KONTROLA

480
26.9.10 12:00

KONTROLA

Ahojky vsem,holky chci se zeptat jak probiha kontrola ve 12tt?Ceka mne ultrazvuk,odbery?Predem diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
26.9.10 12:08

Asi jak kde, u nás bylo obojí, ještě pak vyšetření jako takový, ale na krev byla žádanka a s tou se šlo zas do jinýho patra a v jinej den, než pak byla poradna, v poradně dělala dr vnitřní vyšetření. A pak zas úplně jiný den byl ten první velký UZ, protože ten dělal doktor, co k naší dr jednou týdně dojížděl a ordinoval a maminy tam houfně chodily na velký UZ. Ale vše spadalo do plus mínus stejného týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
26.9.10 12:08

Mně dělali UTZ a odběry na krevní obraz a pohlavně přenosné choroby :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
26.9.10 12:10

Mě třeba první UTZ dělali až ve 20tt, je to všude jiné, ani screening mi nedělali, jen triply..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
26.9.10 12:13

mne prave delal dr.ultrazvuk na zacatku 9tt tak nevim jestli bude delat i ted v tom 12tt?a jinak teda vnitrni vysetreni+ten ultrazvuk se dela a krevni odbery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
26.9.10 12:23

me delala ultrazvuk v 7tt,pak v 9tt,a ve 12tt, pak jsem tam chodila kazdy mesic,tak to mi delala pokazde, a az ke konci myslim naposledy nekdy ve 30tt, a potom jsme poslouchaly srdicko.
segry gynekolog zase ultrazvuky delal pri kazde navsteve az do konce,a delal vsemozny vysetreni,to jsem ani ja nemela,co ma segra.
ted ti asi ten ultrazvuk udela a posle te na krev na testy.

• Citovat
  • Upravit
10351
26.9.10 12:28

Pokud jsi měla uz v 9t, tak byl vnitřní, ne? Ten velký UZ byl jiný v tom, že byl dělaný přes břicho a doktor si tam přepínal obrazy, takže viděl mímo z různých stran. Tak bych řekla, že tě ještě čeká ten UZ přes břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
26.9.10 12:50
zuzouš píše:
Pokud jsi měla uz v 9t, tak byl vnitřní, ne? Ten velký UZ byl jiný v tom, že byl dělaný přes břicho a doktor si tam přepínal obrazy, takže viděl mímo z různých stran. Tak bych řekla, že tě ještě čeká ten UZ přes břicho.

Jojo byl to ten vnitrni v tom 9tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
26.9.10 14:46

Ono záleží jestli na to tvůj doktor má certifikát, ten velký UTZ pro NT screening mohou dělat jen akreditovaná pracoviště. Takže já na něm třeba byla v porodnici, ale není podmínkou, že tě tam doktor musí poslat, není to zatím ještě zcela standardní vyšetření, ač je výrazně přesnější než triply a většinou se doplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6216
26.9.10 14:58

ve 12 týdnu se dělá měření NT-je to převážně na dawnův syndrom-před tím by ti odebírali krev v 10 týdnu-výsledky se pak porovnávájí a podle toho je celkový výsledek.Ale jak už tady někdo psal,nedělá to každý Dr-musí mít akreditaci-taky jsem byla v nemocnici.A je pravda,že ne každý Dr tě na to pošle,ale čeká do 16 týdne na krev,která ale prý bývá často falešně pozitivní a pak se musí na odběr plodovky…No a pak už tě(jako mě teď)čeká ultrazvuk velký ve 20 týdnu.Jo a nedoplácela jsem nic!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí