Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Co ja vim, tak kontokorent musi byt jednou rocne vyrovnany. Zrovna nedavno jsem to resila. Ale ja mam kontokorent u Ceske Sporitelny.
Ve smlouvě mám minimální měsíční kreditní příjem:7500kč takže stačí půlka teda jen ted nevím jestli do plusu nebo ta půlka z té mínusové částky
S GE neporadím, já mám jinde. Půlka je určitě z mínusové částky - tedy z 15tis.
@xFelli moc děkuji takže když k tomu 12tému budu v mínusu těch 7500kč tak by vše mělo být v pořádku ![]()
Není to tak, že ti na účet musí měsíčně chodit minimálně 7500 Kč a v mínusu můžeš být klidně těch 15 tisíc?
@elpiska píše:
Není to tak, že ti na účet musí měsíčně chodit minimálně 7500 Kč a v mínusu můžeš být klidně těch 15 tisíc?
přesně tak ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o radu, zřídila jsem si kontokorent k 12.dni v měsíci do -15000kč a dneska jsem šla do mínusu ale jen o 1000kč zatím kdy to tam musí být dorovnané do + toho 12-tého nebo 15-tého moc děkuji za info, a ještě jedna otázka kontokorent musíte min. jednou měsíčně dorovnat aspon do půlky? takže do když budu v plusu + 5tisíc? tak to bude stačit?
moc děkuji za radu
Dobrý den, na stránkách GE v častých dotazech je uvedeno, že kontokorent (vyjma studentského) není třeba dočerpat do nuly. Lze být tedy v mínusu neustále. Ale ve všeobecných podmínkách https://www.gemoney.cz/…13-12-31.pdf (bod 19)
je psáno, že nejméně jednou za rok na jeden celý den musíte být v plusu. Tak opravdu nevím. 7500 Kč je částka, která musí měsíčně přitéci na Váš účet. Do těchto příchozích transakcí se nepočítají převody mezi Vašimi účty u GE (bod 18). Podmínku tedy lehce splníte, pokud si převedete peníze třeba z účtu u jiné banky, peníze od od třetích osob, vklady na účet - v souhrnné výši 7500 Kč za měsíc.
Prosím o radu, zřídila jsem si kontokorent k 12.dni v měsíci do -15000kč a dneska jsem šla do mínusu ale jen o 1000kč zatím kdy to tam musí být dorovnané do + toho 12-tého nebo 15-tého moc děkuji za info, a ještě jedna otázka kontokorent musíte min. jednou měsíčně dorovnat aspon do půlky? takže do když budu v plusu + 5tisíc? tak to bude stačit?
moc děkuji za radu