vyšetření čípku mikroskopem).No a na konizaci mě poslali, protože ta biopsie dopadla špatně CIN III. Tak aŤ ti to dobře dopadne a fakt se neboj).
Jo a mě vzali na operaci do měsíce od zjištění špatných výsledků biopsie. Ale všude je to jinak.
já jsem byla v nemocnici a tam mi dva kousíčky odřízly a z toho dělali ty testy, taky prý III, já se bojím i aby něco nebylo špatně a já mohla mít pak děti, zrovna teď se mi to fakt nehodí, chtěli jsme miminko, já si přála bát mladá matka, i když už teď to jaksi nestíhám, a pak asi tak rok čekat říkal doktor
ale za všechny informace moooc děkuji, z internetu toho moc nevyčtu, vždycky je nejlepší od někoho,kdo to zažil…každopádně v úterý se dozvím víc ![]()
viky23 píše:já jsem byla v nemocnici a tam mi dva kousíčky odřízly a z toho dělali ty testy, taky prý III, já se bojím i aby něco nebylo špatně a já mohla mít pak děti, zrovna teď se mi to fakt nehodí, chtěli jsme miminko, já si přála bát mladá matka, i když už teď to jaksi nestíhám, a pak asi tak rok čekat říkal doktor![]()
ale za všechny informace moooc děkuji, z internetu toho moc nevyčtu, vždycky je nejlepší od někoho,kdo to zažil…každopádně v úterý se dozvím víc
Důvod proč by jsi nemohla mít děti tu snad ani není
, moje setra, švagrová a další dvě kamarádky mají děti i po konizaci. Vzhledem k tomu, že chceš mít děti budou určitě doktoři postupovat velice konzervativně a sežíznou jen tu nejnutnější část, neboj. A rok není tak dlouhá doba, aby jsi nemohla bát mladá maminka, a kdyby jsi si už nepřipadala jako mladá maminka, rozhodně budeš maminka zdravá
. To je určitě důležitější
. Do jaké jdeš nšmocnice, jestli se můžu zeptat?
děkuji, jsi moc hodná, žiju v Rakousku, jdu do nemocnice v Mistelbachu, myslím, že zdravotnictví tady je určitě na mnohem lepší úrovni jak u nás(srovnávám se Znojmem), tam radši na operaci nikdo nechtěl, radši jezdili do Ivančic, tam už je to dobré, jinak Znojmo děs a hrůza, bráchovi jako děcku podělali nohu, dodnes ji má o několik centimetrů kratší a ještě tam chytl žloutenku a vši, chápeš to?? v nemocnici!! ale tak dnes se snad už vši nevyskytují, ale čisto nějak extra tam není dodnes, aspoň to, že mě to potkalo tady a ne ještě u náš v ČR ![]()
ahoj, já byla na konizaci před rokem, měla jsem to trochu komplikovanější o opakovanou hospitalizaci kvůli krvácení, histologie taky nedopadla dobře, měla jsem jít na reoperaci, ale naštěstí se po dalších biopsiích ukázalo, že se to odhojilo.
No a žádný strach - mám doma už měsíc a půl starou holčičku, otěhotněla jsem prakticky hned jak jsem se mohla snažit, bez problémů, celé těhotenství. Ani jsem se neotevírala takže se opravdu není čeho bát.
držím palečky ať to máš brzy za sebou a máš klídek, vím jak je to stresující, ale opravdu je to jen banální zákrok
taky moc dekuji, ono to hodne pomuze kdyz o tom budu neco vedet, a taky jak jste to ktera zvladly, myslim ze to zvladnu, nebo budu muset zvladnout, jen me mrzi, ze mam tedka po snazeni ![]()
Ahoj holky, byla jsem 28.6. na konizaci, tak se chci tady ještě zeptat, jak dlouho jste po zákroku špinily? já od začátku slabě růžově a teď 2 dny už do hněda, doufám že není nic špatně? třeba sem nakouknete a poradíte, děkuji ![]()