Kontrola OČR ve škole

1581
23.11.15 09:37

Kontrola OČR ve škole

Ahoj holky, mám otázku především na zasvěcené (takže někoho ze sociálky, lékařů nebo ze školství). Jak je to s kontrolou, zda dítě, na které je pobíráno OČR, dochází do školy? Než mě někdo začne napadat, ptám se, protože mám dvě děti a na jedno jsem měla napsáno OČR, než se vyzdravil, do té doby to chytlo druhé dítě a tak musím zůstat zase s ním. Tak než ukončovat ten jeden, posílat do práce listečky a já nevím co, využila bych těch 9 dní i na doléčení druhého dítka. Akorát nevím, jestli z toho můžou či nemůžou být problémy, že ten první, na kterého je to psáno, je už ve škole. Jak je to tedy s kontrolou? Děkuji moc za přínosné reakce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
397
23.11.15 09:43

OČR je placeno od 1. dne, nijak si nepomůžeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
23.11.15 10:20

To není o penězích. To je o tom, že se mi nechce s malým běhat zase k doktorce a na poštu, poslat do prace ukončení a počátek nového OČR, když mi to přijde zbytečné. Je to sice jen rýma a kašel, ale je dost unavený a venku je kosa, takže pokud si to tímto můžu zjednodušit a nikam ho netahat, proč bych to neudělala. Stát tím nikterak neokrádám. V podstatě jde o jméno na papíře, ale nerada bych měla nějaké problémy, proto potřebuji vědet, jak to je s kontrolou docházky do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.15 10:31

@aklusim Nemyslím si, že by zrovna tohle někdo řešil. Leda na udání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.11.15 12:43
@aklusim píše:
Ahoj holky, mám otázku především na zasvěcené (takže někoho ze sociálky, lékařů nebo ze školství). Jak je to s kontrolou, zda dítě, na které je pobíráno OČR, dochází do školy? Než mě někdo začne napadat, ptám se, protože mám dvě děti a na jedno jsem měla napsáno OČR, než se vyzdravil, do té doby to chytlo druhé dítě a tak musím zůstat zase s ním. Tak než ukončovat ten jeden, posílat do práce listečky a já nevím co, využila bych těch 9 dní i na doléčení druhého dítka. Akorát nevím, jestli z toho můžou či nemůžou být problémy, že ten první, na kterého je to psáno, je už ve škole. Jak je to tedy s kontrolou? Děkuji moc za přínosné reakce. :kytka:

Včera jsem založila úplně stejné téma, akorát se teda jedná o školkové dítě. A správně bys s tím měla mít morální problém, takže se aspoň styď!!!
 https://www.emimino.cz/…rankovani/9/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
23.11.15 12:54

@marmelada78 morálně? To nechápu proč? Že kvůli jménu na papíře nechci tahat nemocné dítě po venku? Tak to jooo, to už se teda fakt stydím :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
23.11.15 12:58
@aklusim píše:
@marmelada78 morálně? To nechápu proč? Že kvůli jménu na papíře nechci tahat nemocné dítě po venku? Tak to jooo, to už se teda fakt stydím :roll: :lol:

Navíc jsem se koukala na tvé téma a rozhodně není totožné, neboť já nemocné dítě necpu do školy, že :? 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.15 13:04
@marmelada78 píše:
Včera jsem založila úplně stejné téma, akorát se teda jedná o školkové dítě. A správně bys s tím měla mít morální problém, takže se aspoň styď!!!
https://www.emimino.cz/…rankovani/9/

No, ono to není úplně stejné. Tady zakladatelka má druhé dítě opět nemocné a stejně by na něj dostávala ty peníze. Chce si jen odlehčit papírování.

Tys už žádné dítě nemocné neměla, ale chtěla jsi, aby nemusel být manžel na neplacených dnech neschopenky a dobral si placenou OČR na svou nemoc, přičemž je dítě už ve školce.

Je to jiné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.15 13:05
@aklusim píše:
Navíc jsem se koukala na tvé téma a rozhodně není totožné, neboť já nemocné dítě necpu do školy, že :? 8o :roll:

@marmelada78 to téma jen obnovovala. Ona měla manžela na OČR s dítětem, dítě se uzdravilo, chtěla ho dát do školky, ale onemocněl manžel, takže chtěla, aby nezůstal doma zadarmo. Asi. Tam ten morální problém vidím, u tebe ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.11.15 13:24
@Bábrdl píše:
@marmelada78 to téma jen obnovovala. Ona měla manžela na OČR s dítětem, dítě se uzdravilo, chtěla ho dát do školky, ale onemocněl manžel, takže chtěla, aby nezůstal doma zadarmo. Asi. Tam ten morální problém vidím, u tebe ne.

Mně je prosímtě úplně jedno že bude doma zadarmo, jde o to, že je nemocný (stejně jako druhé dítě této zakladatelky), a je ve stavu kdy prostě nedojede ke své doktorce ani pro neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.11.15 13:25
@aklusim píše:
Navíc jsem se koukala na tvé téma a rozhodně není totožné, neboť já nemocné dítě necpu do školy, že :? 8o :roll:

Mé dítě je ale naprosto zdravé, tak šlo do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
23.11.15 13:30

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.15 13:46
@marmelada78 píše:
Mně je prosímtě úplně jedno že bude doma zadarmo, jde o to, že je nemocný (stejně jako druhé dítě této zakladatelky), a je ve stavu kdy prostě nedojede ke své doktorce ani pro neschopenku.

Já to chápu, ale prostě to není stejná situace :nevim:

Mimochodem, pro tyhle účely je tady možnost odložení neschopenky, zavoláš k doktorce, že je ti fakt blbě, domluvíte se, že přijdeš za tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.11.15 14:31
@Bábrdl píše:
Já to chápu, ale prostě to není stejná situace :nevim:Mimochodem, pro tyhle účely je tady možnost odložení neschopenky, zavoláš k doktorce, že je ti fakt blbě, domluvíte se, že přijdeš za tři dny.
Hele, já se fakt nechci hádat. Samozřejmě o té možnosti s neschopenkou zpětně víme. Nešlo o nic jiného, než KDYŽ UŽ má to OČR, tzn. je omluven v práci, tak bez dalšího cestování, papírování, telefonování, ve stavu jakém je, využít zbývající dva dny na vyblití a uzdravení. Jako fakt je to nemorální? a v momentě, kdy vedle blijícího manžela bude dřepět naše dítě, pak to už je „v pořádku“? Prostě moc nechápu co je na tom tak pobuřujícího. Mně přijdou nemorální úplně jiné věci. Ale fakt nemám v úmyslu se dohadovat. Jen mě zajímalo, jestli existuje nějaký mechanismus který by to zjistil.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat