Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já byla na ultrazvuku slinivky, když mě poslali z gastroenterologie. Jinak si myslím, že můžeš chodit k nějakému sonografistovi jako samoplátce.
@Lucie Lexová na to se právě ptám, jestli je to vůbec možné na nějakou takovou kontrolu chodit, asi je, jak píše viz. níže.
Chodím na UTZ jednou za dva roky. Na krev tak po 5ti měsících.
Já mám slinivku nemocnou a pravidelně mi v gastroporadně dělají krevní testy 2× ročně, UZ 1× ročně, CT ob rok a ještě je možné udělat biopsii.
Na vyšetření na gastro chodím 2× ročně, pokecáme, prohmatá mi břicho, zhodnotí výsledky…
Abys na něco takového chodila záleží doktor od doktora, odběry Ti většina laboratoří udělá i jako samoplátci, UZ taky, ceníky jsou větš. různé zas doktor od doktora. ![]()
No, zkusila bych to nejdřív přes toho obvoďáka. Pokud bude alesp. trochu důvod, odsouhlasí Ti to. Pokud s tím obvoďák bude mít nějaký problém, můžeš si alesp.krev a Uz zařídit sama. ![]()
@Anonymní píše:
@Lucie Lexová na to se právě ptám, jestli je to vůbec možné na nějakou takovou kontrolu chodit, asi je, jak píše viz. níže.
Jde vyšetřit různě… Stran zánětlivých parametrů, amyláz, tvorby inzulínu,… Pokud je k vyšetření nějaká indikace, bude to bez problémů.
Jinak bych se primárně poradila s obvodním.
Ahoj, prosím Vás, když bych chtěla jednou ročně př kontrolu slinivky, kam zajít? hradí se to? je to vůbec možné, abych na takovou kontrolu chodila? děkuji