Kontokorentní vs. banka

17
23.7.15 08:37

Kontokorentní vs. banka

Ahoj, s přítelem jsme se dohodli, že si zřídím na účtě kontokorent, protože chceme měnit okna… No, tak jsem se včera vydala do banky a ejhle, neschvaleno, a paní mi ani nebyla schopna říct proč. Když jsme se původně ptali, tak chtěli obrat alespoň 5000,– což tam mám kolem 8 - 10 000,–. Paní říkala, že si myslí, že to nejde kvůli tomu, že jsem na RP, ale jistě to neví. To bylo GE Money. Jaké máte zkušenosti vy? Přemýšlím, že změnim banku, máte nějaké doporučení? Ještě poznamenam, že nejde o nějakou závratnou výšku kontokorentu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6026
23.7.15 09:10

Co si pamatuju, tak GE byla jedna z bank, kde půjčovali celkem snadno… takže bych být Vámi spíš začala na okna šetřit. Banka nikdy nesdělí důvod, proč byla půjčka zamítnuta, vyhne se tím nařčení z možné diskriminace. Možná můžete zkusit podat žádost znovu, ale na nižší částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
23.7.15 09:35

A nemůže si ho zaridit partner. Určitě má větší příjem a nebude to problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.7.15 09:37

No šetřit, ono se ti líp řekne než dělá, něco samozřejmě máme, ale jde o to, že kdybychom potřebovali doplatit, tak po tom muzeme sáhnout… No právě paní se mě ani neptala na kolik ho chci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6026
23.7.15 09:45

U KTK se dost hledí na historii účtu. Pokud přejdete k jiné bance, tak počítejte (pokud vůbec takovou půjčku získáte) s výší max. 5 tisíc. Což je, jak jsem pochopila, dost málo.

Jak psala jakuve, zažádat může partner, pokud má svůj účet nějakou dobu (dejme tomu mi. rok a chodí mu tam výplata). Pokud má krátkou dobu, ale chodí mu tam výplata, může zkusit požádat o spotřebitelský úvěr. Tam se ale budou posuzovat příjmy celé rodiny, tzn. vyjde najevo to, že tam bydlíte spolu a vy máte příjem pouze ve výši příspěvků na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
23.7.15 09:48
@Smillky píše:
No šetřit, ono se ti líp řekne než dělá, něco samozřejmě máme, ale jde o to, že kdybychom potřebovali doplatit, tak po tom muzeme sáhnout… No právě paní se mě ani neptala na kolik ho chci…

To mas asi pravdu, ale pokud si nechcete nechat schválit vysokou částku, tak je asi lepší si našetřit :nevim: Pokud nejste schopni našetřit, tak jak chcete potom částku na úctě dorovnat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.7.15 09:52

U kontokorentu hodně koukají na předchozí historii, takže stačí, když jsi např. pár měsíců zpátky vlítla do mínusu (např. poplatkama) a už je to důvod pro neschválení kontokorentu.
Jinak s kontokorentem nebývá problém např. u Rajfky (já k ní „přešla“ po spojení Raiffeisen banky a eBanky) - navíc po, nevím přesně kolika, možná dvou měsíčních obratech, nabízí možnost kontokorentu jen přes kliknutí na internetovém bankovnictví, takže žádné dokládání příjmů (banka řeší pouze obrat na účtu), elektronické podepsání smlouvy a peníze máte na účtu k dispozici za chvilku.

Jinak se přiznám, že bych být vámi raději využila nějaký spotřebitelský úvěr než kontokorent, on totiž vychází celkem draho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.7.15 09:56

@Smillky jo a taky ještě záleží, co si napsala do žádosti o kontokorent. Jestli jsi např. psala jen své příjmy, jakože s chlapem nežijete, tak oni počítají dvě osoby (tebe a dítě) na tu osmičku rodičáku, a tam samozřejmě spočítají, že ti nepůjčí nic, protože se blížíš životnímu minimu. A to ti udělá každá banka.

Proto jsem ráda za tu mou Rajfku, jednotlivé příjmy je nezajímají, jen obrat, a máme nabídku na kontokorent/spotřebitelák/kreditku dle celkového obratu na účtu (moje i partnerovo zaměstnání, brigáda, občasné přivýdělky,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
23.7.15 17:37

Tak jsi na rodičáku, co čekáš, že ti schválí? Navíc, na žádný úvěrový produkt není právní nárok, tak se nemusíš vůbec rozčilovat, že ti ho neschválili. A že ti paní neřekla, proč ti ho neschválili? Ona to ta paní nejspíš ani neví. Pracovníci na přepážkách do schvalovacího porocesu nevidí. A to, že se tě neptala na výši kontokorentu může být tím, že byl zamítnut dřív, než se vůbec dostala k vyplňování konkrétní částky.
Jinak, jestli ti nepůjčí v GE, tak nevím, která jiná banka… Ať to zkusí sám přítel
Navíc, jak už tu někdo psal, kontokorent je jeden z nejdražších úvěrových produktů. Ale chápu, že je dobrá ta možnost využít ho nebo nevyužít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.7.15 00:47

No jsem na rodičaku a mám ještě poloviční úvazek… Přítel účet nemá, do teď ho nijak nepotreboval, zaměstnavatel mu dává výplatu „na ruku“… No chtěli jsme si ho zřídit spíš jen pro sychr, na okna nám snad to co máme stranou dá, ale nedejboze aby se něco vy… Do příjmů se mě ptala kolik chdi na účet a kolik je celkový příjem domácnosti. No nejde mi to do hlavy i kvůli tomu, že syn od známých si po škole zřídil účet(teď nevím kde) a v pohodě mu priklepli kontokorent i když neměl příjmy žádný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
24.7.15 07:41

Jj ja si take mohla vzit kontokorent jako student i jako nepracujici, tak jsem trosku prekvapena, ze vam to zamitli :roll: Mozna je to ale tim, ze tehdy mela pristup na ucet i moje mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
24.7.15 07:51

@Smillky Jsi na RD, plus mate male prijmy. Nejen pro GE jsou maminky na RD pro pujcku (coz defakto kontokorent je) tabu.

Vydelek ti zrejme pro schvaleni nestaci, pocita se ze zivis sebe a ditko.

Pani na prepazce duvod zamitnuti nezna a znat nemuze. System ji zadost zitne bez vysvetleni.

At si pritel zalozi ucet a pak muzete resit kontokorent na nej.

Ps: zrizovala jsem si cca mesic zpet ucet u banky, ktera automaticky dava kontokorent k novemu uctu. Podminka uctu zdarma je totiz mesicni pripsani penez v radu tisicu. Jak myslis, ze jsem jako maminka na RD dopadla? :-) (nastesti jsem o nej ani zajem nemela :-) ).

• Citovat
  • Upravit
3491
24.7.15 08:22
@Smillky píše:
No jsem na rodičaku a mám ještě poloviční úvazek… Přítel účet nemá, do teď ho nijak nepotreboval, zaměstnavatel mu dává výplatu „na ruku“… No chtěli jsme si ho zřídit spíš jen pro sychr, na okna nám snad to co máme stranou dá, ale nedejboze aby se něco vy… Do příjmů se mě ptala kolik chdi na účet a kolik je celkový příjem domácnosti. No nejde mi to do hlavy i kvůli tomu, že syn od známých si po škole zřídil účet(teď nevím kde) a v pohodě mu priklepli kontokorent i když neměl příjmy žádný :think:

Chápu, že je lepší mít nějakou rezervu, když se něco takového dělá.
Ten student dostal nejspíš studentský startovací kontokorent, dělá to třeba ČS, a to až 20000 tuším. Nestudentům dávala taky, ale jen 5000. A samozřejmě zkoumá historii v registrech a podmínky jsou čím dál přísnější. Stačí se jednou na jeden den dostat někde do minusu a je to… :nevim:
Ať to zkusí přítel - založí si účet a zažádá rovnou o ktk. Nevím, které všechny banky to nabízí, vím o ČS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
24.7.15 08:53

@Salvaje Ta takhle jsem to mela asi ja…jako student jsem si od ceske sporitelny vzala 10tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
24.7.15 09:07
@Sini píše:
@Salvaje Ta takhle jsem to mela asi ja…jako student jsem si od ceske sporitelny vzala 10tis.

Jj. Dělá studentské kontokorenty a studentské kreditky. Konťáky na 20000 (nebo 25000?) a kreditky na 10000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel