OČR - kdo sepíše

23081
22.11.15 15:29

OČR - kdo sepíše

Ahoj holky, jsem od patku ve spitale po cisari. Starsi deti mi hlida doma mamka, ktera potrebuje mit napsane očr, aby mela uvolneni z prace, jinak bude muset vzit dovcu na po-st… Trvale pobyt ma jinde, ale pry staci napsat do papiru moje adresa, ze na te pecuje o kluky pro pripadnou kontrolu. Vystavi to muj obvodak a nebo tady ve spitale si mam pozadat? A jake info se do toho vse vypisuje? Nemam s tim vubec zkusenost… Diky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31291
22.11.15 15:58

Nemůže si vzít očr jen člověk, co s vámi žije ve společné domácnosti?? Kolik je mladším dětem? Jestli jsi na rodičovské, tak pokud vím, si na děti ani nikdo jiný očr psát nemůže, protože ty jsi pečující (a nechodíš do práce)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
22.11.15 16:04

Já když jsem chtěla OČR pro mojí mamku, tak mi dr říkala, že musí žít ve společné domácnosti, jinak nelze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
22.11.15 16:05

Tak jsem našla toto:
Podmínky nároku na ošetřovné § 39
(1) Nárok na ošetřovné má zaměstnanec, který nemůže vykonávat v zaměstnání práci z důvodu
a) ošetřování
1. dítěte mladšího 10 let, pokud toto dítě onemocnělo nebo utrpělo úraz, nebo
2. jiného člena domácnosti29), jehož zdravotní stav z důvodu nemoci nebo úrazu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou, nebo členky domácnosti, která porodila, jestliže její stav v době bezprostředně po porodu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou, nebo
b) péče o dítě mladší 10 let, protože
1. školské zařízení nebo zvláštní dětské zařízení, popřípadě jiné obdobné zařízení pro děti, v jehož denní nebo týdenní péči dítě jinak je, nebo škola, jejímž je žákem, jsou uzavřeny z nařízení příslušného orgánu z důvodu havárie, mimořádného opatření při epidemii nebo jiné nepředvídané události,
2. dítě nemůže být pro nařízenou karanténu v péči školského zařízení nebo zvláštního dětského zařízení, popřípadě jiného obdobného zařízení pro děti, v jehož denní nebo týdenní péči dítě jinak je, nebo docházet do školy, nebo
3.fyzická osoba, která jinak o dítě pečuje, onemocněla, utrpěla úraz, nastaly u ní situace uvedené v § 57 odst. 1 písm. b) nebo c), porodila nebo jí byla nařízena karanténa, a proto nemůže o dítě pečovat.

ale to nic nemění na tom, že očr si může vzít jenten, kdo je ve společné domácnosti. Takže manžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
22.11.15 16:54

@Xiraxinek jj, je tam podmínka společné domácnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
22.11.15 17:18

Aha, me totiz obvodni po tlf rekla jen to, ze je fuk, kde ma trvaly pobyt, ze se tam pise adresa, kde pecuje pro pripadnou kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
22.11.15 17:41

@Xiraxinek Ano, je fuk, kde má trvalý pobyt, ale musí s vámi tvořit společnou domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
22.11.15 17:50
@Xiraxinek píše:
Aha, me totiz obvodni po tlf rekla jen to, ze je fuk, kde ma trvaly pobyt, ze se tam pise adresa, kde pecuje pro pripadnou kontrolu.

tak se to dá řešit, není to ale košer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101837
22.11.15 18:14
@matkabagristy píše:
tak se to dá řešit, není to ale košer

Akorát při žádosti o sociální dávky na to klidně mohou přijít a babičku započítat do společné domácnosti taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
22.11.15 18:17
@j.a.n.i1 píše:
Akorát při žádosti o sociální dávky na to klidně mohou přijít a babičku započítat do společné domácnosti taky.

No jo, no. Nebo říct, že babička už s nimi nebydlí. Já fakt netuším, jak bych takvou situaci řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101837
22.11.15 18:24

@matkabagristy Já tou dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
22.11.15 18:24

Jo rozumim.. Dr to asi myslela tak, ze proste adresa se napise moje a tim to hasne. Ja to s ni vic nedomluvila, proto se ptam tady, me vezli pak uz na sal. Na soc davky mi to je fuk, beru ted jen RP, takze nic, kde se resi clen domacnosti bez TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
22.11.15 18:27

To musim jeste promyslet, nechci zadne problemy, ty jo… A pripadne to pise kdo tedy? Asi spis obvodak? Nebo spital? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
22.11.15 18:31
@j.a.n.i1 píše:
@matkabagristy Já tou dovolenou…

njn, ne všude to takhle řešit lze, ale jo. Já si třeba dovču dle libosti vybírat nemůžu, tak mě to prostě nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
22.11.15 18:32
@Xiraxinek píše:
To musim jeste promyslet, nechci zadne problemy, ty jo… A pripadne to pise kdo tedy? Asi spis obvodak? Nebo spital? :think:

dětský lékař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat