Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj..ozivuji diskuzi a chtěla bych se zeptat..jak dlouho je opravdu nutne, nemit po konizaci cipku pohlavni styk? Ja jsem po Konizaci uz skoro 5 tydnu a tak nejak bych uz moc chtela…
Me bylo receno, ze mam sestinedeli, kdy mam byt bez sexu. Jenze co jsem tak ruzne cetla a slysela, tak vsude rikaji jinou dobu. Nekde i jen 3 tydny. Kazdopadne 1-2 mesice s prezervativem.. co myslite, pokovad uz ani nespinim, myslite, ze bych uz mohla, kdyz je to uz tech 5 tydnu po? Samozrejme pro jistotu s prezervativem…? Pokud je teda i ten kondom opravdu nutny, radsi bych bez nej…
Ahoj, určitě jsem nečekala takovou dobu, ale přesně ti toto neřeknu, byl rok 2005. Proč s kondomem? To vím 100%, že jsme nepoužívali, mám na něj alergii. Dej si pozor ale na jednu věc, po zákroku se dá snadněji otěhotnět, upozornovali mě na to hned po poraci. My se snažili cca rok a nic a po konizaci to bylo hned.
Já myslím, že s kondomem 5týdnů je ok, když to nebude nějaká ultradivočina…
Holky diky
tak to dame..:-) @jjelena no ja beru antikoncepci. Myslis, ze i pres to je riziko na otehotneni?? A ten kondom teda neni nutnosti? Tak to je fajn..akorat si me ted trochj vydesila tim otehotnenim:-D :-/
Já antiko nebrala, snažili jsme se o dítě. S tím kondomem jsem si 100% jistá, nesnáším je a určitě bych neriskovala vyrážku po zákroku. Držím palce,
@jjelena dekuju. Budu tedy spolehat na tu antikoncepci..snad nezklame;-) diky
Já bych bez kondomu do toho šla až po 6ti nedělí ať si tam nezaneseš nějakou infekci, není to dohojené, ale s kondomem jo
Ahoj holky, mohu se zeptat, jak dlouho po zákroku jste byly na neschopence? děkuji za odpověď
Ahojky, oživuji diskuzi, protože m vrtá hlavou co tu čtu. Po posledním SP mi cytologie vyšla špatně a doktor si mě pozval 3 týdny na to do ordinace, kde mi vše vysvětlil a doporučil vzhledem ke snažení se o mini, operaci ihned. Objednal mě na kliniku, kam sám dojíždí operovat. Na konizace jsem byla 11.5.18 a teď to co mi není jasné, všude čtu jak šla holka do nemocnice, druhý den byla na operaci a následující den a nebo i za několik dní ji pustili domů. Já tam dorazila na 6:30 v 10 jsem šla na sál. V 10:40 jsem už byla na pokoji a ve 13 hodin mě propustili domu. Samozřejmě, že jsem musela mít odvoz. Jen mi dali instrukce jak naložit s tou tamponádou. Proč se někde zůstává dýl a někde nemusí?
@drad No, nemyslím, že by se všude s konizací bylo několik dní, častější je právě ta varianta ráno nástup odpoledne pryč. Ale zas není problém domluvit to a zůstat tam do druhého dne, třeba když člověk nemá odvoz.
@j.a.n.i1 píše:
@drad No, nemyslím, že by se všude s konizací bylo několik dní, častější je právě ta varianta ráno nástup odpoledne pryč. Ale zas není problém domluvit to a zůstat tam do druhého dne, třeba když člověk nemá odvoz.
Tak co jsem četla na různých diskuzích na netu, tak tam jsem snad ani nenarazila na variantu ráno operace, odpo odchod domů
Já jsem měla nástup až v den konizace a druhý den domů, ale kamarádce to třeba taky dělali v jiném zařízení ambulantně - ráno nástup - odpoledně domů.
Záleží asi i na konkrétním zařízení
@drad Teda já šla druhý den až domu. V pondělí v 7 nástup okolo 11 na sál a druhý den po vyzitě domu. Asi záleží na určité nemocnici
Ahoj
Už jsou tu starší příspěvky, tak jsem si říkala, že přispěju svým, čerstvějším. Byla jsem na konizaci asi před dvěma dny. Už asi dva roky mi na čípku vycházely změny LSIL, které jsme jen sledovali. Letos v únoru se změnily výsledky na HSIL. Proto jsem šla na onko gyndu, kde mi udělali kolposkopii a další cyto. Výsledky byly HSIL s tím, že na čípku prý buňky opravdu jsou a docela dost. Biopsie prokázala CIN 2, což není to nejhorší - jedná se o středně těžkou dysplazii buněk
. Rozhodla jsem se tedy ještě chvíli počkat, neb mi je 26 a nemám děti. A každý zásah může něco znamenat. Po půl roce stále byly výsledky HSIL. A tak jsem šla na konizaci v Praze na Vinohrady. Byli všichni moc milý, doporučuju! Ten samý den jsem šla domů, probíhalo to v celkové narkóze. Po převozu na pokoj jsem měla šílené bolesti, museli mi do kapačky dát něco na bolest. Přitom ostatní byli naprosto v pohodě, ale já brečela bolestí… Léky zabraly, chvilku jsem ležela - sestra vysvětlovala postupy a odpoledne jsem jela domů. Druhý den bolesti byly mnohem lepší, bolí to už málo. Co jsem ale nikde nečetla! Trochu mě spálili zvenku, na pysku u vchodu do pochvy. To mě teď bolí strašně, daleko víc než bříško po zákroku. Ale někde jsem četla, že je to docela častý. Jak to dělají tou elektrickou kličkou, asi se to občas stane. Máte někdo zkušenost? Co si na to dáváte? Já zatím jen Hemagel a asi tam zavolám. Jinak výsledky budu mít za 2 týdny z histologie. Paní se mnou na pokoji byla už podruhé, protože jí tam něco zbylo. Takže to taky asi není ojedinělý případ, že se chodí i dvakrát ![]()
Ahoj,já už jednu konizaci mám za sebou a to jsem byla v 17tt, měla jsem CIN III, teď po 7mes jdu znovu,ale už aspoň vím co mě čeká. Zákrok mám naplánovaný na 10/7. Vůbec se nebojím,jenom nevím jak zvládnu 4dny v nemocnici bez moji holčičky
.
Mon.