Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Máte některá zkušonost s výtokem na začátku těhu? Mám výtok od začátku, barva bílá káva (béžová), někdy hodně řídký a nažloutlý a z toho zase až do žmolek. Kvůli tomu jsem začala užívat utrogestan perorálně, ale nezdá se mi,že by to nějak pomohlo.Občas mě k tomu potrápí i svědění. Na ko mám jít ve středu, tak nevím jestli se tam nemám raději nacpat už v pondělí
.Nemám z toho vůbec dobrý pocit, snad nemusím mít strach o mimi.Děkuju za odpovědi.
Vytok na zacatku tehotenstvi bile barvy nebo kremovy a hustsi nebo obcas i ridsi je zcela normalni, ba naopak je to dalsi pruvodni jev tehotenstvi, takze bud klidna
Jestli jsi kvuli tomu zacala brat utrogestan (coz teda nechapu, ktery doktor ti ho na vytok predepsal), tak ho v klidu vysad, nemluve o tom, ze pri uzivani usty ma vedlejsi ucinky jako je nevolnost a hrozna ospalost. Pohodove tehotenstvi preji ![]()
vodaziva píše:
Vytok na zacatku tehotenstvi bile barvy nebo kremovy a hustsi nebo obcas i ridsi je zcela normalni, ba naopak je to dalsi pruvodni jev tehotenstvi, takze bud klidnaJestli jsi kvuli tomu zacala brat utrogestan (coz teda nechapu, ktery doktor ti ho na vytok predepsal), tak ho v klidu vysad, nemluve o tom, ze pri uzivani usty ma vedlejsi ucinky jako je nevolnost a hrozna ospalost. Pohodove tehotenstvi preji
Ne ne, utrogestan jsem dostala na udržení, ale mysleli jsme s dr,že ten výtok nám způsobuje právě vaginální podávání utro.,tak jsme přešli na baštění.Já spíš myslím,že mám kvasinky, protože jsem včera měla výtok žluto-malinko růžový.Já na ty mrchy trpím i mimo těhu
Tak jestli na kvasinky trpis, tak si zajdi radeji k dr na kontrolu. Rozhodne to ted neni ale nijak ohrozujici pro mimusko, takze se neboj
Ten vytok, jaky popisujes, mi proste prijde normalni, ja ho mam taky a svagrova, ktera je ted tehotna, taky. Jeste jsme to spolu probiraly, ze nosime radeji slipove vlozky. Ale treba ti nekdo dalsi zase poradi jinak.
Rozalinko já trpím výtokem od začátku. Je t dost nepříjemné, ale co se dá dělat. Pokud by tě to hodně svědilo, tak běž určitě k Dr. dříve, může to být klidně nějaká kvasinka.
Také nedoporučuji nosit slipovky. Nejsou moc prodyšné a není to dobré.
Přeji pohodové těhotentví ![]()
Výtok je v těhu normální, ale pokud svědí, může to být kvasinka. Utrogestan rozhodně nevysazuj… bere se na podporu těhu, způsobuje, že děložní sliznice roste rychleji a embryjko se v ní lépe uchytí. A k dr.si zajdi a netrap se svěděním.
M-a-j-a píše:
Rozalinko já trpím výtokem od začátku. Je t dost nepříjemné, ale co se dá dělat. Pokud by tě to hodně svědilo, tak běž určitě k Dr. dříve, může to být klidně nějaká kvasinka.
Také nedoporučuji nosit slipovky. Nejsou moc prodyšné a není to dobré.
Přeji pohodové těhotentví
Rozali ani ty tenké nejsou moc dobré.
TO já jsem si radši kalhotky vždycky vyměnila. Intimky jsou na ty kvasinky jak dělané.
M-a-j-a píše:
Rozali ani ty tenké nejsou moc dobré.
TO já jsem si radši kalhotky vždycky vyměnila. Intimky jsou na ty kvasinky jak dělané.
Ahoj,já bych bez vložky teda taky nedala ani ránu,trápí mě kvasihka celé těhu a dokonce jsem ze slipovek musela přejít na normální velikost,páč slipovka to nepobrala
Zajdi si kdoktorovi ať ti něco dá a zbytečně se netrap,mě ze začátku,když to nebylo ještě tolik rozjetý pomáhal výplach rosalginem,to byla fakt úleva,ale jen uleví,nikoli vyléčí ![]()
Rozalinko tak já jsem se slipovkou trpěla, protože mě to bylo nepříjemnéé, když jsem ji neměla, tak to bylo v pohodě. Taky jsem měla vždycky náhradní kalhotky ![]()
No já ho měla a mám spíše bílý nebo lehce nažloutlý.
Zkus zajít k Dr. a uvidíš co ti řekne.
Jo až přestaneš brát utrogestan, tak si myslím, že ten výtok trochu poleví. Já teda utrouš v těhotenství nebrala, ale když jsem ho brala kvůli nepravidelné mS, tak jsem měla taky větší výtok. Taky jsem ho polykala.
Tak jsem psala dr o tom mém výtoku a napsal mi, abych si začala utrogestan zase zavádět. Asi má strach, abych nepotrácela.Tak jsem ho musela uklidnit,že to není tak hrozné
. On je co se mě týče plašánek. Tak mě vystresoval i když jsme neměli srdíčko podle hcg.On á u mě strach kvůli té mé krvi
.