Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojky lidi,
co se stane, když otevřu cizí byt (klíč) bez vědomí toho dotyčného. Zapomněla jsem si tam nějakou věc, jenže ted už byt patří majiteli. Věc je skutečně drahá. Nemůžu kontaktovat majitele z jednoho důvodu, jaký by mě hrozil postih, kdyby mě tam načapal, byl by to velký průšvih, děkuji za odpvoědi???
to by byl mega průser, určitě vloupání. Tak tam dojdi a zazvon ne ![]()
Tak to je jasný, že by to byl průšvih, vždyť ty tam jdeš normálně krást.
@Anonymní píše:
Ahojky lidi,
co se stane, když otevřu cizí byt (klíč) bez vědomí toho dotyčného. Zapomněla jsem si tam nějakou věc, jenže ted už byt patří majiteli. Věc je skutečně drahá. Nemůžu kontaktovat majitele z jednoho důvodu, jaký by mě hrozil postih, kdyby mě tam načapal, byl by to velký průšvih, děkuji za odpvoědi???
průšvih to je - neoprávněné vniknutí, až po krádež. Nevim, proč tam nemůžeš normálně dojít
nehledě na to, že jestli není blbej, má dávno vyměněnou fab.
Dle okolností snad porušení domovní svobody, ale pravděpodobně spíš jen nějaký přestupek.
@Anonymní píše:
Ahojky lidi,
No tak to je nejen vloupání do cizího majetku, ale když si cokoliv odneseš, tak asi i krádež, ne? Jestli byt patří někomu jinému, jak chceš prokázat, že např. sto tisíc pod podlahou je tvých?
Bohužel nemůžeš jen tak do bytu, který ti už nepatří, bylo by to vloupání, a vlastně odcizení drahé věci, až by se přišlo na to co je to za věc. Pokud víš, že domluvit nelze, že by tě taky nahlásil. No bezvýchodná situace. Ale co když on tu věc objeví a bude z toho mít průšvih ten majitel, ale on pak udá, že to našel po předchozích nájemnících a přijdou na tebe
bezvýchodná situace pro tebe
@JayLee no jo jenže majitel po mně chce neoprávněne, celkem dost peněz?
No a ten byt jsi prodavala i s vybavenim? Proste ted je ta vec jeho, ne?
@Anonymní píše:
Jseš tady anonymně, tak popiš situaci, určitě ti někdo poradí, co máš dělat.
@renda81 no radši se na to vykašlu, přišla sjem o 4 000 asi, no nevadí, radši si na to ušetřím a koupím novou, než mít průser
Loupež ne, pokud má klíč, krádež taky ne, pokud je věc její. To, že by si mohl vymyslet, žes něco ukradla, měla komplice, to by taky musel prokázat, takže toho bych se taky nebála. Záleží na okolnostech, ale nemusím si moc představit, co by to muselo být, aby to naplnilo znaky TČ. Takže myslím max přestupek, pokud by tě tam nachytal nebo tě např. natočila nějaká domovní kamera - jinak by to neprokázal.
@Anonymní píše:
@renda81 no radši se na to vykašlu, přišla sjem o 4 000 asi, no nevadí, radši si na to ušetřím a koupím novou, než mít průser
nejde říct konkrétně o co jde, když jsi anonym, pak by se líp radilo
@Anonymní píše:
Tkze tu vec zadrzuje jako satisfakci za dluzne penize? No kdyz prijde na to, ze mu zmizla z bytu, muze te on sam nahlasit na policii jako podezrelou, ani te tam nemusi nacapat…
Ahojky lidi,