Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud je to tvoje vec a mas od toho doklady proc to nepozadujes po majiteli? A proc on po tobe chce penize?
@verusak.berusak píše:
Loupež ne, pokud má klíč, krádež taky ne, pokud je věc její. To, že by si mohl vymyslet, žes něco ukradla, měla komplice, to by taky musel prokázat, takže toho bych se taky nebála. Záleží na okolnostech, ale nemusím si moc představit, co by to muselo být, aby to naplnilo znaky TČ. Takže myslím max přestupek, pokud by tě tam nachytal nebo tě např. natočila nějaká domovní kamera - jinak by to neprokázal.
Tak to ze ma klic, neznamena, ze se tam nemuze vloupat…
@Anonymní píše:
@PetraJ no neoprávněně, spíš oprávněně, ale nevracel peníze za vodu, elektřinu prostě přeplatky jsem neviděla, prý mi to patří do nájmu, prý mi nemůže vrátit kauce,, že ty kauce slouží k opravě bytu, já jsem tam de.il zapomněla věc při stěhování, kterou jsem si půjčila od známých,
![]()
no radši koupím novou věc, tohle m za to opravduu nestojí, díky, já jsem si myslela, že je to trestný čin![]()
No a co mas ve smlouve? Vy jste si byt nepredali ze mas stale klice?
@pikola chce peníze za nedodržení smmlouvy, předali jenže mám ještě jedny ![]()
Mno, já si zase myslím, že jen blázen nevymění po vystěhování nájemníka zámek. Jinak je to porušování domovní svobody.
A máš k té věci papíry (záručák) třeba? zkusit s těmi papíry dojít na policii, že je to tvoje? myslím, že i když máš klíč, je to „vloupání“…
No logicky, ty mu asi dlužíš prachy za nájem, tudíž je pasé se s ním dohodnout, ale nelez tam, protože tam už nemáš co dělat, nestojí ti to za to ![]()
Hlavně asi nebudej blbej a bude mít novej zámek…jestli to není tajný…co sis tam tak cennýho nechala?
@Gorlami znamená, podstatou TČ loupeže je použití násilí za účelem překonání překážky.
Pokud jde o 4 tis. Kč, tak by to tuplem žádnej TČ nebyl. Fakt, jsem právník.
@Ebixa no to jej skvělý, no nemám tu věc měli známí, ta věc je asi pět let stará, takže záručák prý vyhodili, takže mám od toho akorát krabici,
@Anonymní píše:
@pikola chce peníze za nedodržení smmlouvy, předali jenže mám ještě jedny
Za jaky nedodrzeni smlouvy?
@verusak.berusak Tady nejde o cenu odnesené věci, nota bene, když je zakladatelky, ale o neoprávněném vniknutí do cizího bytu a pohybu v něm bez vědomí majitele.
@PetraJ no neoprávněně, spíš oprávněně, ale nevracel peníze za vodu, elektřinu prostě přeplatky jsem neviděla, prý mi to patří do nájmu, prý mi nemůže vrátit kauce,
, že ty kauce slouží k opravě bytu, já jsem tam de.il zapomněla věc při stěhování, kterou jsem si půjčila od známých,

no radši koupím novou věc, tohle m za to opravduu nestojí, díky, já jsem si myslela, že je to trestný čin